Statcounter

måndag, juni 22, 2009

Fullaste farten...

Det blev mer än full fart framåt när det visade sig att min fönsterputsare kunde komma redan idag... jägarns vad jag har ränt med krukväxter och torkat damm och tvättat gardiner. Jag har skjutit på det senare väldigt länge och bara rystat dem lite så värsta dammet blåst av, men sista året har de sett rätt trötta ut allihop. Utom de där små trasorna av siden som jag satte fast med häftstift och spikade en slå över förrförra sommaren. De får sitta tills jag tröttnar på dem.

Och när jag ändå tog bort växter och gardiner kunde jag ju torka bakom elementen... och när jag ändå... etc. Vilken tur att jag kom igång. Risken var väldigt stor i förmiddags att jag tänkt nåt i stil med "det finns en dag i morgon också..." Många fönster finns det på huset, så fort han är klar därnere ska jag dit och fortsätta.

Förresten Cessi behöver hjälp med ett par guidningsfrågor - gå gärna in på hennes blogg och svara, då blir hon glad.

Ska nog röja lite mer på skrivbordet tills han kommer upp hit... jag har börjat, så nu syns det vad bordsskivan är gjord av.

16 kommentarer:

Tummelisa Garn & Design sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Bloggblad sa...

¨Åååååå... och jag som var så lycklig att nån endaste var impad (mer än jag) och så är kommentaren borttagen... *suckar*

mossfolk sa...

Haha, men här kommer en riktig kommentar! För jag är imponerad över den vilda (?) framfarten och blir alldeles trött bara av att läsa. Fast så skönt när det är klart och rent och fint!

Och "min fönsterputsare", det lät inte helt fel alls...

Christina sa...

Håller med, "min fönsterputsare" lät som honung...

Bloggblad sa...

mossfolk: Du skulle sett mig i morse! Vämjdes vid tanken att bara göra den entimmesstädning jag hade förelagt mig.
Och så blev det sån fart att en stor del av sommarens städprojekt blev klart. Nu har jag faktiskt lust att stryka gardinerna i morgon och hänga upp dem och få det tillpiffat.

Christina: Jag hade nästan lust att pröva: James, can you do the wardrobe too, please...
Jag ärvde fönsterputsaren efter mina grannar som tycker att de kan ha roligare för pengarna. Det roliga jag gör kostar såååå lite pengar... och jag får ont i armarna av 19 fönster. Maken har nog aldrig ens prövat att tvätta fönster...

Cicki sa...

Det ena ger det andra. Blir det rent på ett ställe så brukar man se "skiten" tydligare på ett annat ställe.....:-)

Så fint du ska få det när allt är klart.

Eleonora sa...

Tack för din kommentar hos mig om Mariefred-resan! Efter några dagars semester tänker jag fortsätta med denna lata, slappa tillvaro någon tid till. Men jag ville titta in och hälsa i alla fall. Ser att du varit extra produktiv med allehanda saker och hör att skrivarkursen var lyckad. Och att du för det mesta får glada tillrop av din söta lilla sångfågel. Härligt! Ha det gott!

Klimakteriehäxan sa...

I själva verket hade du lika bra kunnat putsa fönstren också, när du ändå hade lagt i högsta växeln! Det har jag nämligen kommit fram till, att ska man hyra in fönsterputsare måste man ändå bana väg för dom så in i vassen att själva putsandet framstår som nåt i marginalen!

Monica Hansen sa...

jag känner igen det där 'när jag ändå'... *skrattar*

Tankevågor sa...

När jag läser K-häxans kommentar förstår jag plötsligt varför det aldrig blir av att jag skaffar mig en fönsterputsare.

Det är ju massor som ska göras INNAN en sån kan sätta igång.
Jag har funderat på att putsa fönster i några dagar nu....har jag tur kanske jag kommer på något annat att göra... ;-)

Bloggblad sa...

Cicki: Det är både för- och nackdelar med det.

Eleonora: Jo, hon tillhör mina fans (lätt räknade annars) men hon kan bli arg också när hon tycker att jag är sträng.

K-häxan: Om det varit normala fönster - men det är tvåglas med spröjs och tre med dörrar som måste skruvas upp... det tog honom 4 timmar att putsa - så nej. Men i förra huset med 3-glas utan spröjs var det hur enkelt som helst.

Monica H: Jag tror det är en kvinnogrej. Maken tänker inte så, han gör sina projekt, sen är han klar.

Londongirl: Se svaret till K-häxan. Nu är jag rätt glad över att han kom, annars hade jag inte varit hälften så långt.
Men - nu ska jag gå ut och stava - passar på att vara lättklädd och sola så slår jag två flugor i en smäll. Blir dessutom lagom soldos med en halvtimme från båda håll.

Annika sa...

FLITIG! DET är vad du är!!
WOW!
Känns bra va?
Det gör det alltid när man slitit hemmavid, skön känsla. Det känns verkligen som man blir av med dåliga energier.
OCH vad härligt med rena fönster!

Lilla B sa...

Nu har jag läst Kanalen. Vilket innehållsrikt och omväxlande blad. Jag är full av beundran. Det måste ta fasligt mycket tid att få ihop ett så intressant nummer.

Bloggblad sa...

Annika: Tackar, fast idag gick det inte så fort... när ingen hänger över mig blir det annat tempo. Så gardinerna är inte klara helt.

Lilla B: Tack snälla du! Jag blir så glad när nån gillar det. Det tar en himla tid, även det jag själv inte skriver redigerar jag (=stryker en hel del, även av mitt egna)och att få in alla uppgifter och få det snyggt uppställt tar jättemycket tid. Även om tryckeriet gör det tekniska, sitter jag bredvid och pekar och tycker.

Jag får inte in särskilt mycket tips på vad som ska finnas med, så det har blivit så att jag tänker ut själv vad som ska bevakas. Letar också idéer ur andra församlingsblad.

Sen har jag en duktig f.d. journalist som coachar och korrekturläser. Hon tycker att jag ska vara ännu modigare och inte tänka för mycket på hur det "ska" vara, men jag är lite ängslig eftersom det inte är mitt privata blad, utan det ska representera hela församlingen.

Cecilia N sa...

Jag tycker om att alla dop"barnen" nämns vid namn än en gång och denna gång i skrift.

Här får de bara församlingens uppmärksamhet nästa söndag då de ingår i förbönen strax före vigda och döda.

Ska se om jag kan få vår redaktör med på de noterna.

Bloggblad sa...

Cecilia: Det är både för att "lyfta fram" dem inför församlingen, samt att få nyblivna föräldrar att fundera... den och den har döpt.. hm... vi också?

Att ha med bild som inte var lånad från "ikon" hittade jag på när jag tog över - aldrig trodde jag att folk skulle vara så nödbedda... ändå fotas det enormt vid alla dop. Jag får ringa runt och tigga och be - oftast flera innan någon äntligen skickar... de lovar - och sen kommer inget. Men jag framhärdar!

En del församlingar har även vigda och döda, men många som vigs vill göra det hemligt, så då blir det komplicerat att ringa och kolla, och döda... det har inte blivit av.