Statcounter

lördag, juni 19, 2010

Jag är upptagen i kväll...

... för jag är på bröllop! Jag är både rojalist och superintresserad av fina kläder... Jordgubbsbubblet fick jag när jag hade mannekängat, skulle spara det tills köket var klart - och så råkade det sammanfalla med bröllopet. Perfekt! Det kommer snart bilder från köket också, men även om det är klart, är det ganska rörigt ännu, och röra gör sig inte på bild.

26 kommentarer:

mossfolk sa...

Jag vet just inte riktigt vad jag är. Men det här är en historiskt händelse och vi har haft teven på sedan vi kom hem... Och absolut, det är ändå med visst intresse jag tittat på kungligheter, klänningar och glitter. Och sett flera repriser på ett lyckligt par i kyrkan :)

Elisabet. sa...

Helt slut på är jag efter detta maraton-tittande från morgon till sena kvällen.

Imponerades av herr Westlings tal. Så personligt och fyllt av värme!

Bloggblad sa...

Mossfolk & Elisabet: Jag har njutit som bara den! Men efter första valsen fick det vara nog. Jag ska upp och sjunga körsång i kyrkan i morgon...

Bloggblad sa...

Elisabet: Inget av mina ögon var torra efter det talet!

Cicki sa...

Å fick du bubbel. Det fick inte jag. Jag har fått ett väldigt stort ha-begär till drottning Margarethes klänning. Den var såååå vacker i en helt underbar färg.

Bloggblad sa...

Cicki: det är mer än en månad sen jag fick flaskan... den har väntat!

Jag är mer förtjust i alla lila och rosa klänningar, men dronningen av D-mark är ändå alltid väldigt tjusig.

Cicki sa...

Jag fastnade mest för gröna klänning....:-) Men Tarras-Wahlbergs duvblå skapelse gick inte heller av för hackor.

Ökenråttan sa...

Den spanska prinsessans toreador-klänning var SÅ häftig. Och jag gillar ju den där illskära färgen ...
Champagne, no less, fick det bli. Knappt nån middag - lite rostat bröd med gåslever i all hast och några små tomater för vitaminerna. God choklad från Askersund att styrka mej med (Lille M. satt i gästrummet och läste om andra världskriget - man har olika intressen ...) allt eftersom kvällen fortskred.

När kortegen gick förbi utanför oss kastade jag mej till fönstret och såg Brudparet live! Ack ja!

Tankevågor sa...

Visst blev det ett vackert bröllop och så härligt att vädret var soligt med tanke på alls som var ute på stan.
Ja när Daniel höll sitt tal fanns inte ett öga torrt här ute på ön....inte makens heller.

ab sa...

Det var så festligt därför att det var så äkta - men hur i orkade de? Hade de energidryck-stationer? Det hade de behövt!

Klänningar - hm - Mette Marit var fin i pasteller.

Bloggblad sa...

Cicki: Tarras är alltid stilig!

Ö-råttan: Ja, henne la jag märke till. För länge sen såg jag hela hennes bröllop i nån utländsk kanal.

Tur att du fick i dig några tomater också... Häftigt att du kunde se dem från fönstret, jag tänkte på dig när de svepte med kameror över din gata.

Londongirl: Bättre dag kunde de nog inte ha fått - för varmt hade inte varit bra. Daniels tal var verkligen superbt.

ab: Jag har sällan sett människor stråla så! Det fanns säkert pauser för nåt att inmundiga. Men jag fattar inte hur de orkade hålla igång i flera dagar och flera kvällar i sträck! Undrar om de fick sovmorgnar? Visserligen är de unga, men kungen och drottningen var ju med överallt och de är inte så vrålunga. Kan man träna upp sig? För att inte tala om att de orkar att stå upp så länge - och kissnödiga verkade de inte heller bli.

Anonym sa...

När du ändå tar upp saken: Nu följde jag verkligen inte hela bröllopsmiddagen, bara småbitar av den - den varade ju i timmar - men var det någon vid honnörsbordet som reste sig för att gå på toaletten?

ab sa...

Det där var alltså jag. Något sömnig idag.

Vonkis sa...

Såg lite till och från, somande i soffan så talen fick jag se på svtplay idag.

Klimakteriehäxan sa...

Flera anledningar att fira, alltså!

Klimakteriehäxan sa...

PS det enda jag såg live var JAS-planen!

Bloggblad sa...

ab: Nej, det såg jag inte. Fast det var knappt att jag såg hur diskret det smög fram en lakej lite då och då och bytte ljus i kandelabrarna... De filmade dessutom bara korta stunder mellan maträtterna, kanske smög de iväg - eller också har de utvecklat festblåsor?

Vonkis: Jag somnade inte, men har däremot sovit bort största delen av söndagseftermiddagen. Det tar på krafterna att gå på fest...

K-häxan: Jepp! Fast det tar några dagar innan jag fått in det ska sparas i skåpen - och fått iväg det andra.

Jag var snopen att de vågade köra med flygplan... jag minns ju en gång när det störtade ett mitt i stan...

Marianne sa...

Jag satt också klistrad vid tv:n från morgon till natt! Man kan inte undgå att se så lyckliga de är, de strålade mer än alla församlade juveler.

Förutom Victorias klänning som jag tyckte var väldigt vacker, jag gillar rena linjer, tyckte jag faktiskt att talmannens frus klänning var vackrast! Orange med fantastiskt fall.

Och jag var riktigt imponerad av Daniels och hans fars tal! Att bara våga ställa sig upp och tala till alla dessa kungligheter och andra prominenta personer är imponerande. Plus att talen var otroligt bra och väl framförda!

Ja det blev verkligen en heldag!

ab: Ingen får resa sig från bordet förrän kungen reser sig. Så toa kan de glömma : )

Bloggblad sa...

Marianne: Jag bytte klänningsfavorit i ett kör... fast nya svärmors tyckte jag var nästan väl tråkig för ett så fint kalas.

Det kanske var en av orsakerna till att vi fick vänta på bröllopet i flera år, han har hunnit växa in i uppgiften. Men som de sa när någon frågade om fam. W skulle gå i kungaskola: De är ju bildade människor!

Jaha, inte ens ett toabesök? Vad alla röksugna måtte lida under en sån här helkväll - fast jag lider mer med de kissnödiga...

ab sa...

Marianne: I så fall är det ju kungens PLIKT att resa sig med jämna mellanrum, så att de stackars gästerna kan få en toapaus!

ullrika sa...

jag kunde "tyvärr" bara se själva bröllopet och lite på vinkresan genom Stockholm, sen var vi tvungna att ge oss iväg till middagen vi var bjudna på. hela festen missade vi alltså men har hämtat igen lite i efterhand via mobiler, dator och reprissändning. tycker nämligen som du - och er här ovanför - att det är spännande med vackra kläder. och så kan jag drömma mig bort ett kort slag... det är ju liksom rätt långt ifrån min värld :)

Marianne sa...

ab: Jag tror inte sittningarna brukar vara riktigt så långa som de var i lördags. Nobelfesten är nog ett undantag, och där reser sig i alla fall ingen vid honnörsbordet. De som sitter i skymundan vid Nobelfesten kan nog smita ut skulle jag tro.

Bloggblad: Ja kungen själv var nog röksugen, för att inte tala om drottning Margrete : )

tant lila sa...

Så skönt att man lever i en annan värld nu. När jag var ung och s-märkt fick man varken tro på Gud eller vara rojalist.
Nu hör jag till fp och skäms inte över gudstron längre och även om vi inom fp egentligen visst borde vara republikaner får vi öppet uttrycka att vi tycker att kungahuset är tjusigt! Visst var det en underbar tillställning! Så mycket äkthet och värme!

Bloggblad sa...

Marianne: Att det är ofint att springa i väg och röka, som händer på många fester jag varit på, det skriver jag under på. Men att smita iväg på toa tycker jag kunde gå an.

tant Lila: Det är märkligt hur det svänger det där hur man ska tycka... jag var ju med i generationen: slänga behån och klä sig bekvämt. Det är helt ute nu.

Jag skulle nog aldrig kunna foga in mig i ett parti som dikterar vad jag ska tycka.

Musikanta sa...

Jag sällar mig till alla övrig posititva kommentarer men undrar i mitt stilla sinne varför hon inte hade något halsband? De brukar ju svänga sig med så många underbart vackra sådana...
Låg det någon beräkning bakom eller?

Bloggblad sa...

Musikanta: Jag tänkte också på den, men förmodligen räckte det att hennes ögon gnistrade... Eller också var designern rädd att nåt skulle ta glansen från klänningen (som jag tyckte var ursnygg!) Less is more?