Statcounter

torsdag, februari 23, 2012

Lärarens lovsång...

Texten till lärarens lovsång är rätt enkel: (obs! Det är blogger som envisas med en massa blankrader, inte jag!)


Jullov, sportlov det är bra, påsklov vill jag också ha. Kristi him ger extra da´innan sommarlov med bad. Ett höstlov gör mig också glad - och sen så är det jul igen... Mel. Blinka lilla stjärna Text: Yours truly.Men för att inte reta ihjäl alla som sysslar med annan verksamhet är pedagogik efter schema, kan jag tala om att jag inte ligger på latsidan. Nej då, idag har jag gjort en affärsresa till den närliggande Större Staden ihop med en väninna. Efter en del ansträngningar tog vi en affärslunch där vi planerade pengaplaceringar.


Sen blev vi så trötta efter några lyckade transaktioner att vi vilade oss med en kopp kaffe. Vi satt bredvid en söt kille som var på affärsresa från Finland som fick fota oss. Vi märkte nog att han var himla impad av att två damer i vår mogna ålder både bloggade och var med på facebook!


Så inte latar jag mig inte! I går påbörjade jag ett större projekt: stryk- och tvätthantering. Efter sedvanlig tidningsläsning i soffan efter frukosten förstås. Men jag hann inte så långt med det, för jag hade tid hos frissan. Phu, så svettigt jag har det på mitt lov! Tur att det kommer ett litet påsklov snart.

18 kommentarer:

Vonkis sa...

Dessutom. Du har inte semester, du har kompledigt för inarbetad tid.

:-)

Bloggblad sa...

Vonkis: Ja, jag vet ju det egentligen, men det låter så trist. Ordet loooooov låter skönare. Men nog tusan känns överarbetet efter långa dagar med extra möten och utvecklingssamtal... (ändå har jag inte så många som mina kollegor som har klass och jobbar heltid.)

Ruta Ett sa...

Jag förstår att du har det jobbigt men glöm inte4 att vila dig så att du orkar fram till påsklovet.

mossfolk sa...

Oh ja det låter förfärligt ansträngande det där. Tur att man inte har sådana där lov som de stackars lärarna måste dras med ;)

Bloggblad sa...

Ruta Ett: Jag ser allt till att få en timme eller två på soffan.

mossfolk: Javisst! Påtvingad ledighet när allt är som dyrast... Men vet du, jag hade en kollega för länge sen som var klasslärare som jag var då. Hon hoppade av och började jobba på kontor, och hon ångrade sig inte en sekund. Visserligen längre dagar på jobbet och inga lov, men... ledig när hon stängde dörren om sitt rum! Det tyckte hon var gudomligt. Dessutom inga föräldrar som ringde och klagade om fröken hade hutat åt lille Olle.

Cicki sa...

Ni verkar jobbat väldigt hårt i storstan. Tur du har några dagar kvar att vila dig på.....:-)

Bloggblad sa...

Cicki: Skönt att du förstår hur körigt jag har det! Nu ska jag lägga mig så att jag orkar vara ledig i morgon också.

Staffan sa...

Det låter nästan lika ansträngande som att vara pensionär i Grekland.

Miss Gillette sa...

Ser jag fel, eller är det en halsduk/sjal stickad i bandgarn som du har på dig? Väldigt snygg. Jag har just upptäckt bandgarnerna och är barnsligt road av dem. Tyvärr är de inte min stil, de där ljuvliga ryschiga halsdukarna, så jag kan inte sticka åt mig själv. Tur jag har en snäll väninna som passar fint i sånt och som gärna tar emot mina alster ... :-)

Bloggblad sa...

Staffan: Jag har förstått det - fast jag måste ju hinna mycket på de här enstaka veckorna.

Miss G: Ja, så kanske det heter. Den köpte jag färdig på Skolforum (vad det nu har med läromedel att göra?) och har förstått att man kan göra såna själv. Viss sorts rysch och pysch gillar jag, bara det inte är för gulligt.

Anonym sa...

Stackare :o)

Så fint den finske killen fotade!

Kulsprutan

Bloggblad sa...

K-sprutan: Ja, visst var han duktig - och även den bordsgrannen som vi anlitade till lunchfotot. Vi ser ju minst ut som två grevinnor på vift med makens kontokort... (om dom nu gör så!)

Det var en fin heldag, vi har samma smak och tittar på samma grejer och har gjort många "varuhuslopp" genom åren.

Tankevågor sa...

Låter riktigt ansträngande det där med lov. Hoppas du kan ta dig fram till soffan och koppla av lite också! :-)

Klimakteriehäxan sa...

Det där kallar jag verkligen affärsresa! Inklusive affärslunch!

Josephine i Bryssel sa...

så du är inte som de andra lärarna då som av pur utmattning passar på att bli sjuka under lovet för att också ha det undanstökat utanför arbetstiden? *ler*

Lyckad dag! :-)

Musikanta sa...

Jag kan en annan sång som börjar "Jag är den glade läraren". Kommer ihåg att han gnäggade som en hingst när det var pingst bl.a.

Du anar inte vad folk (ungdomar mest) blir förvånade när jag som fyller 76 i sommar talar om att jag bloggar. Dom ser på mig som om jag inte vore klok!

Bloggblad sa...

Tankevågor: Ja, nu är lovet ett minne blott... även för dig! Men snart är det påsk!

K-häxan: Hela dagen fick en annan dignitet med ett annat epitet!

Josephine i Bryssel: Så var det när jag var klasslärare, men nu har jag det lite lindrigare och jobbar dessutom bara halvtid. Stor skillnad i sjukdagar!

Musikanta: Killen som fotade oss på fiket lyfte ögonbrynen högt när han hörde att vi var på fb... De som inte är i bloggvärlden tror att det bara finns modebloggar och/eller åsiktsbloggar där man kastar skit på varandra anonymt.

Det var Den glade läraren jag tänkte på... den brukar reta gallfeber på alla som inte är lärare - men om jag frågar varför de inte blev lärare... "Nej, bevare mig väl!" säger de då.

Eleonora sa...

Ojoj jobbigt hör jag att du hadet nu med all ledighet! Men men snart kommer allvaret med påsklov och sommarlov. Hur ska du ny hantera det?? Skämt åsido - du är värd all ledighet du kan få - det är alla lärare!!!!

Trevlig helg, hoppas du får sol och skönt. Kram kram