Statcounter

måndag, november 10, 2008

Blir man vad man dricker?

Att man blir vad man äter har jag hört... men i går kväll fick jag en fingervisning om att jag kanske ska vara försiktig med mina häxbrygder. Jag bara älskar att testa örtteer mot allt möjligt... just nu kör jag med bark från regnskogsträd, det ska vara bra mot allt möjligt. Te på timjan är bra mot halsont, och pepparmynta är bra mot magbesvär... nässlor rensar... De tre senaste brukar jag hämta i trädgården, men regnskogsträd har jag inte där - även om det regnat en hel del i år. Ginko Biluban har jag inte kokat nåt på heller, vet inte hur jag ska göra med bladen. Än... de ska vara bra mot minnet - fast jag tror det ska vara pillerform.

Alltså - min rädsla för häxbrygderna var det: I går kväll träffade jag på en söt gymnasisttjej som sjöng i min barnkör för många år sen. Hon kramade mig och strålade av glädje när hon berättade: Tänk, Marianne, när jag var liten tänkte jag på dig som en sagohäxa... en snäll en...

Tur för henne att det var några förmildrande epitet!

22 kommentarer:

Elisabet. sa...

Då kan du ju lugnt fortsätta med drickandet ..-)

Jag är ju så enjängd, så jag håller mig till kaffe eller te.

I Dublin inhandlade jag dyra piller som skulle göra mitt liv som nytt; jag skulle bli vig som en cirkusartist och säkerligen skulle jag bli en hel del annat också.

Problemet är att pillren är astronomiskt stora och därtill svarta; dom ser ut som harlortar, fast större .., och jag kväljs när jag ska svälja dem!

Huvva!

Anonym sa...

Min bild av Dig är nog så långt från häxa jag kan tänka mig! Tur att hon menade något positivt.

Tankevågor sa...

Fniss...barn är så fina och deras uttalande ofta så härliga.

Emelie sa...

Sagohäxa? hahahahahah :) vad gulligt!
Nej. när jag var liten för sisådär 10 år sedan så var du den snälla tanten som hade musik med oss då och då.
Tänk, det är ju konstigt, jag tycker du är mindre tant nu än vad jag tyckte då, och det har gått 10 år. Jag menar, för 10 år sedan kan du ju inte ha varit så värst jättegammal. Jag tror mitt perspektiv har förändrats ;)

Bloggblad sa...

Elisabet: De pillren skulle jag inte våga äta... köpte du dem på puben?

inga M: Tack - jag kan nog vara både ängel och häxa...

londongirl: Hm... nu är hon ju 17 år...

Emelie: Oj, det visste jag inte att jag haft dig i musik, men jag har hoppat in lite här och där, så jag har haft ett antal ungar...

Jag har många gånger som vuxen träffat lärare som jag tyckte var urgamla när jag var barn... och så är vi jämgamla nu. Märkligtt... jag som trott att de var borta sen länge.
En av mina gamla pianofröknar på högstadiet, var bara 7 år äldre... den gamla tanten!!!

Anonym sa...

Bra "mot" minnet? ;) Ja, det behöver jag inte, jag är redan glömsk!

Klimakteriehäxan sa...

Jag börjar tycka att gammeldags Earl Grey vinner i längden, efter att ha försökt lära mig att ta grönt te eller diverse örtvarianter i stället.

Bloggblad sa...

ab: Haha... det påminner osökt om sketchen om schampo för eller mot mjäll...

K-häxan: Just Earl Grey dricker jag helst inte, det framkallar samma illamåendekänslor som för 32 år sen när jag drack det för att inte må illa av kaffet i skolan när jag var gravid. Minnet av EG-lukten sitter kvar! Och - varje tisdag serverades semlor den våren, så jag har svårt med semlor också. Skulle de bli serverade med EG blir jag nog skendräktig..

Emelie sa...

Jodå, när de hade musikalveckor på högstadiet, så ett par veckor varje år. Jag har ett tydligt minne av att du lärde oss någon slags rapp, och sjöng med oss. Vi sjöng aldrig annars på våra musiklektioner (möjligtvis karaeoke) förutom när du va där :)

Bloggblad sa...

Emelie: Ja, just det! Då var jag i alla klasser... och det var många som kommenterade att de aldrig fick sjunga... tråkigt! Jag framförde det klagomålet, men "nähä då, vi sjunger visst..." Och jag räknar inte ens karaoke eftersom det mest handlar om att vråla och skråla.

Shit, shit, bullshit... var det nog i rappen? Den brukar höra till det extraprogram jag tar fram ur rockärmen för enstaka inhopp... :)

Emelie sa...

Äsch. Det var nog ingen vidare kvalité på musikundervisningen på min grundskola tycker jag. Alla drog mest runt och gjorde vad de ville och fick högt betyg för det. Jag tyckte det var roligt när vi fick sjunga lite. Jag är ju en sjungande person i allmänhet liksom.

Jo den rappen var det nog tror jag.. Som sagt, det var ju ganska många år sedan.

mossfolk sa...

Haha, vad gulligt! Tur att hon stoppade in sago- före :)

Anonym sa...

Klart man ska sjunga på musiklektionerna!

Te ska vara te, tycker jag, inte konstig saft. Feministen inom mig går och lägger sig när det gäller mjäkigt te gjort av svarta vinbär o dyl - jag kallar dem tjej-teer.

Bloggblad sa...

Emelie: Jag känner igen det... men du kanske inte tänkte på som elev, att det var just den läraren som alltid fick en ros för sin fina insats med kören (som aldrig sjöng stämmor) på avslutningen. Ändå ingick det i hans jobb. Ingen annan fick nån ros.

mossfolk: Jodu, bäst för henne!

ab: Det sjungs inte mycket i skolorna idag, tyvärr. Ids inte ens skriva långa litanior och det...
Jag är inte så förtjust i svarta teer, men gillar bäst kryddiga örteer. Grönt med blommor i... jättegott. Eller med kanel, kryddpeppar och ingefära...
Tjej-te? So what? Jag tillhör den första generationen tjejer som kommer att invadera Åldris...

stella sweden sa...

Keeep on tänker jag...själv är jag såld på ingefäääära o grönt te! Tror ju på att örter verkligen gör verkan o gott...o tron kan ju flytta på berg ibland...

;)

Bloggblad sa...

Stella: Javisst - man måste tro på sina dekokter! Ingefära och kanel brukar jag blanda i morgongröten... och ingefära har jag ofta i maten.

Eleonora sa...

Inte skulle jag våga mixtra så mycket som du tycks göra. Men Rabarber-Grädd älskar jag! Fast det köper jag ju färdigt så klart.

Igår stod en artikel om "Jazziga psalmer från Sandhamn" i Nacka-Värmdö Posten. Gunilla Stierngren heter skaparen som kommer att uppföra sina verk på söndag i Älta kyrka. Kanske en kollega till dig?

Din bokhållerska är supersöt. Passa på att krama och gulla medan du får - om så där en 8 år får du garanterat INTE.

Bra torsdag önskar jag dig och kram

Eleonora sa...

Här hittar du artikeln om psalmer - in case of interest.

http://www.nvp.se/sv/Kultur--Noje/Jazziga-psalmer-fran-Sandhamn/

Bloggblad sa...

Eleonora: Jag träffade Gunilla S senast på psalmskolan, och köpte hennes Cd

Bloggblad sa...

Eleonora: Tack för länken, nu har jag läst. Irma S K ingår också i samma grupp som jag gör. GS var med i den förra gruppen.

Anonym sa...

Vilken rolig liten händelse! Ja jag hör nog också till de häxor som skulle bränts på bål, huu så hemskt! Men tur att vetenskap mer och mer forskat på örters verkan och gjort det mindre "förtrollande" och er botande.
För att slippa dricka alltför mycket te så kan du också använda exempelvis maskrosblad, klöver och ringblommor i maten och sallader. Jag tar ibland en matsked ingefära också i ett glas vatten - det tar bort alla dåliga bakterier och magen blir som ny sen tar jag en daglig dos/ett glas av linfröolja -hemkokt, annars blir den för dyr- helt fantastiskt bra för hyn och håret glittrar och invändigt blir man mjuk och välsmörjd.
Ha det så gott!

Hannele på Hisingen sa...

Örtteer ska man vara lite försiktig med,
vanlig pepparmynta är tufft mot njurar.