Statcounter

måndag, mars 31, 2008

Två dar som knalle...

Oj, vad det tog på krafterna att marknadsföra muddar och böcker... Det gick an att le och vara trevlig, att småprata lite med intresserade... men jag blev trött av allt folk. Så många det kom och surrade förbi! Första dagen var jag ganska spänd på detta okända - andra dagen mer van - och det gick bättre än första dagen, så jag var inte bara trött när jag packade ihop, ganska nöjd med förtjänsten också även om det gott kunde blivit lite till... Det var en som sa att det nog fanns ett stort stup längre in i salen - för hon såg inte röken av alla dem som sa "mmmm.... jag ska titta lite till, sen får vi se... kommer tillbaka..." Jag förstod också snabbt att många föll nedför det stupet...

Tack snälla för alla trevliga kommentarer - jag tackar alla i samma svep. Direkt efter lite snabbt instoppade matrester igår, stack jag iväg till kyrkan och sjöng med kören. Inte så mycket för att de inte hade klarat sig, mer för att jag tycker om det. Och... nåja... liiiiiite smickrad av att vara extra ombedd att komma.... och så skulle vi sjunga min favvosång, vi är tre i en sologrupp då - en sån där sång som jag får rysningar av när kören börjar aaa:a medan vi sjunger... Den sången drog lite extra.
(Uppdatering: Alltså - i vår kör sjunger vi 4-stämmigt... inte allsång som de flesta i Körslaget gjorde... jag blev ganska besviken på att det var mer fokus på stjärnglans än på sång i det programmet.... stämövningar som brukar vara så kul.... )

Som present fick vi idag en stegräknare allihop i skolan, men ingen bra premiär för en sån... fick inga poäng alls hemma i soffan efter jobbet... en helt motionslös eftermiddag drog bara ihop 1066 steg... och inte lär det bli några fler idag...

Skulle behöva ett litet lov ett par dar för att komma ifatt efter lovet.... :)

27 kommentarer:

Anonym sa...

Stupet var kul....jag har nog själv ramlat ner där någon gång.

Sitter nästan och ryser jag med när du beskriver om aaaa:na ihop med sång...det är oftast väldigt vackert. Jag förstår om du hade ork kvar för att "offra" dig för kören...för så är det ju med sånt som vi gillar.

Bloggblad sa...

Ja - jag med... fast jag ska sluta låtsas hädanefter. EN av dem som sa "jag ska bara hämta pengar" kom tillbaka och köpte muddar. Och två som sa första dagen att de skulle köpa en bok - kom faktiskt dagen efter och gjorde det. Men det var många som försvann i stupet...

Just det - det är sällan jag missar körsång. Allsång gillar jag inte alls, däremot...

Anonym sa...

Vad var det för något du sjöng solo? *nyfiken*

Själv har jag just lagt till ett par tusen steg på min stegräknare och plockat en bukett vitsippor på samma gång :)

Anonym sa...

Det där känner man igen:
"Ska bara titta" och så går de upp i rök.
Tillämpar samma metod själv om jag inte känner för att handla för stunden...hehe

Kul med stegräknare, det är visst 10 000 steg man ska försöka få ihop på en dag? Så du har ca 9 000 kvar bara, upp å hoppa!

Bloggblad sa...

Emelie: Vi var tre som sjöng (säkert bekanta ansikten och röster för dig) Men... vad heter den? Det tänds ett hopp...kanske titeln är. Jag ids inte gå ner och titta - stegräknaren kan ju slå runt :)

M-katten: Jag håller med om att det är svårt - man vill titta, känna, klämma... men sen vill man inte ha. Och de tanter som rynkade på näsan direkt gjorde mig inte på gott humör. Hellre då titta, känna, klämma - men nej tack.

9000 kvar... jorå, jag anar det. Men jag kommer igen! Synd att jag inte hade den under påsklovet, då gick jag massor.
Min gamla har lagt av - och var så himla krånglig och nollställde sig om jag så bara nös. Så senast igår tänkte jag på en ny - och fick en helt oväntat. Liten, säker och enkel.

Annika sa...

Jag tycker det är sgs omöjligt att komma upp i 10.000 steg. Jag tar ju en prommis på ca 5 km varje dag i snabbt tempo, och dår är jag uppe i ca 7000 steg eller så...resten är det lögn att få ihop under dagen...
Skyller på att jag inte får lika mkt vardagsmotion som man får därhemma. Sitter mkt i bilen här. Men det är verkligen kul med stegräknare. Fast jag glömmer bort den lite för ofta, tyvärr...

Bloggblad sa...

Annika: Min promenad brukar vara runt 5 km... jag trodde det skulle bli fler steg....

Emelie: Jag tar min inte in i din kommentarsruta - något är under flyttning och jag måste skaffa konto står det...

Anonym sa...

Känner också att man skulle behöva lov efter en vecka hemma med barnen. Visst är det konstigt! :)"Morskan"

Anonym sa...

Om jag hade varit där, hade jag definitivt köpt muddar av dig. Inte boken, för den har jag redan. :)

Jag vet somliga som fuskar lite med stegräknaren och tar små steg där de står, t ex i matkön, vid köksbänken etc och stegen registreras faktiskt. (Bara ett litet fusktips)

Evas blogg sa...

Ja det där stupet finns där jag har min butik också! Bra metafor!

Klimakteriehäxan sa...

Ojojoj - stegräknare. Har haft flera, i olika kvalitet och prisklass. Den första begrep jag mig aldrig på, den andra gav inte utslag om man hade gympadojor, det krävdes en rejäl stöt för att den skulle reagera... den tredje ligger f n i en påse... suck! Men lycka till och knata på, jag ska tänka på saken (igen)!

Anonym sa...

Hej, kära Bloggblad! :-) Det har varit glest med mitt surfande senaste tiden, hoppas det blir bättre ett litet tag framöver, iaf! Försökte för ca 1 v. sedan skriva kommentar hos dig, flera ggr, men den gick inte in! Hade nog m mitt CoComment att göra, det ville jag skulle uppdatera - och NU har jag gjort det!

Vilken idiotisk attityd hos barnboksförläggare som inte vill satsa på okända författare - har de glömt när Bonniers ratade Astrid Lindgren…? Astrid blev ju snabbt ganska känd… ;-D
Själv sitter jag med ett kvarts-färdigt och ett nästan-färdigt barnboksmanus, och jag tänkte kolla upp vad det finns för förlag som specialiserar sig på barnböcker, samt litet mindre förlag med barnboksutgivning. Såg på Kulturnyheterna om ett litet förlag som heter Vilda, och som är Kram-märkt!

De allra största förlagen har författare så det räcker redan - lika bra att skippa dem, tror jag.
Tyvärr har väl förlagen numera samma filosofi som vilken ICA-butik som helst: så stora vinster som möjligt, och så snabbt som möjligt!!! (Korkat kortsynt!) Inga osäkra kort, inte satsa på ngn okänd Astrid L. eller August S.! Bara om-förpackad köttfärs... ;-)
Vi kan väl hjälpas åt att leta tänkbara förlag?

Skrattade gott åt ditt pulka-inlägg - du gör mig på så gott humör, som jag skrivit förut, med din härliga känsla för humor, och ditt roliga sätt att skriva!:-)

Musikanta sa...

Jag tror aldrig att jag skulle stå ut att stå och sälja saker och vara glad och trevlig trots att ingen ville köpa något. Du är beundransvärd. Det gick ju bättre med försäljningen denna gången i alla fall - så du kan ju vara nöjd.

Har suttit tre timmar i sträck vid datorn nu och äntligen skrivit färdig mitt inlägg om körresan - på tal om körer.

Anonym sa...

Grattis till marknadsframgången, stupet till trots!

Egoist som jag är undrar jag om de rosa eller de grön/rosa blev sålda eller ej. Jag hade ju paxat båda av dem. Förutsatt att de inte kliar då.

Kulsprutan

Anonym sa...

bloggblad: Ja, de har hållit på och strulat massor med min blogg, jag har inte kunnat skriva på flera dagar *abstinens* men nu ska det fungera igen tror jag :)

Bloggblad sa...

Morskan: Jag gillar visserligen mitt jobb… och det är väl pga att jag har ett jobb, som jag älskar loven… lite kluvet.

Mmy: Det är ju bara sig själv man lurar… så jag förstår inte vitsen med att fuska. Men om man står och hoppar, då rör man sig ändå…

Eva: Tänkte på det… att jag inte skulle klara att stå i affär, jag skulle bli så tjurig om folk inte handlar. Synd att det finns stup hos dig…

K-häxan: Min förra var så avancerad att jag aldrig riktigt visste vad alla siffror betydde, och så nollställde den sig i ett kör. Den här är roligare, visar bara antal steg och har ett lock över sig. Och det har blivit jättekul att ta några steg extra…

Ursula: Det gör inget om du är sporadisk, det är jag med. Jag blev så deppig av det där negativa programmet… tror nog att de allra flesta resonerar likadant, men det är tydligen bättre med mindre förlag.
Jag har testat en del – du får maila om du vill veta mer.
Jag blir så glad så att du gillar mitt sätt att skriva, jag har ju jätteroligt själv när jag håller på…

Musikanta: När jag jobbade i receptionen på Fina Hotellet, lärde jag mig att le glatt hur knäppt än folk betedde sig… det funkar. Och jag är rätt nöjd.

K-sprutan: Tack tack. Jo, de rosagröna är kvar, de är ju lite större. De andra rosa är inte kvar, men det kommer snart ett foto på vilka som är kvar. De som är i alpackaull kliar inte ett dugg. Men nu ska jag iväg på kör och jobbar fullt ut i morgon, så det kommer inte än.

Emelie: jag ska spana in den – men måndag, tisdag och onsdag har jag häcken full. Ska på kören och öva Gloria i kväll.

Tankevågor sa...

Tycker det såg så trevligt ut med dig när du stod där och sålde dina alster. Här hemma har jag packat flera kartonger som jag funderar på om jag inte ska ta och sälja på loppis.

Körslaget ja...håller med om att det inte var så mycket stämsång. Tror att det var pga av att det var första programet som det fokuserades så mycket på kändisarna....
Tyckte det var roligt att se ändå för det märktes att alla gillade att sjunga. :-)

Anonym sa...

Det där med stegräknare är intressant tycker jag! Har aldrig haft någon, men det vore kul. Jag förstår av kommentarerna att det finns en del att välja på , så det gäller att köpa rätt (eller få rätt om man går på något erbjudande).
Haha, "går på" hajar du....
Jaja, 10 000 steg verkar svårt att komma upp i.
Om jag går fram och tillbaka till jobbet blir det ca 6 km om dagen och då måste man tydligen späda på med ytterligare steg. Oj.
Låter jobbigt.

Bloggblad sa...

Londongirl: Har också tänkt på loppis... men aldrig kommit mig för. TÄNK om det skulle vara nåt värdefullt jag slumpar bort utan att förstå...

Jag tycker att de verkade välja ut duktiga sångare - men det ÄR en konst att kunna dirigera, räcker inte att bara stå och gunga och kunna själv. Egentligen är det konstigt... vilket annat yrke skulle folk tävla i utan att kunna det? Bibliotekarie bara för att man kan läsa? Mattelärare för att man kan räkna? Polis bara för att man själv är laglig... men att leda kör - det kan visst vem som helst... not. Såg vi ju...

Marskatten: Jag såg en test i Tidskrift för Hälsa (som jag fick gratis på hälsokosten) och det finns alla upptänkliga varianter. Den här räcker för mig, jag kan inte hålla reda på en massa olika knappar. Huvudsaken är att den är skyddad så jag inte nollställer av misstag som med den förra.

Jag gick 2 km efter jobbet - det blev bara ca 2000 steg...

Susanne sa...

Sonen fick mig till att köpa en billig stegräknare på Clas Ohlson i höstas. Han använde den en dag och sedan använde jag den en lördag förmiddag när jag försökte röja den värsta röran i lägenheten. Det blev drygt 400 steg inomhus innan jag tog cykeln till affären. Då blev det plötsligt ingenting alls, så cykla med stegräknare ska man nog inte. Därefter har räknaren blivit liggande fast jag tänkt ta med den till skolan någon dag och räkna efter hur många steg jag faktiskt tar i korridorerna och trapporna. Läste för några år sedan i Sydsvenskan att lärare är bland de som rör sig mest i arbetet.

Anonym sa...

Jag har lånat berlinerpopplarna nu, ska läsa den på bussen till hemstaden på fredag! Vem vet, vi kanske springer på varandra, jag ska trots allt vara där i 10 dagar.

Bloggblad sa...

Susanne: nu i början är det jättekul att se hur många steg det är hit och dit... men trots att jag tyckte jag gick så mycket idag, blev det bara 2000 steg i skolan - fick bättra på det med 2000 till runt parken där jag bor.

Det beror väl lite på lokalerna -min ena skola har 4 tunga trappor upp till mitt rum...och så ner och hämta elever och upp igen... Den andra är liten, nästan så jag kan räcka ut handen och hämta...
Men när jag jobbade på hotell för länge sen - då travade jag mycket i korridorerna!

Emelie: Du kanske ska åka och lyssna på Gloria i Ringarum på söndag kväll? Det blir nog häftigt. Kan ju hända att vi ses nån annanstans också.

Anonym sa...

Sorry, lillebror fyller 10 på tisdag och har kalas för släkt på söndag. (så nu vet du det också, så kan du säga grattis till honom om ni möts i korridoren ;)) Det hade varit roligt annars!! Gissar däremot att jag kommer närvara vid högmässan på söndag. Det var länge sedan jag firade högmässa hemma :)

Bloggblad sa...

Emelie: Ska försöka komma ihåg det - minnet är ju det som försvinner först. Vad som försvinner sen, har jag glömt...

Eftersom vi övar ett par timmar på lördagen och sen övar från eftermiddagen på söndagen är jag glad för varje ledig o-inbokad timme....

Cecilia N sa...

Vad är det för Gloria ni ska sjunga? Rutters? Lyckostar i så fall!!!

Cecilia N sa...

Vad är det för Gloria ni ska sjunga? Rutters? Lyckostar i så fall!!!

Bloggblad sa...

Cecilia N: Det är Vivaldis. Rutters har jag inte sjungit - men annat av honom, och han är en av mina absoluta favoriter!