Statcounter

söndag, november 30, 2008

Otur

Jag halkade in på tv8, och såg ett intressant program om pingstkyrkan (som jag inte vet så mycket om) - men jag vet att de inte dricker alkohol, så det var ju otur att kvällen var sponsrad av ett champagnemärke - eller fabrik eller hur man säger... som tjusigt förevisades i varje reklampaus.

Nu ser jag på elake f***ing kocken... och flinar åt de stackars krakarna som inte vet vad de gör...

18 kommentarer:

Anonym sa...

du som gillar kör... ;-)

Elisabet. sa...

Men mamma drack alkohol .., men så var hon en annorlunda pingstvän också.

Bloggblad sa...

Josephine: Nu fattar jag inte... menar du li-kör? eller pingstkör?
Jag associerar deras körsånger mest med kristen svensktopp...

Elisabet: Det var hon nog! Men av det jag vet om din mamma var hon ovanlig öht.

Bloggblad sa...

Josephine: Nu har jag lyssnat på din kör! TAckar tackar!

ullrika sa...

haha! jag slås ofta av hur sanslöst dåligt planerad reklam/sponsring är. t ex presenterades för några månader sen en för övrigt rätt kass film om svältade Afrika av "magnum mini". jotack. det blev jag väldigt sugen på mitt i Sudans fnösktorra öken.

för övrigt, sorry; aj hejt arga kocken! det är inte underhållning för mig :)

Anonym sa...

pingstkyrkan är väl inte absolutíster...
Ha en trevlig första advent.

Bloggblad sa...

Ullisen: Visst känns det malplacerat! Du behöver inte be om ursäkt - jag har ibland rätt sjuka böjelser när det gäller teve...

Hannele: Jaså, jaha. Jag vet inte hur det ligger till, men förr var det både sprit- och sminkförbud där, men sminkförbudet är borttaget, så varför inte det andra?
Men de pingstvänner jag känner är absolutister, kanske en slump?

PGW sa...

De pingstvänner jag känner till är också absolutister, men de sa att det kunde vara lite olika traditioner på det där i olika församlingar. Lite märkligt?

Bloggblad sa...

PGW: Tack, då har vi förklaringen där. I vår stad dricker de inte. När jag var på pingstbröllop var det en dam som teg högljutt och med avsmak när vi skulle sjunga "Nu grönskar det... till brädden fylld av vin...". Av det jag hörde på det bröllopet drog jag tydligen förhastade slutsatser.

Översättarhelena sa...

Jag trodde också de var absolutister, men det är tydligen annorlunda nuförtiden. När jag var liten var de oerhört stränga. Jag minns t.ex. att pingstbarnen i min lilla hemby inte fick vara med på ringlekarna när det var julfest i skolan! Dans var ju syndigt! Detta är faktiskt helt sant, och då är jag ändå inte född på artonhundratalet.

Bloggblad sa...

Ö-helena: Det var värst! I Frälsis fick vi leka ringdanser - men inte dansa styrdans, inte sminka oss och förstås varken svära, röka eller dricka. Utmanande kläder... det fanns det väl knappt? Ullstrumpor och livstycke...

Nån gång sa jag till mamma att allt som var roligt var syndigt... det tyckte hon inte om....

Elisabeth sa...

Men vad är det som är så bra med denne elake kock...? undrar jag emellanåt. När han ibland går till så elaka personangrepp så jag skulle då, tv eller inte, slänga förklädet i "syna på´n"!
Men ser det... det gör jag! Å gillar honom... ja, det gör jag också!

Varm kram...

Bloggblad sa...

Elisabet: Jag skulle bryta ihop för en halv sån avhyvling som han strör omkring sig hela tiden - ändå säger folk att han får dem att växa... det går inte ihop för mig. Fast igår misslyckades han visst totalt....

Skulle jag göra som han mot mina elever, hade jag varit av med jobbet för länge sen.

ullrika sa...

det var mest själva grejen att "gnälla" i din blogg jag ville ursäkta!

Bloggblad sa...

Ullisen: Gör inget, man får gnälla lite...

Musikanta sa...

Alla som jag känner i Pingstkyrkan - och det är många som du vet - är absolutister. Men några, har jag hört tillåter sig att dricka vin eller vinglögg. Skulle ju varit helt otänkbart förr i tiden!

Pingstkyrkan är helt förändrad sedan vi var små - att det var syndigt att gå på bio och teater är helt okänt för de yngre. Eller att tanterna skulle ha håret på ett visst sätt, i rulle därbak.

En mig närstående t.ex. är en duktig dansör och hade popband i tonåren.

Bloggblad sa...

Musikanta: Kan just tänka mig att OM de dricker, blir det inte mer än så. Det är likadant med Frälsis nuförtiden, det lilla jag sett av det moderna är helt annorlunda än på 50-talet.

Monica Hansen sa...

Om du menar Gordon Ramsey så är han en av våra tv-favoriter:)