Statcounter

tisdag, juni 24, 2008

Jag har inget att ta på mig...

Nej, så brukar jag faktiskt aldrig säga eftersom jag har en hel del att ta på mig. Och nu hänger det dessutom luftat, rensat och sorterat i den nystädade klädkammaren... oj, vad nöjd jag känner mig. Fast nackdelen med att köpa kläder av god kvalitet är att man aldrig blir av med dem... de är ju lika fina år efter år... Som rutiga älsklingskavajen längst fram till vänster som passar till allt... den fyller 10 år i år...
Men... sen tog sig maken an lagning av mangeln och jag hade nästan lyckats förtränga att den låg gömd under en massa stryktvätt som han så käckt dumpade i min fåtölj... alltså min del. Hans ligger dumpad i en annan fåtölj. Så jag har att göra i dag också... Full fart framåt - här finns inte tid att blogga. Bäst att jag håller igång medan jag har styrfart... innan kroppen hunnit fatta att den har sommarlov och Stora Slappheten sätter in.
Det är tisdag i dag.... = sommarkvällskonsert och promenad längs kanalen... och kanske lite vila vid ett vattenhål... :)

15 kommentarer:

Morgondimma sa...

Oj skicka lite av den energin hitåt, jag måste rensa ut i garderoberna.
Men jag är uppskjutandets mästarinna. Lat? Nää....

Tankevågor sa...

Usch vilket dåligt samvete man får när man tittar in här! Behöver flera liter av den där energin du har! ;-)

Tvätthögarna har jag lagt i ett rum som ingen bor i längre...
Kan man inte anställa någon att ta hand om sånt här? Nu när jag egentligen har tid har jag ingen lust.

Konsert och vattenhål låter mysigt!

Miss Gillette sa...

Jag tänkte först skriva att jag inte har tid att sortera kläder, fast måste ändra det till att jag inte har plats att INTE göra det. Sen vi fick barn har jag övervunnit min nästan fysiska motvilja mot att slänga saker och nu går det knappt en dag utan att jag rensar bort nånting. Det mesta går till Kupan, en del till barnas mormor som kan ha mina kläder och annat har jag faktiskt kastat. Igår slängde jag två urvuxna barnplagg med fläckar som inte går att tvätta ur. Såna kan man väl inte skänka till välgörande? Vem vill köpa solkiga kläder ens på secondhand?

Och ändå krymper garderobsutrymmet. Jag begriper inte...

Bloggblad sa...

Morgondimma: Eftersom jag är otroligt lat resten av året måste jag faktiskt ta itu med det åtminstone en gång per år. Fast jag hade lika gärna sparat energin till nåt kuligare.

Londongirl: Ja, men du ser väl på etiketten att jag slår mig för bröstet/n också.... finns väl inget härligare än att få känna sig duktig och präktig nån enda gång... blir inte så ofta här.

Miss G: Det är mest av platsbrist som jag manglar lakan och handdukar, men jag minns en granne som köpte nya garderober i stället...

Jag slänger sånt som jag själv tycker är solkigt, men det som jag bara tröttnat på går till Myrorna. Allt är inte dyrt och kvalitet, det kanske lät så... men oftast tröttnar jag inte heller på de som håller sig fina länge. Kanske tänkte jag lite mer innan jag köpte...

Liiiiiite plats finns kvar för nåt fint på sommarrea...:)

Lilla B sa...

Här har det röjts på hemmaskrivbordet. Det tar alltid emot, jag tror jämt att det blir roligare sen. Det händer aldrig.

Bloggblad sa...

Lilla B: Snart ser jag mitt skrivbord under klädmassorna... då ska jag ta itu med det efter att bara ha gjort en första-hjälpen-insats för nån vecka sen.

Men visst är det roligare att stöka till när det är nystädat?!

Lilla B sa...

Mycket roligare!

Elisabet. sa...

Oj ... så mycket kläder!
Helt ärligt tror jag inte att det finns någon bloggare som har färre kläder än jag själv .., och jag är totalt ointresserad också ..-)

Ändå svämmar garderoben över, men riktigt av vad begriper jag inte?

Nu ska jag ta mig lite middag och sedan ta en promenad på stan och handla pennor.

Det är lycka det.

Bloggblad sa...

Lilla b: När min städiver är över för den här sommaren, kommer jag alltså att ha jättekul medan jag stökar till på nytt...

Elisabet: Jag gillar kläder... ibland gillar inte min kropp samma kläder som jag... och ibland är det plånboken som säger ifrån. Just när det är nystädat och röjt, inser jag att jag nog får plats med lite till....:)

I morgon ska jag iväg på lite sån vardagslycka...

Vonkis sa...

Stora Slappheten, kom osökt att tänka pà "Det är dà som det stoora veeemodet, rullar in", kommer aldrig ihàg vad làten heter dock.

Ta det lugnt i värmen.

Anonym sa...

Jag ler åt etiketten :O)

Varför mår vi så gott när vi har rensat i garderober/klädkammare? När jag gör det då känns det som om jag lättar flera kilon...kanske det vore idé att göra det nu när det är badsäsong och allt.

Musikanta sa...

Vore jag inte så optimistisk så skulle jag slänga hälften av allt jag har i min garderob. D.v.s. de plagg som inte går om...

Jag tror alltid att jag ska gå ner dom där extra kilona om ett tag så jag kan ha alla kläder som är för små.

Ingela sa...

Jag har också lyckats med bedriften att avtäcka botten på strykkorgen. Det var en fördel med den ostadiga (väderleken alltså) midsommarhelgen. Någon mangel äger jag inte - än. Men jag håller utkik på Blo*cket och second hand här hemma.

Anonym sa...

Vi var också vid kanalen igår. Maken ville höra bandet som spelade. Men vi var inte så länge för det blåste så kallt. Hoppas ni hade det bättre!

Bloggblad sa...

Gunnel: Det har med nån sammankoppling med psyket att göra har jag hört. Om man städar och röjer omkring sig, känns det inne i huvudet som om man städat där med... måste vara så, för jag mår också bättre när jag röjt.

Musikanta: Jag brukar inte spara och vänta... räknar kallt med att jag vill ha nytt om jag går ner de där extra kilona... att det gamla är omodernt...

Ingela i Norrland: Jag såg en mangel för 500 i tidningen... men hann inte. En ny kostar massor. Men lite silvertejp och så funkar min igen.

Ingela här: Det var askallt! Du kanske såg oss... eller också försvann vi i filtar hos Bondens... vi kämpade ute en timme ungefär. Sen gick vi in. Men trevligt hade vi.