Statcounter

söndag, november 20, 2011

November

Nej, det är inte dagsfärskt, det här fotot. Det är nästan ett helt år gammalt, togs i början av november förra året och ska pryda nästa nummer av församlingsbladet. Jag är visserligen inte ansvarig för det längre, men några bilder och artiklar är jag delaktig i fortfarande.

Det blir långt mellan inläggen, jag ser ändå på min räknare att det är några tappra själar som letar sig hit varje dag ändå.

Fick för mig att kolla på sökord, vad folk utanför den vanliga läsekretsen har googlat på för att hitta till min blogg. Och - det är "loppbett" som har lockat de flesta. Jag blir rätt fundersam, kan det var så vanligt att man googlar på det? Och min blogg om eventuella loppbett låg dessutom rätt långt ner på listan. Kan meddela för den som klickar sig dit att märkena försvann efter ett par veckor.

Några djupsinniga funderingar har jag inte att erbjuda, jag har i stort sett stängt av tankeverksamheten, njuter hejdlöst av att vara projektlös (så mycket tid jag fick över!) och hasar mest runt - med soffan som mål. Jo, jag stavar över fälten en timme om dagen förstås, måste ju göra nåt för att bekämpa gumfläsket.

Och bara för att få njuta ännu mer ska jag strax ge mig iväg på konsert. Den nya flygeln i kyrkan ska invigas.

19 kommentarer:

Elisabet. sa...

Ja, här är en tapper själ ,-)

Jag är ju så enjängd, så jag tittar mest in i dom som finns i min länklista och dom som är där, ja, dom har varit där dom senaste åren ,-)

Ha det så gott, Marianne (och det tycks du ju ha).

Bloggblad sa...

Elisabet: Och det är alltid lika roligt att se vad du skriver - även om jag kanske missar ett och annat så tar jag igen det när jag scrollar igenom.

Jag halkar in på nån intressant ny blogg då och då, men kan bara inte pressa in fler favoriter även om en och annan gammal försvunnit. (Jag har också svårt att rensa i högerlistan även om jag slutat läsa hos dem som slutat läsa och kommentera här...)

Musikanta sa...

Jag ska fråga dig nästa gång vi träffas (eller kanske du kan mejla mig) hur man gör för att ta reda på vad folk har googlat på för att hitta till bloggen. Jag brukar ju ha en sex, sju kommentarer men nästan 200 ibland som läser. Var kommer de ifrån?

Härlig konsert och så fantastiskt duktig hon är "vår" Karin. Var mest imponerad över att hon kunde drilla med ring-och lillfingret - jag som knappt orkar lyfta mitt ringfinger när de andra fingrarna ligger stilla på tangenterna...

Bloggblad sa...

Musikanta: Du kan experimentera själv om du går in på din statcountersida, i vänsterspalten finns en massa roliga saker att kolla på. Kartor med markeringar på dina läsares positioner, hur länge de besöker dig etc.

Ja, hon är makalöst skicklig. Men jag vet genom hennes mamma att det kostar: ganska mycket värk får hon av alla timmar som hon spelar.

Cicki sa...

Jag är ju lat och använder mig av min "reader". Där har jag svart på vitt vilka som skrivit, eller inte. Lätt som en plätt.

Blev glad när jag såg att du plitat ner några rader. Det kändes som att det var ett tag sedan. Huvudsaken är att du har det bra i alla fall....:-)

Anonym sa...

Hej från en trogen själ :o)

Kulsprutan

Annika sa...

Det är verkligen KUL att googla på sökord.
jag har skrattat många ggr åt hur folk hittat till min blogg.
Hälsar ännu en trogen själ i mörkret!

Bloggblad sa...

Cicki: "Reader" vet jag inte ens vad det är... jag ser bara när jag får mail att någon kommenterat. Ibland är jag väldigt lat och läser bara de få raderna i högerspalten.

K-sprutan: Hej du! Tack för trevligt mail - kommer snart ett från mig.

Annika: Du är verkligen flitig med att skriva och att läsa och kommentera! Jag blir nästan avundsjuk på att få rå sin tid helt själv...

Anonym sa...

Kollar runt i bloggvärlden efter mycket lååång tid. Det glädjer mej att du är "still going strong".
Kramar/Atir

Bloggblad sa...

Tack Rita! Det var länge sen. Still going, är jag väl, men strong? Jag är rätt lat med bloggandet. Hoppas att det är ok med dig!

Vonkis sa...

Det verkar som att det var lika snöfattigt i november ifjol som i år. Nästan i alla fall.

Förutom de som söker på Melodikrysset är Piratnamn och Köpa klorin vanliga sökträffar hos mig.

Bloggblad sa...

Vonkis: Det var i början av november. Så här dags för ett år sen var det andra snöstormen! Jag skriver 5-årsdagbok och brukar anteckna vädret - så det finns noterat att jag fick vända en gång och krypkörde nästa...samma vecka. Den 29/11 står det att det snöade sex dagar i rad. Känns overkligt nu.

Klorin... hm... Ja, nu kan nån söka på det hos mig med!

Eleonora sa...

Den bästa friheten man har här i livet är att få göra precis som man vill. Och nu får du det. Stava på du så att du orkar hänga med på det sätt du finner lämpligast!

Ha det gott och kramis

Klimakteriehäxan sa...

Önskar dig en angenäm advent!

Bloggblad sa...

Eleonora: Just det tänker jag ofta på, att det är så himla skönt att vi har valfrihet (även om den är ekonomiskt bunden ibland) men inom våra egna ramar får vi göra vad vi vill.

När jag var yngre trodde jag att man måste göra på vissa sätt, göra som alla andra, men numera är jag nöjd med att jag struntar i vad andra tänker.

K-häxan: Tack, och tack detsamma. Har varit och sjungit (och det gick ovanligt bra!) i kyrkan. Fin stämning med mycket folk.

Tankevågor sa...

Här har du en som sällar sig till din trogna skara. Visst kan man undra ibland över de där sökorden. Minns att jag kollade någon gång och hade något så märkligt och jag kunde för mitt liv inte komma på om jag någonsin skrivit något sånt i min blogg. Men det kan tydligen förekomma i kommentarerna också.

Ha det gott bloggsyster!

Musikanta sa...

För mig var det "Eiffeltornet" som tydligen genererade med än hälften av alla träffar. Jag tror jag skrev något om det i samband med något konstinlägg...

zoega59 sa...

Vet inte hur vanligt det är att googla på loppbett, även om löss kanske är ganska vanligt, i alla fall i skolor

Bloggblad sa...

Zoega59 - jag har försökt kommentera hos dig, men det gick inte. Jag kommer inte in på någon av kontona, och det finns ingen "anonym" som jag brukar lyckas komma in på. Finns ingen mailadress till dig heller.