Statcounter

fredag, maj 04, 2012

Lite i taget från Mallorca

Det tar en himla tid att lägga in en massa bilder, så nu börjar jag från slutet medan maten är i ugnen. Men det spelar ju ingen roll att det kommer lite pö om pö. 

Den sista hela dagen, i onsdags, tillbringade jag förmiddagen med att sola, simma i poolen och bara tomglo ut över Medelhavet efter att ha fått i mig morgonfika på ett av de små ställena nere på huvudstråket i byn. 

 
 Eftermiddagen tillbringade jag hos min trogna bloggläsare sen många år, hon bjöd på sushi och sake - jag har bara prövat plastinslagen sushi tidigare, det här var betydligt godare. Palmerna på bilden ovanför svajade i trädgården utanför. Fruktsalladen till efterrätt... och salladen med getost och honungsdressing... och de fräscha små sushibitarna... nåt att längta tillbaka till! 

 Hemresan var betydligt enklare än ditresan då planet skumpade och skuttade och krängde i den hårda vinden med regnbyar. Längst till vänster, ungefär, ligger Portals Nous där jag bodde i fem nätter och fick fyra soliga härliga dagar.
Att resa över Sverige, där jag kände igen kartbilden från många geografilektioner, var ett rent nöje för en annars flygrädd tant. Makalöst att se hela Öland och halva Gotland. Här nedanför är Slätbaken och Söderköping, sen flög vi för långt ut över vattnet så jag såg inte mer förrän vi kom över Stockholm. Jag blev förvånad att landningen började förberedas precis ovanför min stad, då var det 30 min kvar till Arlanda.

6 kommentarer:

Vonkis sa...

Ser härligt ut. Visst är det kul att flyga över områden som känns igen. Vackraste inflygningen jag varit med om var den över Stockholm mitt i natten. Skulle ha gjort som du och tagit ett kort :-)

Bloggblad sa...

Vonkis: nu var jag mest av allt glad att jag övervann min flygrädsla. Den allra finaste flyg upplevelsen jag har haft, var när vi flög över Manhattan på kvällen när jag var ung. Då var jag inte alls rädd.

Musikanta sa...

Jag var heller inte ett dugg rädd för att flyga när jag var ung. Men jag brukar titta på flygvärdinnorna numera och bli lite tryggare...
Underbart kort över Palma - kanske det blir en resa dit så småningom!

Anonym sa...

Själv blir jag mest avundsjuk när jag ser flygvärdinnorna nuförtiden.
Och jämför deras och mitt midjemått :o)
Vackra foton. Som vanligt!

Kulsprutan

Elisabet. sa...

Och jag minns en inflygning över Miami en sen kväll 1979 ..., under oss staden som ett kretskort .., spikräta rader av belysning och gator .., jo, det liknade ett kretskort!

Bloggblad sa...

Musikanta: Just så tänkte jag - och höll hela tiden koll på deras ansikten när de var inom synhåll... så länge de pratade och skrattade och såg normala ut, så...

K-sprutan: På nervägen var det faktiskt en flygvärdinna som var riktigt knubbig, det trodde jag knappt att det fanns. Blir ju rätt trångt...

Elisabet: Antingen jättevackert eller landning i mörker så man slipper se. Men att se de hemska molnen omkring som i lördags.. hu!