Statcounter

fredag, september 03, 2010

Compact teaching

Det var Lilla B som kom på vad jag kan kalla mina 3 arbetsdagar för... och det stämmer! Tusan så intensivt det blir med tolv elever på två skolor på tre dagar. Fast veckan som gick blev lite annorlunda eftersom det kommit en ny elev från Litauen till en landsortsskola två mil härifrån. Henne ska jag (tyvärr) inte undervisa själv, men de lärare som finns där är inte vana vid att ta emot nykomlingar så jag har varit där i tre dagar och haft intensivkurs med både litauiskan och lärarna. Jättekul - men jag blir trött även efter roliga dagar!

I inläggen nedan är det reklam för Smedens dotter som jag pratat mig varm för tidigare. Jag får inget extra för marknadsföringen, men är ju inblandad med hull och hår (även om det inte framgår i materialet som finns ute på nätet... att jag skrivit alla berättartexterna).

Inte någon tid för bloggläsande har det blivit - jag får väl se hur det blir med det framöver.

6 kommentarer:

Vonkis sa...

Roliga dagar kan verkligen också vara tröttsamma i längden. det låter som att du har händerna fulla. Har de hört av sig från min förra skola om musikalen till FN-dagen? Hoppas att det blir av även om inte jag är kvar.

Bloggblad sa...

Vonkis: I dag känns det som om jag är dagen efter... fast i går var jag inte ens dagen före.

Nej, jag har inte hört nåt. Men vi sätter upp den på vår skola i en trea. Om det är så att de gör den, så finns det så bra instruktioner att man klarar det ändå.

Vonkis sa...

Vi sökte pengar från kultur i skolan för att göra musikalen så det vore konstigt om de inte sätter upp den tycker jag. Om inte annat borde de höra av sig och säga att det inte blir något.

Bloggblad sa...

Vonkis: Jag tycker alltid att det är kul att få veta, men det har hänt förr att jag fått veta det långt efteråt. Inte tänkte jag på det förr, att meddela författaren om jag sjungit eller gjort nåt...

Tankevågor sa...

Vilket fläng det måste vara för dig med olika skolor. Ligger de i närheten av varandra eller?
Har du någon dag ledig i veckan? Jag fortsätter med mina lediga fredagar....jätteskönt!

Bloggblad sa...

Londongirl: Ja, det kompakta består i att jag knycklat in 50% på tre dagar, jag är ledig måndag och fredag.

Den ena skolan ligger mitt emot mitt hus, 200 meter till stora ingången. Den andra skolan ligger precis en mil härifrån, men den tredje som jag var på i förra veckan, ligger 2 mil bort i skogen - och det känns väldigt mycket längre... med älg- och vildsvinstäta skogar.