Statcounter

torsdag, december 18, 2008

Jag är en svikare...

Den som läst här ett tag, minns kanske att jag tappade min lilla röda telefon, den som jag älskade hett trots att jag mest är en sån som bara sms:ar "nu är jag framme" eller ringer och säger "sätt på potatisen". Det känns tryggt att ha en mobil - speciellt som jag förflyttar mig mellan skolor och vill vara nåbar. Om...

Ni som minns, minns säkert hur lycklig jag var när den lilla röda var upphittad och återfanns... det var värsta "förlorade sonen-scenen" ...så när en tjej ringde från Telia och ville förnya mitt abonnemang och förläna mig en splirrans ny gratis telefon som tack, sa jag först nej... inte kunde jag svika min röda kompis. Jag var tveksam länge, men när tjejen pratade om radio i telefonen, och bättre kamera... då blev jag tveksam... tänk om...

Och så mindes jag min förra mobil som jag gillade - som plötsligt slutade avge ringsignaler efter ett år... om jag tackade nej nu, skulle säkert den röda ge upp andan direkt efteråt.

Så jag föll. Och faktiskt... (här snackar vi i I-landsproblem!) jag känner mig som en svikare när jag låter mig impas av radion som funkar jättebra.... och jättesiffror på klockan kan jag få fram, som jag ser utan glasögon.... wow!

När den sen tog emot sms från dotterns telefon (som den röda vägrade) då blev jag övertygad.

Alldeles strax ska den lilla svarta få följa med på promenad - och jag ska lyssna på radio - bara för att jag kan...

Och sen... ska jag leka husmor. Inget slarvande vid datorn med bloggläsning. Nej, här ska röjas för att kunna njuta av ledigheten redan i morgon när skolan slutar... Och köttbullar ska trillas....

Oj, jag börjar visst redan svettas...

13 kommentarer:

Anonym sa...

Ta det lugnt kära Du! jäkta lagom och gör lagoma köttbullar :)

Önskar dej fina helger framöver och god hälsa och mycket kärlek!
Kram!

Anonym sa...

Jag har en telefon sedan... hm.. tre år blir det.. som har radio och kan spela mp3. Och fotografera. Förutom det som mobila telefoner ska kunna göra.

Har mycket nytta av min telefon, lyssnar på radion, på musiken, fotograferar om jag behöver minnas nåt, kom-i-håg-anteckningar, också för minnet... ja allt. Och sladdrar förstås :)

Annika sa...

Klart man måste ha mobil. Utan den känner man sig lätt handikappad, iallafall jag.
KUL att den nya mobilen är så bra. Jag har en Nokia som säkert har tre år på nacken. K tycker den är uråldrig och ber mig ständigt köpa en ny...
HAHA, det tänker jag inte göra för den är så bra!!
Lycka till med julstöket. Köttbullar, MUMS!!

Cicki sa...

Jag tyckte tidigare att det var fånigt när mobilerna fick en massa andra finesser. Jag hade svårt att hitta någon ny mobil som passade mig. Jag ville inte ha allt det där andra. Till slut hittade jag en som jag trivdes med. Men till slut ville inte den heller och jag fick krypa till korset. Numera har jag en Nokia med radiofunktion. Vill än så länge inte ha med kamera. Men nu börjar jag längta efter en ny för jag vill ha en med mp3-spelare har jag kommit på. Jag lyssnar gärna på radio i mobilen fast jag är hemma. Då kan jag och sambon lyssna på olika sorters musik utan att störa varandra. Det är helt suveränt, om man dammsuger eller lagar mat, att stänga ute omvärlden och bara finnas med i musiken.

Bloggblad sa...

Annika: Jag har alltid min med mig och laddad och påslagen - men oftast ligger den i väskan så att jag inte hör den...

Cicki: Jag har redan märkt hur bra den här kommer att bli. Kändes lite skumt att jag inte fick välja - men den är himla enkel att sköta och har ALLT som jag behöver. Mp3 ska finnas, men jag har inte kollat upp det än.

Just det där ja... min man avskyr när jag har Ring så spelar vi på... m.m. Nu kan jag njuta för mig själv. MP3-spelaren hade radio, men knapparna och displayen var små - och det var hela tiden störningar. Den här ar stabil och tydlig.

mossfolk sa...

Gott med hemgjorda köttbullar!
Kul med ny mobil. Just det där med en bra kamera tycker jag är bra. Då är det så mycket roligare att skicka mms. Den lille röda kan väl få vila lite och rycka in om ifall att någon gång...

Anonym sa...

Klart du ska ha ny mobil!

Anonym sa...

Men din lilla röda är bra mycket gulligare, det måste jag säga!
Min mobil (som visst är en värsting, fast jag inte kan hantera alla värstingfunktioner)är redan 5 år gammal, men den måste få hänga med. Jag orkar inte bry mig om att lära mig nya funktioner.

Lycka till med köttbullarna! Min kommande helg kommer att bestå att diverse pyssel såsom matlagning, ständning och pynt.

Vonkis sa...

Förstår känslan, bävar inför det framtida beslutet att göra mig av med min fina rosalila mobil, den är så fin så fin.

Anonym sa...

Jag har en röd mobil MED radio och kamera och möjlighet att ringa videosamtal och andra finesser. Men det viktigaste är att den är röd, jag blir så glad av den.
(Jag har rör brödrost och röd vattenkokare också;-))

Klimakteriehäxan sa...

Men hallå fanns den inte i rött??? Min allra första mobil var röd och vacker, saknar den än! men den la av!
Vi gillar rött, visst gör vi?! och inte alls bara för att det är jul, så det så.

Tankevågor sa...

Hahaha....skrattar åt Marskattens kommentar här. Vi är lika hon och jag. Jag har visst också en värstingmobil, men jag använder den bara till att skicka sms, mms och ringa med.
Kanske borde ta med sladden som går till radion någon gång. ;-)

Bloggblad sa...

Oj - jag ser att jag inte svarat er... men jag har läst!

Och - min nya fanns inte i rött - det var förstås det första jag frågade.

Har redan börjat bli bortskämd med att lyssna på radio i den utan att störa maken som inte vill ha radion på.