Statcounter

söndag, juni 20, 2010

För eller emot?

Jag kollade några artiklar i AB på nätet om gårdagens bröllop, men tröttnade snabbt... De som är för monarki och skriver positivt om det, får mängder med riktigt elaka kommentarer... De som är emot, får lika elaka kommentarer i stil med att skribenten kan ta och flytta till en republik nånstans... Påhopp påhopp... Jag orkar inte läsa mer påhoppsartiklar - men jag är himla tacksam att vi får tycka olika.

Själv har jag roat mig med att sjunga till dans i kyrkan i dag. Det var väldigt festligt och det gick förvånansvärt bra med tanke på hur genrepet i tisdags lät...

Hur jag tillbringade eftermiddagen vet jag knappt... minns inte, fast jag vet att jag vaknade i soffan vid sexsnåret.

16 kommentarer:

Evatina-beth sa...

Vad härligt det ser ut med dansen i kyrkan!!

Vonkis sa...

Det är så råkigt när man inte kan argumentera för sin sak utan måste hålla på att hoppa på folk.

Håller med Evatina-beth, det ser härligt ut med dansen.

Bloggblad sa...

Evatina: Det var så fint, blev en riktigt livfull gudstjänst.

Vonkis: Jag får en känsla av att det blivit som en hobby för en del; att hugga emot på precis allting. Och nuförtiden kan man ju hugga till rejält offentligt, men ändå gömma sig fegt bakom en pseudonym.

Elisabet. sa...

Jag förstår att människor tycker att det sticker i ögonen med all bevakning och alla kostnader, men för mig - personligen - så tycker jag att det står jag ut med.

Så mycket glädje i ett land en sån dag .., det var det länge sedan man var med om.

Bloggblad sa...

Elisabet: Att ha president är säkert gratis! De jobbar nog ideellt.

Jag tror inte att vattenfestivaler och annat ståhej är gratis heller - det här fick många miljoner glädjas åt, det är värt en del.

Maggan sa...

Hej!
Var det Folkdansmässan ni sjöng? Den har vår kör med musiker och dansare också framfört och det var mycket festligt. "Liten blomma..." tex?

Bloggblad sa...

Maggan: Jag tror att den brukar kallas så, men den heter egentligen "Träd in i dansen" - och Liten blomma finns med där! Den är jättefin!

cruella sa...

Det är inte pengarna, det är principen. Tror jag de allra flesta tänker.

Och att födas till både subtil makt och flärd och sagoliv (hur inburat det än är) sticker mer i ögonen på de principfasta än om en person väljs på meriter - och också kan väljas bort.

Anonym sa...

Kyrkdansen var nästan lika fin som bröllopsvalsen. Festklädda var de ju alla i a f........

Som utlandssvensk fick jag länkar från en omtänksam väninna så att jag kunde följa hela bröllopet inkl kortege och ankomst till middagen. Jag undrar om prins Daniels vänsterhand sedemera var litet röd - Viktoria knådade den ju gulligt och uppmuntrande nästan hela tiden. Vackrare och lycligare brudpar lär vara svårt att hitta. Det gick åt en hel del pappersnäsdukar här - blöta av rörda glädjetårar.
Bara så otroligt vackert!

Kulsprutan

Bloggblad sa...

Cruella: Hade hennes tystlåtne och svårpratade bror blivit tronföljare, hade jag varit mer än tveksam, men resten av familjen gör jättefin PR för Sverige och träffar alla höjdare på industrier som tycker att det fint med kungligheter. En president skulle nog inte ha tid att ränna runt så, och då skulle det anställas/väljas andra PR-personer - jag tycker det känns lite gammeldags att födas till nåt (makt har de ju inte, men förr föddes de till det, vilket inte var så bra), men jag känner flera bönder som fötts till bönder och varit mer eller mindre tvungna att ta över fädernegården...

Om de kungliga inte hade velat fullfölja sin "födsloplikt" kunde de ju ha hoppat av.

K-sprutan: Jag förstod att du tittade! Jag har sällan sett några stråla så, även om jag bevistat ett och annat bröllop.

Tänkte igår i kyrkan när det döptes barn (Jason), att det inte hade låtit så kul med Prins Jimmy eller Prins Kevin...

Annika sa...

men vad härligt med sådan dans i kyrkan!!
Gillar!
Fin stämning!!

Bloggblad sa...

Annika: Det blev otroligt fin stämning när de smög upp och dansade alldeles tyst på den tjocka mattan i gången.

Marianne sa...

Håller med, det är trist med alla elakheter i kommentarsspalterna, jag förstår inte att folk inte tar tillfället i akt och debatterar i stället.

Ni hade kul i kyrkan ser jag!

Klimakteriehäxan sa...

Ja sån tur att man får tycka alldeles själv!!! men svårt att förstå att nån kunde annat än bli djupt berörd av det där bröllopet, har väl aldrig sett ett mer förälskat brudpar, tror jag. För det är nog inte alltid det syns så tydligt!
Om kyrkdansen - jag trodde ni ägnade er åt den mer rituella varianten som faktiskt är väldigt fin, men här gick det lite svängigare till tror jag?

Bloggblad sa...

Marianne: jag undrar vilka de är, de där gemena elaka som sprider okvädingsord över varenda artikel.

Det var mycket upplyftande, vi var många som sjöng och det gick jättebra.

K-häxan: Allt oftare gläds jag över det, speciellt sen datatiden när åsikter nästan dränker en så fort man öppnar datorn.

Jag har bara läst en enda kommentar om att klänningen inte var snygg (jag som tyckte den var makalöst vacker). Och en enda tyckte som jag: att Agnes och Björns sång i kyrkan inte levde upp till den högtidliga stunden.

För ett par år sen var det ett gäng unga flickor som dansade i svepande tunna klänningar till ljuv musik i kyrkan - det var som en dröm. Det här var rätt häftigt det också. Annorlunda!

Tankevågor sa...

Ja visst är det skönt att man får tycka och tänka som man vill. Men jag håller med dig om att det är trist när det blir elaka påhopp.

Jag tyckte det var ett otroligt vackert bröllop som verkligen gav feststämning åt hela vårt land.

Nog blev man berörd allt och jag håller med K-häxan...har nog aldrig sett ett mer förälskat par. Det gick rakt genom TV-rutan. Härligt!

Men nu ÄR det skönt att Stockholm är sig likt igen...för vilket ståhej det har varit. Lilla barnbarnet var ute på Djurgården i lördags för att leka och se sessan och prinsen med sin mamma. Det gick ju bra ända tills de skulle ta sig hem. Då gick det inte att komma AV ön på flera timmar. Hade vi vetat det hade vi kunnat åka in till stan med båten och plockat upp dem på "baksidan" av Djurgården.