Statcounter

lördag, november 15, 2008

Gå upp-are

Jag tycker att Stå-uppare ska byta namn till Gå-uppare. De har helt säkert en inbördes tävling med en stegräknare i byxlinningen!

Och så har jag märkt en skillnad - svenska stå-uppare säger ordet "pung" i varannan mening. Amerikanska säger "pussy". Vilken lärdom ska jag dra av detta? Näe, jag går och lägger mig i stället för att grunna på det.

Nu har maken insett att min dator nog aldrig återvänder från den datorhimmel där den tycks trivas... men till dess jag får en ny måste jag trängas vid makens... alltså blir det inte mycket bloggläsning. Om nån händelsevis skulle undra varför jag inte syns till.

8 kommentarer:

Vonkis sa...

Var på stå upp i tisdags(Schyffert) och han satt bakom ett bord rätt så ofta! På sanning. Kommer inte ihåg om ha sa pung någon gång...

Här skrivs det på en dator från Dell och jag är väldigt nöjd. Och smidigt var det att kunna plocka ihop en dator som inte har funktioner jag ändå inte vill ha. Naturligtvis gjordes ihopplockandet på det där internätet.

Elisabet. sa...

Den bästa ståuppare jag vet, är Ronny Eriksson från Piteå, men han är väl inte igång längre?

Babben Larsson är också bra .., tycker en morgontrött Elisabet i söder.

Lena sa...

Jodå, du har varit saknad.
Att vara ståuppare måste vara jättesvårt. Att leva på, föras fram av skratt , när det finns så många olika slags humor, att kunna skruva till det så att vi ser oss själva i skrattspegeln.

Linda sa...

Tur att de själv valt sitt yrke... Men det måste vara oerhört påfrestande.

En ny dator är alltid kul och spännande, men tom jag blir lite trött av alla nymodigheter...
Men den är fin. Och bra! Och snäll :)

Bloggblad sa...

Vonkis: Nu har jag inte bokfört alla, men vilket humorprogram jag än ser på (för såna gillar jag) så är "pung" ett av de mest högfrekventa orden.

Jag har bara några specialbehov när det gäller datorer... att kunna skriva noter, jobba med Publisher och Frontpage. Men liksom maken överlåter alla matfrågor på mig, överlåter jag de tekniska prylarna till honom.

Elisabet: Jag bara älskar Ronny E... och Babben... och flera andra - alla som har humor - att bara hänge sig åt bög- och pungskämt eller att håna kändisar, tycker jag inte är humor. Politik och företeelser kan man håna, men inte hänga ut personer.

Panter: Håller med, tänk om folk inte skrattar!!! (Det värmer att du saknar mig - kanske får jag några surfarstunder i dag... när jag gjort en del tvångsuppgifter i hemmet)

Lindalotta: Tur att man kan välja någorlunda vad man vill syssla med...
En SNÄLL dator - det vill ja ha.

Vonkis sa...

Skulle inte räkna en nedrasad spelgel som i-landsproblem, huvva för allt splitter som tar sig till platser man inte begriper. Verkligen tur att ingen stod där när det hände. Hur gick det med handfatet?

Anonym sa...

Det var längesen ´pung´ betydde en liten grej man hade mynten i. Min skånska mormor sa alltid pung i st f portmonnä.

´Scrotum´ kanske inte framkallar lika många skratt?

Pussy = kissekatt för mig.

´Fanny´används också flitigt på engelska, men kan vara förvillande
eftersom det har helt olika betydelse i UK och USA. Har du tänkt på det?

Kulsprutan

Bloggblad sa...

Vonkis: Det klarade sig, och inte blev det så mycket splitter heller... som väl är. Men... jag vet ju inte säkert om vi fått upp allt.

K-sprutan: Nej, jag är lyckligt okunnig om de flesta runda ord på diverse språk. Men ett och annat har jag inte kunnat undgå att snappa upp.
Jag fick en liten söt läderpung när jag var barn - inte tusan skulle jag våga kalla den för annat än påse nu...