Statcounter

tisdag, juli 22, 2008

Äntligen!

Det har inte varit nån riktigt varm tisdagskväll förut i sommar, men i kväll!!! Fast... de senaste två somrarna kryllar det inte riktigt så mycket av folk som det gjorde tidigare... Kanske Allsång på Skansen lockar mer än livemusik och dans vid kanalen? Jag vill minnas att det var svårt att få "fönsterbord" för några år sen, och nu är det inga problem som man kan se bakom mig. Men en och annan bekant fanns förstås att heja på för ett äkta leende... Först var jag på sedvanlig sommarkvällskonsert - och den här gången fick vi komma fram och pröva instrumenten efteråt, det har aldrig hänt förr. Marimba och Xylofon och en del slagverk som jag varken sett eller hört tidigare. Det lät urhäftigt! Synd att många av de trogna åhörarna drog sig för att lyssna på slagverk... det var knappt hälften mot andra konserter. Och Marimban lät gudomligt vacker. Även när jag spelade Blinka lilla stjärna efteråt... fast det är inte jag på bilden. Killen till vänster var en av musikerna.

Och sen sakta strosande mot cyklarna. I solnedgången vid hav... nåja, Baltzars dike... Hemåt, mot morden i Midsomer... som jag tyckte kändes nästan krystat tillkrånglat idag.

Det är nästan så att det här får bli nästa sommars omslagsbild på förs.bladet...

Oj, jag glömde ju matbilder.... det var så gott så!

13 kommentarer:

Elisabet. sa...

Det är mycket som händer hos bloggvännerna sommartid och man tackar och tar emot bara .., inte en meter behöver man resa för att få besöka olika delar av vårt land.
Perfektamente!

Lena sa...

Det är väl just sånt här som gör sommaren (och lovet) så speciellt. Härligt.
Slagverk är ju så mycket mer än trummor. Vi har en duktig slagverkare i släkten, eller ja släkt till släkten och med sådan guidning får man ju lära sig en del.

Bloggblad sa...

Elisabet: Ja, visst är det fiffigt. Och sen när vi slutat blogga kan vi ta alla adresser och åka runt och hälsa på hos varandra...

Panter: Ja, nu hoppas jag SMHI har rätt så att det verkligen blir några fina dagar.

Men nog tänkte även jag "trummor" när jag såg rubriken... fast sen fick jag se en bild och då hörde jag ljuva toner i andanom. Och fick rätt...

Mot vattnet... framåt marsch.

Miss Gillette sa...

Ja! Där är ju Bondens! Där vill jag också äta mig igenom hela menyn!

En slagverkskonsert skulle jag ha försökt gå på om tillfälle bjudits. Jag har spelat blockflöjt (såklart) och sen tvångsspelat piano i en herrans massa år, men trummor är det som nån skulle ha placerat mig vid. Då skulle jag ha suttit kvar än tror jag... Vad som helst som har fläskiga rytmer blir jag såld på. Hm, undrar om detta säger nåt om min personlighet i övrigt. Det får jag fundera på.

Och tack igen för guidning och sällskap i din fina hemstad!

Anonym sa...

Å så vackert. Om man spelar för mycket xylofon och marimba kan man få slagvärk, har jag hört. Fast det kanske främst var DN-galan som fick folk att missa konserten och den vackra sommarkvällen. Själv gjorde jag som du och prioriterade den här gången sommarkvällen och god mat framför dumburken. (Vad ovant det var att kommentera orimmat här... det få inte bli någon vana.)

Emelie sa...

Baltzars dike *fniss* men jag håller med om morden i midsummer, det var inte ens lite bra, knappt spännande, bara långsökt. Nu sticker jag till simbassängen igen!

Anonym sa...

Så fin bild på dig, du ser gladare, piggare och smalare ut:)

Anonym sa...

Men - om du inte tar illa upp, har inte du gått ner i vikt?

Anonym sa...

Nog är det bra mycket trevligare att sitta ute och äta gott än att sitta framför TV:N. Harkel...och det kommer ifrån mig som är så himla tråkig så jag bara är :O) Men vi har inget mysigt ställe att gå till här hemma...till city vill vi inte gå för att äta för där är det mycket stim och bråk på kvällarna.
Till stan skulle vi kunna åka för att äta och det blir nog någon tripp innan semestern är slut...

Det är en jättefin bild på dig

Bloggblad sa...

Miss G: Efter tre somrar är jag nästan igenom hela…
Jag fick ganska så nog av trummor medan sonen spelade det under sina tonår… fast till slut lärde jag mig att somna medan han höll på… men om jag redan sov, då vaknade jag garanterat – liksom hela grannskapet…
Om det hör till personligheten så kanske det betyder nåt att jag gillar harpa…
Ni är så välkomna tillbaka!

Hakke: Hehe… det var så kul så det kanske jag t.o.m. dristar mig till att använda i f-bladet…
Så länge det är sport i teve har jag inga problem med att hålla mig borta…
Jag förväntar mig nästan rimmade kommentarer av dig…

Emelie: Och jag som har plaskat i andra vågor idag… men i morgon ska jag inte iväg, då blir det nog ett par vändor i bassängen framåt aftonen.

Monica: Åh, jag tackar… men det går sakta med min metod, de kilo som fattas går att räkna på ena handens fingrar… Fast rätt pigg är jag. Ibland. Speciellt när jag får sitta därnere…

ab: se ovan, inte mycket, men jag tycker nog också att det börjar synas. Känns gör det i alla fall. Men jag tar det i samma takt som kilona kom dit.

Gunnel: Jaså har ni inget turiststråk… ett gatukök är ju inte precis nån mysfaktor på… Här i stan fanns inte alls mycket av den här uteätarkulturen när vi flyttade hit, vid kanalen fanns bara glasskiosken. Nu finns det oräkneliga kaffe- och matställen.
Och tack tack – jag sätter ju inte in några ofördelaktiga…

Hedgren sa...

Tack för en trevlig sommarkväll! Och jag håller med dig; Morden i Midsomer var faktiskt ett riktigt bottennnapp i tisdags!

Elisabeth sa...

Känns lite bra att det inte bara var jag och Carolina som tyckte att "Morden..." var krystat och tillkrånglat!
God, glad och vacker tycker jag ju alltid att du ser ut... men jag tror du har minskat ganska mycket?

Varm kram..alltid!

Musikanta sa...

Håller med dig om handlingen i M i M. MM spelar in alla programmen så att jag kan se dem igen när jag inte har begripit allting som händer första gången...