Statcounter

torsdag, januari 10, 2008

Ombyte förnöjer

Jag hade inte tänkt köpa nya köksgardiner förrän köket är renoverat, men med tanke på dels hur mycket jobb det blir och hur dyrt det blir att flytta hela diskbänken till fönstret, lär jag få vänta ytterligare några år... När jag tog ner julgardinerna såg jag hur ljust det blev utan gardiner, och tappade lusten att sätta upp någon av de gamla som skymmer det lilla dagsljus som finns.

Det är praktiskt att bo nära en av landets största tygaffärer, men nästan farligt, för jag vill byta ut allt när jag går in dit. Jag fick syn på nåt nyinkommet, och föll pladask (utan att skada mig!) för den roliga idén. När min mamma sa trådgardiner, tänkte hon på nåt helt annat än just: trådar... Duken är egentligen panelgardin som ska hänga framför de gröna trådarna, som bara var att trä på stången och hänga upp. Ska bli spännande att se hur det ser ut i dagsljus. Det enda som finns kvar av julen nu, är de små skotten på hyacinten och en överlevande blomma från amaryllisen. Så skönt det är att rensa bort det som var så fräscht för bara ett par veckor sedan.

24 kommentarer:

Anonym sa...

Det ser jättesnyggt ut!! Har också tagit ner det mesta idag, men har stakarna kvar i köket och gardinerna. Mysigt att sätt upp och skönt när man tar ner!!"Morskan"

Anonym sa...

Snyggt! Där jag bodde tidigare hade jag aldrig gardiner. Jag trivdes så bra med att bara ha stora, ljusa fönster...

desiree sa...

Det måste vara vårgrönt. Iallafall tänker man på vår när man ser dom.

Översättarhelena sa...

Men vilken cool idé!

Bloggblad sa...

Morskan: Tack, jag var lite orolig för vad maken skulle säga, men han gillade det.
I dag har jag julstädat bort stygnen också!

Blyger: Jag övervägde det - men jag tyckte det såg tomt ut. Och lampsladden störde. Men är det vackra fönster och ingen insyn, så tycker jag gardinlöst är snyggt.

kd: Ja, jag associerade till ärtgrönt... var rädd att maken skulle säga "giftgrönt" men det gjorde han inte. Väldigt enkla är de - och går inte att tvätta hemma... får väl sticka upp garnet innan jag behöver tvätta :)

Ö-helena: Nu var ju inte idén min, men jag tackar ändå. Jag hade mod nog att pröva!

Humlan sa...

Snyggt! Jag har julljusen kvar till helgen, är rädd om det trevliga ljus om det ger.

Annika sa...

Jättesnyggt!! Visst är det skönt när julen är bortstädad? Först är man bara så pirrigt glad när det åker fram, och sen kan man inte göra sig av med pyntet fort nog. Huset känns större och fräschare utan allt pynt och jox.

Anonym sa...

Visst känns det skönt när julen är undanstoppad!

Vad det gäller trådgardiner har jag inga egna ännu...men på våran avdelning har vi två sorter vid en glasdörr. Den ena sorten är svart och den andra är svart med paljetter...mmmmm glittrar fint tycker barnen.

Dom där trådgardinerna är inte alls dumma till vanliga paneler heller.

Anonym sa...

Tjusigt, jag kanske ska göra det också.. Julen är kvar här i huset och det ska ju städas bort på tjugo knut o jag har ingen tid. Vet att det tar TID men jag har andra saker som jag vill göra. men vem kan göra det istället för mig? Jag är sugen på nya gardiner till ALLA fönster i huset.

Elisabet. sa...

... och vilken underbart vacker duk på bordet!!!

Elisabet. sa...

... och vilken underbart vacker duk på bordet!!!

PGW sa...

De där trådgardinerna är roliga tycker jag, har ett par som draperier i en dörr där jag ville skilja av lite men ändå släppa in ljus. Fast jag fattar inte varför man inte skulle kunna tvätta dem egentligen, jag undrar om det är för att de är rädda för att man ska tvätta dem utan tvättpåse och de trasslar i maskinen? Jag tror jag ska provtvätta mina ändå ...

Klimakteriehäxan sa...

HJÄLP det har väl inte varit Knut än? Jag har julprylarna kvar! Fast jag tog fram dem i sista sekunden. Men ändå håller jag med: det är kul att plocka fram dem men ännu roligare att ta bort dem (bortsett från jobbet, alltså).
Dina nya gardiner ser i a f jättefina ut i kvällsbelysning.

Lena sa...

Det borde bli ett väldigt vackert dagsljus genom trådarna. Helt rätt färg!

Bloggblad sa...

Humlan: Jo, själva kvällsljuset från dem är fint, men nu vill jag ha äkta ljus utifrån!

Annika: Jag har tänkt på det varje år - och det är därför jag ställer fram allt färre grejer...

Gunnel: Hm... paljetter kanske hade varit nåt i köket - piffa upp gråsömniga morgnar med...

Anne-Maj: Jag har ständigt annat att göra... men sällan känner jag mig så nöjd som när jag städat på min lediga dag. Jag mår gott av att ha ordning - ändå klarar jag inte att hålla ordningen mer än en halv dag...

Elisabet: Det var det tyget jag föll för först, men det hade blivit bra mycket dyrare med det tyget som gardin. Trådarna var rätt billiga.

PGW: Det kanske bara var i den här affären det var nytt? Jag tänker då rakt inte ¨låta 2-meterstrådarna fastna i min maskin. Blir ett draperi smutsigt? Köksgardiner blir knappt feta med dagens utsug.

K-häxan: Nej, lugn! Det är bara jag som inte kan hålla mig.
Jag undrar också hur det kommer att se ut - måste fästa lampsladden lite snyggare, den syns ju nu...

Panter: Rätt färg! Så bra att du säger det, jag kände mig våghalsig. Tänk om det kunde bli lite sol också... blir nog fint.

mossfolk sa...

Nu såg de jättefina ut, intressant att se dem i dagsljus sedan.
Här är julpyntet kvar till Knut. Tycker att det ger en så mysig och varm känsla...

Ingela sa...

Hade du inte läst mitt förra innan du skrev? Och alla kommentererna...Hur kan världen vara full av kvinnor som avskyr julkrafset nu några veckor senare?

Strumpstickan sa...

Du har så god smak, Marianne!

Duken och gardinerna är i perfekt harmoni och ser så fräscht våriga och sprött nygrönt ut:)

Jättefint!

Anonym sa...

Jättefint! Vilken kul idé! Kan man inte handtvätta?
Har du kanske en tvättpåse/säck som man brukar använda för fiiina underkläder eller andra plagg som inte bör centrifugeras för fritt?

Jag har också just plockat ner alla juldekorationer. Det känns rent och fräscht med fler kala ytor. Fast jag väntar fortfarande på att mina julkaktusknoppar ska slå ut. De är på väg och underbart ljusrosa.

Kulsprutan

Mirren sa...

Hejsan Fru Bloggblad!

Mamma och jag håller på att följa ditt exempel och har börjat blogga. Du kan läsa mammas blogg på:
http://www.musikanta.blogspot.com/
Den är lite förvirrande eftersom maken min skriver de flesta inläggen (för att få utlopp för sin frustration över att ha en så stökig fru kan jag tänka mig).
Många kramar från Mirren

Bloggblad sa...

Mossfolk: Jag ska nog gå ner och ta ett kort nu när det är ljust.

Ingela: Jo, jag läste hos dig - och hos flera andra som också tröttnat och tänkt samma sak. De som startade redan vid första advent... fattar inte hur de stått ut. Mitt kom upp den 23:e.

Strumpstickan: Tack - det kanske beror på att vi har väldigt lika smak? :) Fast inte vad gäller böcker, har jag för mig.

K-sprutan: Jag tänker bara ha dem tills de blir lortiga. Och det blir de inte så fort när ingen röker och det finns en effektiv köksfläkt. Skulle väl vara om barnbarnet börjar fläta med lortiga tassar. De kostade inte så mycket, gör inget om jag skrotar dem sen. Kemtvätt är säkert lika dyrt som nya.

Mirren: Tjena! Det var så dags att hon börjar blogga, så vi kan hålla kontakten lite lättare än med timslånga telefonsamtal :)
Jag tycker du ska ha en egen - det är mycket svårare att svara och kommentera om det är flera som delar på en blogg, har jag märkt. Man vet liksom inte vem man vänder sig till.
Nu ska jag genast läsa musikanta!

Linda sa...

Det ser fräscht ut!
Hoppas de var fina i dagsljus också.
Jag har använt sådan trådgardiner vid altandörren om somrarna, det blir betydligt mindre flugor, spindlar och andra småkryp.
Det är skönt att plocka bort julen och få in lite mer ljus.
Årets första bukett med tulpaner kom på plats igår.

Bloggblad sa...

Linda: Det var en bra idé - där får de hänga när jag tröttnar - eller när de blir solkiga. Då kan jag duscha med trädgårdsslangen.

Hur de blev i dagsljus kan du se nu.

Evas blogg sa...

Snygga gardiner! Sirliga samtidigt som de är tuffa.