Statcounter

fredag, januari 11, 2008

Dagsljus

Äntligen är det sol - hade tänkt ta en riktigt sund promenad, men ljuset avslöjade att jag måste ta itu med en del annat som legat dolt i mörkret. Och jag får se det som meditation - som min kompis som nu startat en blogg. Låt er inte luras av att det mest verkar handla om konsten att städa... Det var nästan så att jag började undra om hon bytt hobby... Hennes dotter bloggar här - några av er kanske minns den vackra damen med en gullig baby i blå bärsjal?

Gardinerna får godkänt i dagsljus, tufft med lite giftgrönt. Utifrån såg det ut som randigt tyg. Men jag måste skaffa en ny gardinstång... den gamla vita såg plötsligt trist och sliten ut. (Som f.ö. hela köket i övrigt gör... och förresten inte bara köket, jag råkade gå förbi en spegel i morse...) Titta! Nån har varit framme och stökat till redan och lagt en massa papper på bordet... Gissa tre gånger varför jag har så snäv bildvinkel! Nu ska jag gå ner och göra det tråkigaste jag vet: Plocka undan allt som ligger på fel plats. Finns det nån avprogrammering från "Släpp där du står"-rörelsen som både maken och jag är med i?

11 kommentarer:

Musikanta sa...

Kul att du har läst min ganska nystartade blogg. Åtminstone av mig. Svärsonen har ju redan gjort ett par inlägg som bekant. Han är rolig i alla fall. Jag kommer gärna förbi och tittar på dina gardiner. Att du orkar. Själv ska jag plocka ner alla adventsstjärnor och -ljusstakar i morgon. Gran hade jag ingen som väl var.

C sa...

Haha! Nej, den där plockarmen som vi kvinnor begåvats med verkar helt outväxt på männen. Du vet, på vägen upp till övervåningen tar jag med mig den tröjan, och på väg till toan plockar jag med mig bomullen som ska vara där...

Bloggblad sa...

Musikanta: Hm... nu blev det ju så, att efter soppan la jag mig en liiiiten stund på soffan... och slocknade...
Du är välkommen när som helst!

Fr.Bokmal: Fast jag har en arm av varje, en som bara släpper och en som plockar... maken har 2 av första sorten - utom när det är Projekt Städa. Då blir han jätteduktig för ett par timmar.

mossfolk sa...

Gardinerna blev ju jättebra!
Och här borde också plockas. Saker har en viss förmåga att inte alls ligga där de ska. Och jag kan ju inte gärna skylla på hunden...

Bloggblad sa...

Mossfolk: NÄr barnen bodde hemma, skyllde vi/jag alltid på dem. Sen flyttade de, en efter en... Nu skyller jag på maken, och han på mig.

Annika sa...

Plock är nog de tristaste som FINNS, och genast man har plockat undan kommer det MER. En evig konstgjord andning...FY så trist.
Jag gillar verkligen dina gardiner!

Elisabet. sa...

I helgen ska jag RÖJA.
Verkligen.
Jag vågar aldrig ta vidvinkelbilder .., mitt slagbord är överhopat med allehanda rat .. och en katt och kamera och lim ohc böcker och ......!

Men nu ska det bli av!

Trevlig helg madame!

Anonym sa...

Jag gillar gardinerna både i dags-och kvällsljus. Läcker färg

Bloggblad sa...

Annika: Min mamma plockade precis jämt, hon kallade sig för hotellstäderska, och då fattade jag inte vad hon menade...

Elisabet: Jag känner till fenomenet... men jag stör mig aldrig på att nån annan har rörigt. Tycker bara det är skönt att jag inte är ensam...
Ha det så skönt själv! Man mår gott efteråt...

Gunnel: Tack! Jag fick tipset om att man kan ha den vid altandörren för att slippa få in djur och sånt... det kommer säkert att bli såna där till sommaren.

Anonym sa...

dagsljus är fint, man behöver ju ljuset nu, men i gengäld visar det alla dammråttor som gömt sig under den mörka tiden...!

/Caroline

Anonym sa...

Avprogrammering??

Låt mig få veta om ni hittar någon,jag vill också avprogrammeras!

HÄFTIGT med gröna gardiner!!!
Grönt är skönt!

Nu förstår du säkert vilken färg jag ska ha på mina kommande köksgrdiner :-)
(fast inte likadana som dina,som dock äör snygga!)