Statcounter

måndag, maj 25, 2009

Pensionärsvarning...

Maken tyckte att det var pensionärsvarning när jag sa vid hemkomsten från körresan igår, att det är så skönt när allt är ordnat och fixat - bara att hänga framförvarande i svansen och följa med... inte tänka eller planera, bara njuta och ta för sig av det som bjuds. Då visste han inte alls att jag hittat nåt på rea i Sunne, nåt som är så långt ifrån pensionärsvarning som man kan komma... VA??? DU??? sa han... Inte tusan reagerade han som denna Mårbackapåfågel med påsättning och bett i nacken på den skriande honan:

Nä, nä... han mumlade nåt om Sumobrottare och flinade rått...

Nåväl - hur berättar man om en körresa? Det går nästan inte, för det är så mycket mer än bara resa och sång, det är skratt, gemenskap, värme, god mat, god dryck, dans, spex och spontana samtal om livets allvar. Jag har sjungit i många körer genom åren, men aldrig i någon där det är så öppen stämning, och där alla får plats och bryr sig om varandra.

På den här resan hade vi dessutom vackert väder (bara regn de första timmarna, men då satt vi ändå i bussen) och ett flyt utan like - allt funkade och var öppet och vi fick se hur mycket kultur som helst... De allra roligaste kvällsbilderna törs jag inte lägga ut - de kan lätt bli missvisande för en ganska seriös kyrkokör på grönbete... Men tänk frigörande dans i grupp till en stackars Elvisliknande trubadur... tänk "headbang" till Idas sommarvisa...

En soprankompis och jag i baren på hotell Selma Lagerlöf... (Det blev väldigt mycket Selma...)
Utsikten från Selmas grav...
Liiiiiite smakprov på sång måste det väl bli också... Detta är inte rockversionen av sommarvisan, utan pensionärsversionen... som uppvärmning inför kvällens övningar. I kyrkan dagen efter sjöng vi betydligt mer kyrksamt.
Posted by Picasa

Inte en tanke har jag ägnat åt det dagliga skol- och redaktörsslitet... det kom som en chock att det ju är ett par veckor kvar att jobba... och på fredag ska jag till tryckeriet och då ska allt vara klart... Men visst går det lättare att jobba med roliga minnesbilder både i datorn och i huvudet.

31 kommentarer:

Bloggullet sa...

Så trevligt du har haft det på resan.
Och fina bilder blev det på påfåglarna. Jag skulle fota en härom dagen när den hade fällt upp fjädrarna och just när jag skulle ta fotot vände den baken till.
Kramar

Evas blogg sa...

Låter som en härlig resa. Men nu är jag nyfiken på vad du köpt!! Sumobrottare??!

Cecilia N sa...

Lika nyfiken som Eva!

Bloggblad sa...

Bloggullet: Jag hade en himla tur!

Eva & Cecilia: Har ni aldrig sett hur Sumobrottare ser ut bakifrån? (Jag är på tok för blyg för att säga rakt ut... men jag blev ivrigt påhejad av mina körkompisar - en av dem köpte också ett par...)

mossfolk sa...

Haha, jag förstod bums, men skrattade en del åt förklaringen :)

Låter verkligen som om ni haft en supertrevlig helg!

Annela sa...

Det låter som ett "halleluja moment" hela helgen och kör och shopping. Kan det bli bättre? Jag tycker sumobrottare är fascinerande=)

Ingela sa...

Min kör är också en sån där kör där gemenskapen är god. Alla skillnader oss emellan lämnar vi åt sidan när vi är tillsammans, vi samlas kring vårt gemensamma och det räcker så.

Jag brukar ha träningsvärk i magen efter en körhelg/körresa...

Tyvärr missar jag sommarens riktiga sånghelg. Kören ska sjunga på tre ställen andra helgen i juni, med bussresor och goda måltider dess emellan. Då befinner jag mig i Sthlm för ett annat trevligt arrangemang.

Bloggblad sa...

mossfolk: Bra - jag trodde nog det skulle vara lättare att förstå.

Annela: Just att inte tänka på nåt annat än att andas och vara med i stunden, det var dejligt!

Ingela: Det finns nog flest såna körer - men min första "riktiga" kör när jag var lärarkandidat, hade en strikt uppdelning i innegäng + lärarkandidater... vi räknades inte.
På en kurs i Skellefteå, medan jag var med i den Fina Kören, träffade jag en tjej som presenterade sig för mig och tog i hand. "Jag vet vem du är", sa jag, "jag har suttit bakom dig i kören i 1½ år". Ridå!

Bloggblad sa...

Ingela: Jag får träningsvärk i kindmusklerna...

Christina sa...

Åh, du har lyckats fånga påfåglarna in flagranti! Det har jag aldrig sett förut, häftigt!

Däremot har jag sett sumibrottorrumpor IRL i Japan, och det var något alldeles speciellt...

Bloggblad sa...

Christina: jag har heller aldrig sett det förut - och för en gångs skull hade jag precis öppnat kameran... det var snabbt över...

Jag förstår att du fattar vad maken mumlade om...

Eleonora sa...

En så otroligt trevlig och uppiggande resa du haft med dina körkompisar! Och fina bilder du visar - särskilt de vackra påfåglarna. Ha det så gott och kram

Elisabet. sa...

Härligt!

Ja, man lever nog länge på såna där tillställnngar .., fyller på kärlet med glädje i kubik!

Emelie sa...

Men titta i den filmen såg jag en del bekanta ansikten. Det är ju nästan så jag får hemlängtan ju. Eller kyrkhemlängtan i alla fall. Det är lite lustigt att se människor på bild som man typ har "kännt" så länge man kan minnas. Typ din soprankompis ovan och så tänker jag hur många år sedan det var jag gick på lågstadiet och så känner jag mig gammal fast jag är så ung.

Låter som ni hade roligt i alla fall! Lycka till med kanalpysslet.

Annika sa...

Låter som en superbra helg!
Förstår att det är jättekul att åka på såna resor.
HIHI bilderna på påfåglarna är ju jättebra...
Sången var nästan på gräsen till skrål ;-)))

Bloggblad sa...

Eleonora: Ja, det var en härlig resa!

Elisabet: Påfyllning - av alla sorter... behövs ibland.

Emelie: Jodå, det förstår jag. Du känner nog allihop mer eller mindre.
Kanalpysslet är nästan klart... om bara "herden" kunde bli klar också....

Annika: Det ÄR skrål - efter skål... Vi sjöng Idas sommarvisa efter olika kriterier... skitkul!

Brittelisabet sa...

Det är härligt att komma ut och resa. Jag var ju i förra veckan till Sthlm. Tyvärr hade jag ingenting ordnat, fick ta mig runt i Sthlm på egen hand - jag håller med: Det är mycket bättre att allting är ordnat! Pensionärsvarning eller inte...

Brittelisabet sa...

Det är härligt att komma ut och resa. Jag var ju i förra veckan till Sthlm. Tyvärr hade jag ingenting ordnat, fick ta mig runt i Sthlm på egen hand - jag håller med: Det är mycket bättre att allting är ordnat! Pensionärsvarning eller inte...

Liv sa...

Hej Bloggblad!
Läs mitt senaste inlägg! Du verkar ha haft en trevlig resa! Det är alltid skönt!

Anonym sa...

Jag log för mig själv när jag lyssnade på din filmsnutt, man hör framförallt skratten och det är så härligt!

Allvarligt, det där med Sumo-brottare förstår jag inte... De har in princip rumpan bar? Och?
Ursäkta en dumbom...

Bloggblad sa...

Britt: Hade det inte varit den här typen av resa hade jag inte åkt... jag har haft på tok för mycket omkring mig för att orka fixa allt själv. Det är skillnad med privata resor på sommaren med familjen.

Liv: Tack ska du ha! I dag blev det ju lite snopet att min lilla tjej inte fanns på plats... men jag tog en promenad runt skogen och åkte till nästa skola.

Bloggblad sa...

M-katten: Jaså... jag trodde det var glasklart att det var ett par stringtrosor jag hittade på rea... :)
Det är så härligt att få skratta tillsammans - snacka om avslappning.

Monica Hansen sa...

Det är kul att vara naturfotograf! *skrattar*

Bloggblad sa...

Monica: Sån här tur brukar jag inte ha!

Miss Gillette sa...

Suck vilken bra körresa! Fina ställen har ni varit på, Mårbacka är ju toppen. Och pippande pippifåglar! Hurra hurra!

Vår kör hoppas att nästa resa ska gå till New York, fast nu när jag har yppat detta blir det såklart inget av ... Reservplanen är Riga, inte dumt det heller men såklart inte New York.

Bloggblad sa...

Oj - vem finansierar det? Vi får vår resa som tack för att vi sjunger i kyrkan 4-5 ggr per termin.

Miss Gillette sa...

Kören betalar så mycket som möjligt men lite får man ju pynta själv. Vi får in pengar på våra konserter, bland annat -- fattar inte riktigt varifrån allt kommer, för jag tycker det är väldigt mycket intäkter. Ibland får vi nåt stipendium eller kulturbidrag och så. Senaste utlandsresan gick till Frankrike: då var resekommittén otroligt alert och snokade fram billiga resor. Att flyga kan ju bli billigt numera. Så det behöver inte kosta en förmögenhet. Det kritiska tycks vara att få nånstans att ge konsert -- vi måste ju ha en förevändning att åka dit ...

Bloggblad sa...

Miss G: I min förra kör, en profan, var det inte lätt att konserterna att gå ihop... våra resor var rätt korta och vi fick pröjsa en del.

Jag vet att det kan vara himla svårt att hitta ställen att sjunga på - lättast är det nog för kyrkokörer. Har varit två gånger i Sjömanskyrkan i Skagen, där står körer i kö för att få sjunga och publiken är inte precis månghövdad...

Miss Gillette sa...

Ja den har jag också sjungit i, med profan kör från Göteborg. Tre pers i publiken (typ). Nuvarande kören är det lite högre ambitionsnivå i.

Fast det är håken att det ska vara så svårt att få karlar att sjunga.

ullrika sa...

vilken verkligt härlig resa du beskriver! jag blir alldeles glad för din och din körs skull!

Bloggblad sa...

Miss G: Det konstiga är att i vår kykrkokör har vi nästan för många mansröster (fast vi skulle behöva några säkra tenorer till...)Det är min första kör med många herrar. (Kanske för att det är så trevlig?)

Den kören som sjöng kvällen efter oss i Sj-kyrkan hade mer tur - vi läste reklamen och åkte dit eftersom vi ändå var kvar, de fick nästan 30 pers på så sätt...

Ullisen: Tack - ja, det var kanonbra allting. Längtar till nästa resa (näe, nu tog jag nog i - jag vill vara hemma länge nu!)