Statcounter

onsdag, oktober 03, 2007

Uppdaterad

Ur lokaltidningen på webben:

Vid 14.30-tiden inträffade en trafikolycka i Fixrondellen i Söderköping. Det var en moped som först körde på en flicka och därefter körde in i en bil.

Enligt polisen ska den 15-årige mopedföraren först ha kört på en jämnårig flicka vid övergångsstället och därefter kört in i en lätt lastbil som stod i närheten. Flickan ska ha fått skador bland annat i huvudet och såväl hon som mopedföraren fick föras till Vrinnevisjukhuset för vård.
/NT

7 kommentarer:

Cecilia N sa...

Då hoppas vi att de blir hela där.

Sonen meddelade när han kom hem på lunch att han inte körde in i två bilar. Tack och lov har 16-åringen begripit det kloka med cykelhjälm. (Till skillnad från storasyster som slutade när hon var 15. Suck. Nu är hon 18.)

Bloggblad sa...

Jag vet ju att det ofta är turen som hjälper oss lite var - att vi inte mötte en långtradare i kurvan just i en nysning... etc.

Här har jag sett att en extremt ful variant "allå allå 'emliga armé"-typen är på modet hos mellanstadiebarn. Mina barn slutade tvärt med hjälm när de började högstadiet, men för dotter som har barn, är det numera självklart att hela familjen har...

Cecilia N sa...

Jag började med hjälm när jag insåg att det var absurt att vi var två (edemera tre) på samma cykel och jag var den enda som inte hade hjälm. Och om jag blev allvarligt skadad så att barnen fick en lallande mamma att släpa på och hjälpa resten av sitt liv - vad var det för gåva till dem?

(Att jag sen i viss mån blivit seg och lallig har andra orsaker.)

Maken fick sig en hjälm också, men använder den så sällan han kan. T ex ser det nog konstigt ut när vi är ute och cyklar med hunden. Han har vilddjuret fastknutet vid sin cykel. Och jag är den som har hjälm ...

Bloggblad sa...

Cecilia N: Klart man måste vara föredöme! Jag försöker vara det för maken, men han blåvägrar. Och inte kan det vara för frisyrens skull, för det var länge sen han hade nån...

Cecilia N sa...

Då är det samma som här då ...

Anonym sa...

Mopeder tycker jag är otäcka fordon när det är ungdomar som kör. Dom vet för lite om trafiken för att fara fram i de höga hastigheterna.

Hoppas dom repar sig båda två.

Bloggblad sa...

Cecilia n: skulle tro att problemet är liknande hos många.

Gunnel: Det sägs att det här till ungdomen att vara oförståndiga och testa gränser - men det kan kosta rätt mycket... Jag har inte hört nåt mer om hur det gått.