Statcounter

torsdag, augusti 18, 2011

Inte sysslolös längre...

Det är inte sant längre, det som står i inlägget här nedanför. Tvärtom, det är fullt upp.

I morse (nåja, det var kanske rätt långt framskriden förmiddag för somliga) när jag såg hur blommorna under köksfönstret och på altanen var halvvissna igen, tänkte jag att det ska bli rätt skönt med hösten när jag slipper det eviga vattnandet... Ledig? Nej, men dagens skolskrivjobb skötte jag hemifrån.

Skolan tar halva min arbetstid och andra uppdrag tar mer än den andra halvan, så vi kanske inte ses så ofta i bloggen på ett tag. Men, det ska väl lätta lite framöver - om det inte dräller in nya uppdrag, förstås... vilket jag ju gärna ser. Fast helst lite lagom - pö om pö...

Ett tips om en skrivkurs hos Annika Bryn! Klicka och kolla!

15 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Konstigt detta att man måste vattna mellan skyfallen. För så är det ju! Senast i eftermiddags såg det ut som om gatan utanför jobbet var en flod. Men efter tio minuter var allt över!

Elisabet. sa...

Ja, se här har det inte behövts vattnats på l ä n g e! Tvärtom. Krukor och fat översvämmas av regnvatten och blommorna har sällan sett så eländiga ut.

Bloggblad sa...

K-häxan & Elisabet: Vi har tak som skjuter ut en bit och hindrar regnet från att nå blommorna. Och på altanen är det också tak - och väggar, och blir så gräsligt varmt när vi stänger till. Vilket vi gör mot fåglar och katter när vi inte sitter därute.

Anonym sa...

Åh, så skönt att du är tillbaks på din blogg och att jag blivit av med abstinensbesvären! Eller : abstinens besvären som det väl blir med sär skrivning :o)

Kulsprutan

Bloggblad sa...

K-sprutan: Bra att jag har löst dina besvär, om än temporärt -och att du har lärt dig att uttrycka dig på nysvenska. Eller ny svenska (där funkar ju båda versionerna).

Anonym sa...

Man lär så länge man lever, hoppfullt med bra undervisare(fast där kommer en ny undring) : varför heter det under visare - är dom under värdiga trots att dom visar/lär ut - eller är dom under (jmfr världens under-verk etc)eller under all förmodan? Om dom är visare än oss andra passar inte uttrycket. Övervisare? Håjinamej, hjärnan och tankeverksamheten min får då allri´ semester.....

Kulsprutan som svettas i +37C - här mårutro att det vattnas i trädgårdarna och på altanerna

mossfolk sa...

Ja, jag håller på att rensa på balkongen inför hösten... lite undan för undan sådär. Både mysigt och lite sorgligt tycker jag :)

Bloggblad sa...

K-sprutan: Har ingen aning om var ordet kommer ifrån.

Här är svinkallt, blåsigt och duggregn... ska jag trotsa vädret för att motionera fläsket? Hm...

Mossfolk: Det är roligare att göra fint för sommaren, än att ställa undan för hösten, tycker jag. Ute alltså... inne kan det bli rätt mysigt.

Annaa M sa...

Äsch du får nog lite bloggtid över. Nu när du slipper både vattna och en massa andra sommarsaker.
Lustigt för resten, att den som går omkring och vattnar växter som ändå snart kommer att dö, den har ett liv, men den som sitter och hänger vid datorn, den har det inte...

Mina fuchsior älskar det irländska vädret som råder nu, lite halvljummet och regnigt, en gnutta sol ibland.

Bloggblad sa...

Annaa: Haha, jag tänker nog att de som säger att bloggarna/fb-arna inte har nåt liv, tänker sig fest och glam och resor...

Förresten, det som tar mest tid just nu är ett projekt jag har ihop med brodern till den mannen som jag har haft en del andra projekt med och som du skrev en gång att du känner lite. Jag är såååå nyfiken på hur du känner honom.

Musikanta sa...

Jag skulle nog behöva en kurs om hur man gör för att INTE sitta vid datorn och skriva timmar i sträck.

Skulle verkligen behöva en sån kurs eftersom mitt idoga skrivande tar massor av tid ifrån allt annat tråkigt arbete i hushållet samt i trädgården som aldrig blir gjort.

För att inte tala om att sitta vid orgeln och pianot och öva in nya postludier...

Bloggblad sa...

Musikanta: Du blir väl inte irriterad på mig bara, för det var ju jag som invigde dig i bloggandets värld...

Jag har också räknat ut att all den tid jag la på att laga mat och baka och fixa i hemmet, numera ligger i datorn. Fast - jag har inte bara "lekt", jag har presterat ett och annat matnyttigt också, även om det inte var MAT-nyttigt.

Eleonora sa...

Du är välkommen när du orkar och hinner och vill framför allt.

Ha det gott!

ab sa...

Merci! :)

Det fins med regn är att man får prova sina nya gummistövlar.

Musikanta sa...

Tvärtom, det var nog bland det bästa du har gjort. Tycker fortfarande att det är jätteroligt att blogga, men borde inte sitta vid datorn så länge som jag gör...

Jag rättfärdigar det hela med att det kanske kan vara kul för barnbarnen att kika på bilderna när de blir större och läsa om vad det hittade på när de var små.