Statcounter

fredag, december 19, 2008

Äntligen

...äntligen två och en halv vecka att städa, laga mat och diska och tvätta....handla mer mat och laga.... näe, jag ska inte börja lovet med att gnälla. Är bara rätt trött när jag känner efter. Och öm i handlederna.... att spela till 150 ungar som sjunger och dansar och tjoar i 60 minuter är inte precis finlir.

Undrar hur många gånger jag hann "en riktigt bussig svärmor" i polonäsen...

Rätt däst efter stort julbord som två jätteduktiga kollegor (för visst är man mer duktig om man är man* och fixar julbord?) hade lagat till. Supergott och mycket... Jag kommer nog inte upp ur fåtöljen förrän till julkonserten på söndag em.... om nån skulle sakna mig...

Vi ses om några dar!

* = ironi (bäst att förtydliga - har märkt att en och annan inte förstår när jag är spydig...)

18 kommentarer:

PGW sa...

Ååh bussig svärmor och polonäs, jag hade helt glömt de där aktiviteterna! :-)

Annika sa...

En riktigt bussig svärmor vill jag ha, svärmor vill jag ha!! JUST DET!! Den hade jag glömt bort. Förknippar den med julgransplundringar. Gillade att sjunga den, och nu har den satt sig på hjärnan igen!! Tack, bloggblad ;)
Njut av ditt LOV!!!

mossfolk sa...

Klart att en man är extra duktig som fixar julbord... liksom en kvinna är extra duktig som lagar bilen...
Ha nu ett riktigt riktigt skönt jullov!!!

Cecilia N sa...

Hänger inte med i svärmorssvängarna ...*?*

Evas blogg sa...

Hahaha, en riktigt bussig svärmor...den hade jag glömt! När vår äldsta var liten fick vi låna en LP av svärmor o svärfar. Egon Kerrman sjöng en mängd gamla julsånger, bl a denna. Vår dotter var tre år och kunde just den sången utantill. Åh vad less jag var på den sången efter jul!! Hoppas du nu hinner vila mellan alla åtaganden!

Klimakteriehäxan sa...

Jag vill också ha jullov...

Bloggblad sa...

PGW: Jag tror inte det är så jättevanligt idag på låg- och mellanstadiet.

Annika: Man får skaka av sig...

Cecilia N: Har du inte dansat Polonäs? När man skuttar under de andras "portar"...?

Du får googla... :)

Eva: Två julkonserter på söndag - en sjungning på midnattsmässa... sen så... (Fast jag tycker det är kul att sjunga, ju!)

K-häxan: Du får omskola dig... :)

Monica Hansen sa...

En skön fåtölj är guld:)

Tankevågor sa...

Den är klämkäck den där "Bussig svärmor". Det var länge sen jag hörde den nu. Kul att du håller liv i den.
Vi i personalen på skolan åt julbord förra veckan. Gott men mycket och långa köer till maten blev det eftersom vi är så många.

Anonym sa...

Där fick jag lära mig om polonäs. Tack. Det vardärför jag tog lite ledigt innan, att bara slappa av och städa lite när humöret tillät. Idag ska maken dammsuga hela huset och det har han skjutit på någon vecka =) Inte ska jag ta någon annans ansvar på mig.

Eleonora sa...

Men det konstiga är ju att nästa dag är man lika hungrig igen och gapar och stoppar i sig av allt det goda som finns.

Du skriver verkligen med stor humor och med många undertoner. Den som inte förstår det - är bara att beklaga.

Ha det gott under helgen och kramis

Anonym sa...

Ta det lugnt, ägna dig åt dig själv och inte bara åt att diska och flänga runt.
Kram och ha en bra helg.

Anonym sa...

Vill också ha jullov....
Men i år blir det många lediga dagar ändå, så det bli bog bra!

Men det är väl självklart att en man som fixar mat (eller vilken annan typisk kvinnlig syssla som helst) är mer duktig än en kvinna.... *morr-spott-fräs*

Ha ett underbart skönt lov! Snart är det jul tjoho!

Bloggblad sa...

MH: Våra fåtöljer är förrädiska, man somnar snabbt i dem... för att inte tala om min lilla blå soffa där jag slocknar efter ett par minuter...

Londongirl: Vi var inte nog bara drygt 20... och då dök flera upp som bara jobbar där då och då. Annars har vi F-6, en klass av varje + fritidshem.

Anne-Maj: När man är lärare blir det ofta extra mycket och hektiskt inför avslutningar - min man har samma mängd jobb varje dag.

Eleonora: Fast med åren tycker jag mig märka att jag tappar lite aptit ett par dagar efter jätteintag. Skönt det...
Tack för dina rara ord - jag blir så glad när nån märker att jag skriver lite kluvet med flit. En del märker det inte...

Gladana: Tack, jag har just sovit middag... urskönt. Så jag tar det rätt lugnt - har lärt mig det efter många stress-år.

Marskatten: Ja, inte har jag märkt att de ätande faller i trance när jag lagat maten - eller bakat... Häförelsen blir enorm när de här männen står för maten. Och visst är det gott.... men som sagt - vem som helst av oss damer hade klarat det...

Vonkis sa...

Får ta och googla jag med...

Anonym sa...

Det är väl det där a t t en man gör det som förvånar. Att han lägger undan sina manliga plikter och gör något så fruntimmersaktigt som att laga mat - det bara stärker hans manlighet. Inte blir vi mer kvinnliga om vi borrar upp en hylla?

Åh vad många gånger jag har dansat polonäs till "Svärmor" och förresten "Skäggig Svärfar" också, sånt gjorde vi i föreningslivet i min ungdom, hur otroligt det än låter. Det vore verkligen kul att göra igen!

Musikanta sa...

En ensam mamma är det aldrig någon som beundrar eller ömkar, annat är det med en ensam pappa... God Jul om vi inte hörs av innan dess!

Bloggblad sa...

Vonkis: När jag var ung var jag med om polonäsen några gånger, inte så ofta, det måste till en jättestor lokal och ganska mycket folk för att det ska "bli" nåt.

Rutan: Inte ens om man mekar med bilen skulle en man säga "åh, vad duktig du är" - det är ju bara nåt naturligt... men som sagt, en karl som (i det här fallet TVÅ) lagar mat... ojojoj.

Musikanta: Jag minns en småbarnsmamma som åkte på kurs - alla undrade hur mannen klarade maten... men frun hade ju gjort lådor i frysen... Tvärtom? Vem hade undrat över maten?

God jul på dig -sillen är inlagd i ättikan nu!