Statcounter

onsdag, juni 16, 2010

Dan före dan...

Visst kändes det som om jultomten äntligen kom idag, men det var en trött snickartomte... han hade somnat vid halv två i natt och gått upp halv fem för att vara här vid 8-snåret. Så här såg det ut när han kom (notera 70-talslampan som var jättefräck på den tiden!): Och när han gick såg det ut så här: Syns skillnaden? Inget kakel, det hann han inte, men nya bänkskivor som täcker hela vägen.... skåp som fyller upp (litet fjuttskåp blev nödlösning bredvid diskmaskinen, men jag kan nog fylla det med plastpåsar eller nåt sånt bara det kommer ett handtag på luckan). I båda hörnen är det rejäla karusellskåp - vilken häftig uppfinning!

Kaklet ska alltså dit i morgon, sen ska vi hitta en rörmokare som fixar till vattnet, törs inte ha hemmagjord lösning som vi haft i 3 veckor. (Jag säger "jag", för det är faktiskt jag som bestämmer mest i köket, men garaget har maken full bestämmanderätt i.)

Snart blir jag av med masonitskivorna från golvet och med spisfläkt på plats kan jag laga mat ordentligt.... längtar längtar! Gardintyg har jag redan köpt, men inte sytt.

Den gamla röd-gulblommiga fonduegrytan från -75 kommer att stå på en av hyllorna enbart därför att mina favvisar Tomas & Simon ondgör sig över alla fondugrytor som står framme. Men i övrigt ska det vara väldigt tomt.

Nu blev det en diskbänk med snygg skiva... ca 2,5 meter. Använd endast tre veckor. Vi prövar med en annons.

22 kommentarer:

Marianne sa...

Skönt att det går framåt! Hoppas nu att han sover lite bättre i natt så att kaklet blir fint : )

Du ser ut att ha ett välplanerat kök, bra arbetsytor mellan spis och diskbänk, och förvarings/dekoratoinsytor mellan diskbänk och kyl.

Bloggblad sa...

Marianne: Det var just vad jag tänkte när han stack redan kl 15.

Nu är det välplanerat, men förut tog det en vägg där kylen är, och diskavd. var en halvmeter mer åt vänster. Med en micro bredvid kylen fanns det INGEN plats att jobba på. Och låga skåp... och för för få. Jag tog en bild innan vi rev det, men den kommer först när det är klart.

Musikanta sa...

Kul att få se vilket kakel du valt!

Klimakteriehäxan sa...

Du ser - det går framåt! Snart spränger ni målsnöret, du och hantverkarna! Heja heja!

Bloggblad sa...

Musikanta: Det blir vitt, mycket enkelt. Men vänta tills du får se gardintyget! Det är nåt utöver det vanliga...

K-häxan: I dag var det nog lika segt för båda två. Jag halvsov mest hela dagen och han tog mååååånga rökpauser!

Vonkis sa...

Vad skönt att det närmar sig slutet så att du kan sätta igång med dina långkok och storbak lagom till midsommar.

Översättarhelena sa...

På tal om att bestämma i köket var det just det jag gjorde när sonen kallade mig en "upplyst despot". Du är alltså en despotkollega :)

Bloggblad sa...

Vonkis: haha! Nu var du rolig. Men jag måste ju faktiskt testa att baka i varmluftsugn i sommar!

Ö-helena, kära kollega: Han kan fina ord, han! Så tjusigt är det ingen som skäller på mig. Men jag ska lägga ordet på minnet...

Jag var inte helt rättvis - det är maken som står för alla tekniska grejer i köket, som att fixa avlopp och skruva hyllor, diska och sånt, jag bara bestämmer och lagar maten.

bettankax sa...

Måste kännas helt underbart med ett nytt kök. Särskilt nu när du kan börja se resultat och slutspurten.

Bloggblad sa...

Bettan: Han kaklar för fullt och det blir så snyggt! Nu är det bara några småsaker innan han slänger på fogarna på kaklet.

Jag vilar och mobiliserar krafter för att få ordning sen...

Anonym sa...

Grattis till delvis där!

Kulsprutan

Marianne sa...

Nästa gång det tjafsas om avslutning i kyrkan, kan du hänvisa till att högsta imamen i Sverige inte smällde av av att gå i kyrkan när Victoria och Daniel gifte sig, den här blandningen är inbjudna för trossamfund:

Biskop Anders Arborelius, Biskop över det Katolska stiftet i Sverige
Överrabbin emeritus Morton H. Narrowe
Imam Abd al Haqq Kielan, Islamska Föreningen.
Missionsförståndare Karin Wiborn, Odf. Sveriges Kristna Råd

Vilket är en bra gest tycker jag.

Annika sa...

Nästan "framme", underbart.
vad härligt med alla dina avlastningsytor!!!
AVIS!!

Bloggblad sa...

Marianne: Ja, tänk att ingen opponerat sig mot att vårt blivande statsöverhuvud ska gifta sig i kyrkan!!! Tänk om nån som tittar blir påverkad!

Jag är inte förvånad över att andra religiösa ledare kommer, de har säkert stor respekt för varandras tro - och alla dem du nämner har samma Gud.

Annika: Men det stannar tyvärr vid "nästan", han kunde inte sätta fog på kaklet idag, han var tvungen att räta upp den ojämna väggen med ganska mycket bakom i hörnen - och det måste torka över natten så inte hela skiten rasar ner.

Risken är stor att bänkytorna kommer att bli fulla rätt snart...

Linda sa...

Tänk att hela bänkskivor kan gör så mycket för synintrycket.
Hoppas kaklet hoppar på plats snabbt så vi får se den fullständiga helheten sen :)

Och du, lampan påminner om den jag hade i mitt dockskåp :)

Bloggblad sa...

Linda: Jag tror att dottern hade en sån i sitt dockskåp också Furu var verkligen hett på den tiden!

Just nu hållar snickaren på att sätta fogarna på kaklet - nu måste jag bara vänta på rörmokaren. Det tog tid, det här! Men fint blir det.

Tankevågor sa...

En sån där lampa hade mina föräldrar också minns jag. :-)
Vad skönt ändå att det är så pass klart. Kök är faktiskt lite bökigt när man gör om. Vi byggde helt nytt kök på ön för några år sen. Maken och yngsta sonen rättare sagt. Jag hejade mest på.
Det blev jättefint. Men jag minns att vi hade vår sprillans nya spis på verandan en vecka och stod där och lagade mat. Men det gick bra.

Nu har våra snickare lämnat ön och börjat bygga på en annan ö. Inte för att VÅRT bygge är klart utan för att den andra låg före i tidsplaneringen. Suck! De återkommer efter midsommar. Men det är ingen idé att stressa upp sig....huvudsaken att det är klart till i höst.
Lycka till nu med fortsättningen!

Humlan sa...

Tänk att det ska ta sådan tid att få allt klart! Men det ser verkligen snyggt ut och jag är hur avis som helst över ett snyggt kök!

HA! Ska du ha fonduegrytan framme bara på pin kiv?

Eleonora sa...

Grattis grattis till allt det fina. Även hos mig har det gått framåt. Nu är allt klart hos mig i anledning av stambytet och jag får nog säga att det gått väldigt smidigt, även om det varit rörigt på flera ställen. Nu ska allt detta på plats sedan bär det av söderut på semester - till mitt älskade hav förståss!!

Glad sommar och skön semester önskar jag dig. Kram kram

Bloggblad sa...

Londongirl: Vilken tur vi hade - för vår snickare hade oss som första prioritering eftersom vi väntat så länge.

Han åkte sin väg för ett par timmar sen, nån rörmokare finns inte att få tag i en fredagskväll, så maken sätter dit avloppet själv - han kan det mesta.

Humlan: Yes, fonduegrytan ska stå på hyllan som ett "Memento 70-talet"... Du anar inte så mycket som strulat...

Eleonora: Tack tack, men det var ingen vinst, det kostade sina modiga kronor. Jag hoppas att vi aldrig behöver göra stambyte - jag tror inte man gör det i villor?

Hoppas du får en skön semester!

margit sa...

Marianne..skall förklara hur hon gör...när hom förlänger ögonfransarna...tejpar först på de nedre ögomlocket..som syns på bild...sen fick jag ligga o blunda...då KLISTRAR hun förlängda ögonfransar PÅ de gamla" eller mina fjuttiga...sitter tydligen kvar några veckor...det är min Lasses bonusbarnbarn spm gör det...tyckte att jag ville betala henne för att göra detta så hon munde tjäna en slant under sommaren... liten kul grej... Besvärar lite..ibland..man vill liksom glömma bort sig och torka sig o ögonen...
Kram!!

Bloggblad sa...

Margit: aha, men klister! Då förstår jag. Jag målar mina med mascara ganska ofta, men inte när jag är ledig och hemma. På nåt sätt har jag inbyggt i mina kliarfingrar när jag får klia och när jag inte får.