Statcounter

torsdag, juli 31, 2008

Flexibilitet...

... är ett av mina nyckelord. Eller nyckfullhet kanske... För inte satt jag så många timmar med texterna, snodde undan kvickt som bara den, tryckte på "Skicka" och stack iväg på bloggträff...
Häng med ut till kusten, vettja!
Det är Musikanta som solar... och jag då?
Jo, själv ligger jag därute bakom trappstegen och guppar... det är mina sandaler som väntar... fast vi var i ett bra tag båda två...

Sjön suger, som bekant. Så behändigt då att det finns en fin restaurang bara en liten promenad bort...

Och när magen är mätt passar det med lite kultur... fast jag var inte i hatten då, utan överlät huvudbonadsraffinemanget till de fyra damerna som heter och sjunger "I hatten". Härligt blandad sommarrepertoar. Det är inte klokt - eller, jo förresten, det är mycket klokt att det finns så enormt mycket konserter runt om i kyrkor på somrarna. Gratis... fast lite kollekt brukar man ge, det ligger inte precis inom ramen för kyrkoskatten med dessa evenemang.

Och till sist, innan jag sjunker ner framför Berlinerpopplarna och njuter: Vad är dettahäringa? Det kom i reklam för en bokklubb, och jag kan inte för mitt liv lista ut vad man ska ha det till. Någon som vet? Alltså den vänstra mojängen. Pennan vet jag vad man gör med...

33 kommentarer:

qi sa...

Det oranga är en jättebra apelsinskalare! Jag fick en likadan idag. Det till höger är en penna...

qi sa...

Läste inte färdigt inlägget, blev så ivrig att jag visste vad det var. Jo, pennan visste du vad det var, noterar det... :-)

Ingela sa...

I samma ögonblick som qi postade sin kommentar öppnade jag rutan.Som sagt, apelsinskalare.

Bloggblad sa...

Qi + Ingela: TACK! Det hade jag aldrig kunnat räkna ut. Kände bara att ringen skulle jag kunna dra ut nåt med...
Jag ska testa så fort jag hittar en apelsin.

mossfolk sa...

Ja, sådana där är riktigt finurliga... Fast nu var det väldigt länge sedan jag såg en.
Vad mycket ni hann med med sol och bad och fika och kyrkan!

Amber sa...

Vad kul att du inte heller förstod vad det var - jag fick samma bokreklampost som du och fattade verkligen ingenting. Frågade sonen som bestämt frågade om jag verkligen inte visste det - den skalar man apelsin med, mamma. Har du någon citron hemma ska jag visa?! Citron? Du sa ju apelsinskalare... Ja, men mamma, det är ju inte säsong för dem nu!

Häpp, vad man lär sig om både det ena och det andra.

Musikanta sa...

Vi blev ju riktigt bra på korten! Har också fått en sån mojäng som jag inte visste vad den skulle vara till. Gick tyvärr till plaståtervinningen.

Anonym sa...

Härligt det ser ut, vi går på konserter i kyrkor på somrarna, även andra tider. Ibalnd har maken spelat, ibland barnen, ibland större kändisar.

Hannele på Hisingen sa...

P.s.
Älskar dessa plastgrejer från bokklubbar :)
Det där ska du stoppa fingret i och lättare hålla i sidorna i boken...

Bloggblad sa...

Mossfolk: Jo, vi hann mycket och ändå slöade vi och hade gott om tid att prata.

Amber: Din son har koll på läget...

Musikanta: Så synd. Och det är klart att vi blev bra... som i verkligheten...:)

Hannele: Oj, du har så musikalisk familj att ni uppträder! Kul.
När det är användbara saker är det okej, de trista pennorna med torkat sudd, och som man måste vässa... känns gåvan som en belastning.

Anonym sa...

Intressanta prylar, eller den orange prylen. Min första tanke var apelsinskalare, men Hanneles kommentar om att stoppa in fingret och lättare hålla i sidorna på boken låter också vettigt!

Anonym sa...

Japp, apelsinskalare:)

Härlig badbrygga och sjö ni har!

Anonym sa...

Du har redan fått det rätta svaret ser jag. Jag har sett sådana här mojänger...men aldrig testat. Den fungerar säkert bra.

Tjusiga damer som gottar sig med både det ena och det andra

Emelie sa...

Härligt med skärgård, sol och bad :) Jag har tillbringat de senaste varma dagarna flåsande under träden i domkyrkoparken, eller möjligtvis på bussar och tåg. Din och musikantas aktivitet låter trevligare tycker jag!

Elisabet. sa...

Finurligt .., det här med apelsinskalaren, det hade jag aldrig kunnat klura ut!

Anonym sa...

Sådana apelsinskalare införskaffade jag på 90-talet i en Hemköpsbutik i deras fruktdisk. Det är den mest praktiska lilla tingest jag kan tänka mig. Hade den i handväskan och skalade min mellanmålsapelsin på jobbet. Nu har "någon" slarvat bort alla utom en som jag bevarar och bevakar så att den inte ska komma bort. Jag har aldrig fått tag i dem senare. Man skär runt apelsinen från två håll och så är det bara att avlägsna skalet i fyra delar utan att bli kladdig om händerna.

Bloggblad sa...

Marskatten: Det var makens förslag eftersom den kom från en bokklubb, men jag fattar inte hur den skulle förenkla...

Monica: Det är faktiskt Östersjön, alltså havet, fast ni på västkusten brukar väl tycka att det bara är en sjö...:) Slätbaken, Stegeborg...

Gunnel: Visst ser vi värlsdsvana ut... :)

Emelie: Jag gissar att du haft trevligheter för dig även om det inte gäller bad...

Elisabet: Välkommen i klubben... jag tycker nog de kunde ha skrivit en rad om vad det var...

Nicoline: På ett plastparty för många år sen fick jag en lång vass grej som hade samma funktion, men den här verkar smidigare. Snart är det jul och apelsintid! :) Jag ska låta min gå direkt i rätt låda efter användning (blir i så fall första prylen som får egen plats i köket... :)

Anonym sa...

Fina hattar! Måste skaffa hatt, känner jag nu.

Apelsinskalare? Jag trodde man skulle stoppa in den långa grejen i munnen som ett tandskydd ungefär och sedan hänga en klädhängare i öglan, för att kunna bära extra när man har händerna fulla!

Bloggblad sa...

ab: Jag bara älskar hatt... var så lycklig när den där tv-serien om modisterna gick nån gång för ett tiotal år sen, då hade alla hattar ett tag...

Din idé om bärhjälp var inte dum... kanske stärker det tänderna också?

Anonym sa...

Det verkar ha varit trevligt på bloggträffen. Det är nog dags för mig att börja spana efter sådana arrangemang häromkring. Problemet är att de bloggvänner jag har kontakt med inte finns här i trakterna....

Bloggblad sa...

Mia: Det här är nog lite fusk... Musikanta är min väninna sen över 30 år, hon började blogga eftersom hon blev så inspirerad av alla trevliga kontakter, men vi träffas ju utan "blogg"-förtecken också.

Linda sa...

Jag tycker att ni ser så fräscha ut, där på restaurangen, efter en dag vid vattnet. Så där ser inte jag ut när jag har badat... :)
Och hann med allt det där på en dag?
Det var flitigt!
Musikanta ser så härligt glad ut på restaurangbilden!

Elisabeth sa...

Att komma med råd och tänk... är det inte det som vänner ska göra? Sen behöver man ju inte tycka likadant för det!

Varm kram..

Anonym sa...

Å så härligt ni verkar ha haft det!

Eleonora sa...

Så underbart härligt ni verkar ha haft det Musikanta och du! Önskar jag kunde ha fått var med er glada mysiga damer på både bad, lunch och njutbar musik i kyrkan! Fina bilder har du tagit. Må så gott!

Evas blogg sa...

Ser ut som en alldeles underbar dag. Jag hade heller aldrig kunnat räkna ut vad den oranga saken skulle användas till.

Anonym sa...

trodde det var ngn slags brevsprättare , ha,ha, när jag fick den ... får flytta den till köket då *L* ha det gptt Kram, Elle

aurorabuddha sa...

Ah, vad sota ni ar bada tva! Har i Texas kan man inte ligga i solstol och sola pa sommaren. Man kan inte ens vara utomhus, sa varmt ar det. Jag njuter av att se alla svenska sommarbilder hos mina favoritbloggare!

Evas blogg sa...

Vår yngsta har fått rum i Ryd. Visst är det ett OK område (minns vi pratat om det förr). Vi följer henne ner nästa helg.

Anonym sa...

Det verkar rena franska Rivieran hos dej! Läcker hatt! På mitt jobb hade vi garden party varje försommar. Chefens sekreterare och jag betroddes varje år med att gå till Det Stora Varuhuset och köpa dukar och servetter och sånt. Då passade vi på att prova hattar - sån ska man ju ha på trädgårdsfester. Sekreteraren såg underbar ut, vad hon än tog på sej och jag såg ut som bröderna Marx i varenda hatt. Deprimerande, säjer Hattråttan.

Bloggblad sa...

ALLA: TACK för era rara kommentarer. Kom just hem efter ett par dagars semester på egen hand, helt databefriad sådan, roligt att komma hem och hitta era kommentarer.

Jag återkommer!

Susanne sa...

Åh, är det en apelsinskalare! Jag fick också en sådan (undrar hur många som skickas ut till oförstående mottagare), tog ett foto och tänkte publicera på samma sätt som du gjort. Men nu slapp jag ju. (Men jag vet att jag faktiskt hade sett en sådan förut, men glömt vad den skulle användas till.)

Var det förresten inte samma bokklubb som för något år sedan skickade ut en liten boll med silverfärgat metalltrassel som alla också undrade vad det var? (Då visste jag eftersom man använder sådana i Italien som diskredskap i stället för diskborstar). Det skrevs och muttrades i tidningarna över det, vill jag minnas.

Bloggblad sa...

Susanne: Visst är det slöseri - säkert jättemånga som kastade.
Nåt trassel att diska med har jag inte fått, men däremot en del andra små saker genom åren som jag inte heller förstått mig på.