Statcounter

tisdag, juli 01, 2008

Så här långt...

...gick det smidigt och bra. Min färgstämda bokhylla har figurerat förr i bloggen, men varje år rensas somt bort, och somt tillkommer.... Man ska inte ha bokhyllor i sovrum, jag vet att det samlar damm, men där nere är mest fönster och här uppe mest snedtak.... det blir inte så många ställen att välja på. Och om jag ligger riktigt stilla, så gör nog dammet det också... Jaha... och den tomma hyllan då? Jo - det är den som fick mig att ta en paus. Det är där det jobbiga finns... gamla skolkataloger, inhäftade arbeten.... papper, papper, papper... slänga? Spara? Jag avskyr att ta ställning... för jag vet att om jag följer slänginpulsen, kommer jag att bara om någon vecka sakna just det papperet... Suck. Näe... jag tar nog fram min papperstugg i alla fall.... Sommarens stora mål är att rensa bland alla miljoner noter som jag aldrig lyckas få ordning på... men om jag lovar mig själv att inte blogga förrän det är gjort, kanske det blir en lagom press... jag är ju så nyfiken på vad ni gör i sommar...

P.S. Jag undrar om det görs färre grön- och brunryggade böcker, eller om det är slumpen? Ska kanske tillägga att jag inte har färgsorterat i de bokhyllor som trots allt finns därnere - bara bland mina specialare; såna som jag läser flera gånger, eller slår upp och kollar saker i ibland.

27 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har också bokhyllor "överallt" i hela huset. Även sovrummet! Behöver just nu INTE rensa där. Magiskt! Däremot sitter jag på jobbet och rensar ALLA tusentals cellprovssvar som kommit in under året! Attans vad många det är.....Stackars mig. :)Ha det skönt resten av dagen,när du fått den där harmoniska känslan av att ha gjort ett gott dagsverke!

Annela sa...

Det är väldigt snyggt och harmoniskt att färgsortera böckerna. Det ska jag också göra...och du...släng papperna. Jag sparade mina föreläsningsanteckningar i pärmar i 10 år och de gånger jag kände nåt behov av att tita i dem var lätt räknade. Man klarar sig utan dem...

mossfolk sa...

Nämen, du har på riktigt sorterat dem efter färg!
Jag har aldrig kommit på tanken att göra något liknande, men det var onekligen riktigt snyggt...
Bokhylla i sovrummet har jag med.
Det går så bra så :)

Emelie sa...

Jag ser en skolkatalog där på golvet, i den går jag i ettan tror jag bestämt... Det var ett tag sedan nu... min katalog har förlorat framsidan och saknar en del andra sidor...

Bloggblad sa...

Ingela: De övriga bokhyllorna har stått sig sen förra sommarens renovering, där springer jag bara förbi med dammsugaren. Men här läggs det en del uppepå… plockas ut till hälften… ställs in fel…
Kanske har du mitt provsvar med där? Fast det skulle ta upp till ett par månader…

Annela: Det blir färre papper kvar för varje gång, men vissa hittade jag som fick mig att sitta och läsa en stund… sen hittade jag flera dikter som jag hade glömt – trodde att de alla försvann i ett datorhaveri… kul att de fanns kvar!
Visst blir det vilsamt för ögat!

Mossfolk: Jag gjorde det min första bloggsommar – hade bara hört talas om det. Och just de böcker som hör hit har lätta färger. Därnere finns för många spräckliga och konstiga.

Emelie: Kan nog stämma – jag tittar i dem ibland och hittade bl.a. dig som liten, hos Inger K. Här läses de också flitigt. Men den första här, där jag hade jättestort och långt hårburr… den har tyvärr försvunnit.

Klimakteriehäxan sa...

Men hallå, man kan väl inte sortera böcker efter färgen på ryggen???? hur hittar man nånting då?
Bokhyllor blir det för många av och ständigt är de överfulla, men bokstavsordning är det som gäller, i alla fall i görligaste mån!
Efternamn och författare då. FÖRSTÅS. :-D

Bloggblad sa...

K-häxan: Det går alldeles utmärkt -jag har bättre färgminne än namnminne. Det är vilsamt för ögonen också... men jag får en del tråkningar i stil med: hm... ikväll ska jag läsa en röd bok...
Sånt står jag över och framhärdar.
Har dock inte det systemet med övriga bokhyllor.... där har jag inget system alls, är jag rädd för..
(Håll med om att det är snyggt!)

Anonym sa...

Det undrar jag också -hur man hittar alltså. Hos mig står dom alfabetiskt - skönlitteratur för sig/engelska för sig/fantasy o dcifi i sovrummet/Fantomen under sängen...Fast norsk och svensk litteratur blandar jag!

Bloggblad sa...

Malou: Som du ser är det inte så himla många böcker i den här hyllan - hur enkelt som helst att hitta. Och här har jag bara riktiga favoriter som jag kan färgen på. Ett par nya har tillkommit - där jag känner författarna... Såna är extra roligt att ha.

Morgondimma sa...

jag har ingen ordning alls, men hittar ändå jag börjar sortera i bokstavsordning då och då men det slutar alltid med att jag börjar läsa om en massa böcker och så blir det inget med den sorteringen.

Anonym sa...

Så där fint är det inte i våran bokhylla som dessutom står i sovrummet.

Ingela sa...

Det finns lite som är så tillfredsställande som att röja och sortera. Eller ha röjt och sorterat ska jag kanske säga.

Noter sorterar jag riktigt ordentligt minst två gånger per år. Efter genre och sen efter titel. Det är samma röra ändå när det har gått några månader. Vet inte hur det går till...

Anonym sa...

Kul idé att sortera böckerna efter färg! Det har jag aldrig sett förut. Min sortering är i o för sig lite logisk men inte så mycket, efter höjden på boken och så får nästa hyllplan vara precis över. Det är alltid akut platsbrist.

Bloggblad sa...

Morgondimma: ungefär lika tidsödande... böckerna gick an... men alla papper...

Gunnel: Hm... jag tog ju kortet efter röjning i de färdiga tre...

Ingela: Nej, det är konstigt att det är så skönt. Som att städa i huvudet... fast när jag är klar i en ände har jag stökat till i nästa.
Sen den tid jag hade två körer och flera klasser och sjöng i en tredje kör själv + hos sångfröken och samtidigt skrev noter och arr till egna sånger och printade ut nya allteftersom jag slarvat bort de gamla... så gick det överstyr...

Inga M: Jag har bara hört talas om det, grannen och jag spånade om att vi skulle göra det. Vet inte om hon fullföljde, de har böcker från golv till tak.
Jag brukar fixa till höjden också - såg att jag missade nån bok.

Elisabet. sa...

Den där boken längst nere t.v. .., den känner jag igen. Den har jag nog slängt någon gång, men den fanns i min närhet, det kommer jag ihåg.

Bloggblad sa...

Elisabet: Jag undrade just när den första skulle känna igen den... Det är "Bra mat bättre" som var kurslitteraturen på realskolan i matlagning... som vi hade på lördagar... Första året på Fackskolan (ett slags gymnasium) började man lite försiktigt med lördagsledigt ett par månader bara.

Monica Hansen sa...

Härligt! Tack för vykortet, jag blev jätteglad! Mycket roligare att få en handskriven hälsning:)

Vill du vara med och blogga om deckare?

http://deckarebloggen.blogspot.com/

Bloggblad sa...

Ginger: Anade att du skulle uppskatta det - du skickar själv så gulliga saker då och då.

Jag har ju tänkt trappa ner på bloggandet ö.h.t. så jag törs inte hänga på nåt mer, men jag kan ju gå in och kolla och kommentera.

Nu ska vi med ett lass till auktionskammaren.

Miss Gillette sa...

bloggblad: Nu har jag bestämt oss -- på väg till Oskarshamn tar vi vägen om Sörping och stannar en natt, 11 till 12 juli, på nåt av vandrarhemmen. Vilket är bäst? Eller finns det nåt schysst hotell? Vi gillar hotell. Har du nån mejladress?

Jag har faktiskt också en (1) liten hylla som är färgsorterad, nämligen den med Penguinböcker. Det är ingen särskilt praktisk uppdelning, men Penguin är ju Penguin och jag kunde inte motstå frestelsen.

I övrigt blir ju var och en salig på sin fason!

Tankevågor sa...

Vilken fin ordning det blev med färgsorterat så där. Böckerna här hemma har jag i dels utländska författare i bokstavsordning och dels svenska i bokstavsordning. Jag skulle atdrig hitta någonting om jag inte hade det så.
Men så har vi otroligt mycket böcker också. Egentligen i precis alla rum utom i badrummen...

För att inte tala om alla ärvda böcker från mina svärföräldrar som ligger nedpackade i 12 lådor i förrådet!
Inte klokt egentligen och tro inte att jag inte har slängt...och sålt och gett bort till kyrkan och loppisar...
Det är bara för mycket.

Bloggblad sa...

Miss G: Välkommen! Du ska även bli guidad till min färgbokhylla! Länkar till sovställen kommer strax.
Men... vi har varit iväg till auktionskammaren idag. Det var bara ett par grejer de inte tog emot... mormorsmors mässingskaffekanna som är ömt vårdad i över 100 år. "Den är för ny" ... jag blev nästan förnärmad.
Men böckerna som ska till Myrorna kan ju få stå kvar så får vi se om det är nåt du inte läst.

Londongirl: Med så många böcker har du nog inte flyttat så mycket som jag gjort... och har säkert bättre väggar. De enda riktigt bra bokhylleväggar jag har är belamrade med piano och braskamin...

Anonym sa...

Bloggblad: Just nu har jag fått svar som är tagna 22/4-3/5 som jag sorterar. Och det tar verkligen 10-12 veckor..

Bloggblad sa...

Ingela: Jag oroar mig inte, så jag hade glömt bort det... Sortera lugnt vidare... :) Mammografisvaren brukar komma på två dagar...

Anonym sa...

Lycka till med rensningen! Jag minns när du visade din vackra färgsorterade bokhylla och hur många kommentarer du fick då också!
Jag håller fast vid att åtminstonde (ser felstavat ut...) hålla fast vid att få ihop böckerna av samma författare tillsammans.
Men inte är det snyggt...
Det är VÄLDIGT rörigt, dessutom ligger en del böcker på tvären, hit och dit och dessutom synligt för vem som helst.
Ska visa någon gång...om jag törs...

Anonym sa...

Bloggblad: JA, mammografin går snabbt!
Cytlab är underbemmanade och varje prov tar ca 20 min att titta på
(röntgenplåten på brösten ca 3 min,kanske)och det är en lååååång procedur innan provet är färgat och torkat och fixerat. Liten kort förklaring.

Bloggblad sa...

Marskatten: Om jag törs, så törs väl du?

ingela: Bra att veta - jag har ju noll koll på sjukvården (tack och lov har jag inte behövt lära mig den jobbiga vägen)

Monica Hansen sa...

Nu har jag också sorterat:)