Statcounter

onsdag, december 05, 2007

På rymmen...

Nu har jag börjat förstå hur vissa saker hänger ihop.

Jag har alltid förr haft långa och täta ögonfransar, men har upptäckt att de varken är långa eller täta längre. De har liksom dragit sig tillbaka, och nu har jag förstått att de rackarna är på rymmen... Att de är dom som sticker upp lite här och där och en och en: mellan hakorna - på kinden - i näsborrarna - och neråt halsen...

Jag skulle aldrig köpt den där spegeln med 10 gångers förstoring...

26 kommentarer:

Lena sa...

:) Då ska jag inte önska mig en sådan spegel. Det man inte vet har man ju inte ont av..

Humlan sa...

OJ! Tack för varningen! Jag har också märkt att fransarna har blivit färre...

qi sa...

Nä, släng den spegeln! Jag har en som jag bara använder i NÖDFALL (tyvärr ganska ofta eftersom jag ser sämre och sämre...)

Majsan sa...

Fy vilken spegel! En sån vill jag inte ha.... men jag börjar så smått förstå var mina ögonfransar har tagit vägen.... det är alltså dom som spretar ut i näsborrarna och som känns vid mungiporna?! Ganska ohyfsat att flytta omkring sådär, faktiskt ;)

Anonym sa...

Fniss. Blinkar med mina få som jag har kvar. A-M

Bantartant sa...

Och varför kryper de genom ansiktet och ut genom skinnet under hakan och man märker det inte förrän man sitter på något möte och "ögonfransen" blivit typ 1 cm lång....!!!

Anonym sa...

En sån avslöjare har jag också...fast jag har aldrig fattat att det är ögonfransarna som sticker ut :O) Jag är den ständiga hakpillaren och överläppspillaren..speciellt när jag sitter och läser.

Anonym sa...

Det är i alla fall en trygghet med förstoringsspegeln och det är att man vet att man inte sminkar sig snett och vint eller målar utanför läpparna. Men den visar en besk sanning.

Anonym sa...

Åh! De där speglarna ska man hålla sig undan!!!

Anonym sa...

Aha... det är alltså så det är...? /Monica m y

Elisabet. sa...

Jag har en.
Det är totalt knäckande för självkänslan att ta sig en titt i den.

Min dotter HATAR när jag rycker hårstrån på hakan ..-)

Elisabet. sa...

Förresten: nästan lika bra/hemsk som en förstoringsspegel är att titta sig i bilens backspegel i motljus.

Anonym sa...

Jag tror också att det kanske är av detta skäl synen förändras så att man inte ska behöva se eländet. Men i dagens moderna samhälle finns ju så mycket hjälpmedel....som förstorande speglar till exempel. Själv skulle jag vilja ha en förminskande sådan så slipper jag gå ner i vikt. ;-)
Pysslig uthyres - motbetalning julstädning.... :-)

Anonym sa...

Jag fick en rejäl chock när jag skaffade glasögon och såg mig själv i spegeln för "första" gången! Var kom alla rynkor och blemmor ifrån?

Anonym sa...

Aj aj, så förtretligt! Kan de inte hålla sig på plats de fulingarna.

PGW sa...

Vissa dagar saknar jag det gamla fina modet med hatt med flor.

Bloggblad sa...

ALLA: Vad roliga ni är!

Hatt och flor... :)

Anonym sa...

ÅÅhh, vad roligt det där inlägget var!! Precis vad jag behövde efter en ganska mastig dag på jobbet!!
Obs! Den 12/1-08 är det öppet hus hos oss. Passa på och kom och hälsa på vetja! Jag skall nog prata om hur viktigt det är att komma på "cellprovskontroll"
(Chansar på att du läser kommentarer även efter ngn dag!)"Morskan"

Bloggblad sa...

Morskan: Tack - det gläder mig att kunna glädja!
Och så fick jag dåligt samvete för att jag inte kommit ihåg den där kontrollen... fick kallelse tidigt i höstas - men när det står "du kan komma när du vill ett annat datum" då blir lappen liggande...

Klart jag läser kommentarer - när det kommer påminnelse till mailen, numera gör det inte alltid det, och då är det svårt om nån kommenterar nåt riktigt gammalt.

Jag har noterat den 12. Vi får se om jag har ork att ta mig in till Stan... Är det du som gör kontrollerna också? Vore kul att träffa dig!

Anonym sa...

Bloggblad: Vi är flera barnmorskor som har dessa mottagningar och tar prover, men jag har administrativt ansvar för den. Den 12 kommer jag att prata mest tror jag iaf. Annars är jag där tisdagar 15.30-16.30 och tar prover.
(Du kan även ta det hos dina lokala barnmorska.) ALLA får dåligt samvete för alla sina missade cellprov när man säger var man jobbar. Jag har dock ingen koll på vem som kommer eller inte.
Vi har Drop in tider för de som missat sin erbjudna tid. Det är bra.
Jag skulle också tycka att det vore roligt att träffas. Jag är alltid ledig på torsdagar och varannan onsdag. Har du några lediga dagar?

Bloggblad sa...

Morskan: Jaså, kan jag alltså göra det här i stan? Jag trodde jag måste in till stan.

Jag är ledig torsdagar - åker inte så gärna in till stan (jo, när det är lov, men inte när jag har torsdagarna som vilodag) men du har väl hästärenden hit ibland? Jag går gärna ner till Jannes och tar en capuccino.

Anonym sa...

Bloggblad: Jag rider på onsdagkvällar och då är det fika efter uppe i stallet. Annars är jag inte så mycket i din stad. Men kan gärna komma om vi bestämmer det. Jannes är trevligt och cappuccino är gott! Låter utmärkt.

Ja, ring bara till Bm mott på din Vårdcentral och boka tid. Annars ringer du oss så bokar vi in tiden hos dem om du inte vill åka. "Vårt riktnr"-22 42 38 kl 08.30-09.30 eller 13-14. "Morskan"

Bloggblad sa...

Morskan: jag ska se till att fixa det!
I mellandagarna (säkert blir den en tur v.52 och en v.1) tänker jag åka in till stan - då kan jag åka vilken dag som helst om du är ledig nåt - och ta en fika. Vore kul.

Anonym sa...

Bloggblad: Inne på stora sjukhuset har vi uppehåll i Cellprovmot just v 52(51?)-01. OTUR!!! (Men du kan BOKA hos er då.)
Jag är ledig from 19/12-2/1. Sedan 4/1. Då kan jag komma o fika.
Min mail iad1981@hotmail.com."Morskan"

Bloggblad sa...

Morskan: Aha. Men jag ringer hit först och kollar.

Jag åker nog in till stan nån dag ändå för att titta på reorna. Blir nog mest titta, för att trängas och riva och slita är inte min grej. Sen när alla tagit sitt, händer det att det finns nåt över till mig... Jag mailar om vilken dag det blir - så kan vi bestämma nåt.

Än så länge känns julen långt borta... ska uthärda tre luciatåg först.

Anonym sa...

Ok. "morskan