Statcounter

onsdag, juli 23, 2008

Vatten, vatten, bara vanligt vatten...

I bloggvärlden får man resa både inom och utom landet. Så vassego och häng med till ett av mina sommarmåsten: Vättern och Vadstena. (Har visst kommit lite smolk på lillkamerans lins, ser jag... synd)

Som vanligt blir det inga avslöjande badbilder (oj, så många som googlar sig hit på det ordet nu och blir besvikna...) men jag lovar att jag badade flera gånger och länge, länge i varmt och grunt och klart vatten med långgrund sandstrand.
Det var som synes fler som badade... och bytte om i sin mammas badtält från 70-talet. Det byter jag också alltid om i, har funderat på att göra ett nytt modernt, men jag minns att jag bara älskade de här färgerna då, vill inte svika gamla ideal, så det får nog hänga med så länge det håller ihop.
Och så en tur på strandpromenaden... känns som om det var vääääääääldigt länge sen jag svärmade där i mitten av 60-talet. I kväll skulle de ha nostalgiafton i stan... så gärna jag skulle varit där och nynnat på gamla låtar som jag nynnade på då...Numera får man bada inne i stan, jag undrar varför det var förbjudet på 60-talet? Utsläpp rakt ut? Näe... det var ju inte medeltid då... Fast vi badade bara vid badet, känns som lite mindre glasrisk där. (Titta, man kan nästan ana att jorden är rund på bilden!)
Näe, nu måste jag nog gå och smörja in mitt lysande röda och varma ansikte...

25 kommentarer:

Linda sa...

Åh vad härligt att det blev bad!
Det ser jättevackert ut på bilderna.
En sådan där ombytningsmojäng ser inte all dum ut, borde kanske sy...
Nä, jag gör som du, smörjer in stoppljuset högst upp en gång till :)

Bloggblad sa...

Linda: För dig som kan sy är det en baggis... hål för ärmarna där det ändå är stadkant, och ett nyckelhål för huvudet med band omkring... kan inte bli lättare.

Lena sa...

Oh, sånt badtält har jag ju också haft! Väldigt praktiskt. Mitt var nog turkost, tror jag.
Vadstena är ett av mina tänkta sommarmål, får se om det blir nån tur innan sommarlovet är slut.

Emelie sa...

Åhhh vad härligt! Jag vill också åka till Vadstena, men det ser inte ut som det blir så... Bussar går ju så konstigt sommartid. Ni valde ju en alldeles perfekt dag att åka :)

Bloggblad sa...

Panter: Vadstena är hur gulligt som helst, trots att jag bor i en liknande stad, har jag starka känslor för min tonårsstad... gick i realskolan där, och gjorde praktiktermin där.

Emelie: Och vet du, jag träffade vår f.d. kyrkoherde m.fru på restaurangen, de hade sjungit en av mina psalmtexter förra söndagen i Linköping... blev jag förvånad? Jodå. Präktigt. Men han som tonsatt texten sommarjobbar i den kyrkan. Kul.
Nej, att ta sig till Vadstena utan bil är inte lätt! Just i dag var det två stora gudstjänster eftersom heliga Birgitta firas idag.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Vadstena... får nog bli en tur dit för mig också i sommar. Det är några år sedan jag var på utflykt dit. En vacker stad och härlig att flanera i. Jag har dock aldrig badat där.

Bloggblad sa...

Monica: Tack tack - och tack för tipset!

mia: Då måste du testa V-viksbadet, knappt 3 km åt Motalahållet. Helt suveränt bad!

Amber sa...

Smolk på linsen? Jag som trodde det var moln. :-)

Det där med bad låter skönt. Vinden är ljuvlig och solen, trots det röda ansiktet. Så länge ingen tar en bild är det ok.

På vägen upp från Öland tog vi i fredags vägen förbi Vättern för att se den vackra utsikten - och för att handla polkagrisar i Gränna förstås.

Bloggblad sa...

amber: De tre mörka fläckarna är fläckar... den vita är ett moln :)

MEn det var väl en rejäl omväg från Öland till Kolmården via Valdemarsvik... :)

Klimakteriehäxan sa...

Härligt härligt härligt!

mossfolk sa...

Så härligt det ser ut!
Ett sådant där badtält har jag aldrig ens sett. Det är ju supersmart.

Bloggblad sa...

K-häxan: Minst lika härligt som på GC... fast vädret är inte så pålitligt här...

Mossfolk: Det har inte jag heller, skulle inte förvåna mig om det var en egen idé när det begav sig. Fast... det var i så fall inte så svårt att komma på för den som är lat med att sy ärmar och har barn som växer fort.

Susanne sa...

Jag vill minnas att även jag och min yngre syster hade ett sådant "tält" att byta om i. Vitt, grönt, blått och turkost, säger mig mitt färgminne (kan man lita på det?).

Det var en gång meningen jag skulle till Vadstena men hamnade i stället i Ödeshög, på urgammalt vandrarhem. Det var så fint så jag kom aldrig längre norrut än så.

Amber sa...

På nervägen körde vi via Kolmården och så rakaste vägen ner längs kusten, därav Valdemarsvik. På hemvägen vek vi av mot Vättern så fort det gick.

Bloggblad sa...

Amber: Aha! Då passerade du bara 200 meter från mitt hus...

Anonym sa...

Badtält...vilken genial idé. Jag har aldrig sett något sådant och helelr aldrig vetat att det har funnits.

Vätterna har jag nästan bara åkt förbi...men en gång eller kanske två har jag badat i henne (för visst är det en hon). Kallt och skönt vatten vill jag minnas.

Bloggblad sa...

Gunnel: Blir till att sätta igång och sy då... Vättern är känd för att ha kallt vatten - och hon (jodå!) reagerar fort på vindar.
När jag var barn bodde jag ett par år i Motala, och jösses vad vi badade... det fick vara hur kallt som helst. Men igår var det alldeles lagom.

Anonym sa...

Härliga bilder. Såg din fina bild i NT! KUL!

Bloggblad sa...

Ingela: tack! Och nu ligger den på bloggen med lite bättre kvalitet...

Eleonora sa...

Ditt ombytestält är ju fullt modernt i färgerna!! Jag har alltid tänkt förfärdiga ett dylikt till mig själv, men det har glömts bort och på den vgen är det... Numera badar jag inte pga reumatismen. Det är alltid för kallt!

Hur som helst - badtältet förstår jag uppskattas av småbarnen, dom brukar vara mest generade av att byta på stranden och tältet är ju garanterat "visar inte något".

En mycket fin bild du vunnit med. Det tycker jag var trevligt så stort grattis till det.

Ha det gott och trevlig helg!

Elisabet. sa...

En stor skillnad här mot för hemma, är att folk på stranden inte krumbuktar under handdukar eller annat, i alla fall gör inte ystadborna det.
Det är många vita rumpor som tittar fram lite här och där när det ska tas på badbyxor eller annat, men det har man vant sig.

Elisabet. sa...

"vant sig vid ..."

Bloggblad sa...

Elisabet: Det beror nog lite på hur stor stranden är. När det myllrar av folk är jag inte så noga, och när jag vet att ingen känner mig, men här... nej... visa musikfrökens rumpa på badstranden... näee....
Om jag kommer till Ystad lovar jag att inte vara så kinkig!

Musikanta sa...

Det kan väl inte ha varit i den iskalla Vättern som ni badade?