Statcounter

torsdag, juli 05, 2012

Som att titta på Lyxfällan

... eller "Du är vad du äter" - eller "Maniska samlare" - och tänka "SÅ DÄR HAR I ALLA FALL INTE JAG- SÅ SLARVIG ÄR JAG INTE!!!"

Visst är det skönt att slippa ta hand om andras röror! Men att titta på eländet kan vara kul.  Allt detta fick plats i linneskåpet, intjofsat ... jag brukar röja det oftare, men har väl haft annat för mig de senaste två, tre åren. (På bilden ser man ju inte det som ligger på sängen bakom mig, så det ser ju riktigt skapligt ut...
Nu är en stor säck med slitna lakan som hängt med de senaste 25 åren iväglämnad till Lettlandshjälpen, de tackade t.o.m. Härligt! På bilden nedan är linneskåpet stängt och ett riktigt jobbigt skåp är på g. Till höger i bild ligger 6 pärmar med noter ända från tidigt 70-tal och framåt. Några avskrivna för hand eftersom det var svårt att kopiera på blåstencilernas tid. I morgon beslutar jag om jag någonsin kommer att spela nån av dem igen eller om de får ligga i soppåsen och gnola.. Till vänster ligger rensade tomma pärmar - kursanteckningar från hela lärarbanan. Rakt i pappersåtervinningen! Vad som finns i de kvarvarande pärmarna vet jag inte än. Förmodligen går de också till slutförvaring. Har jag inte på flera år ens kommit ihåg att de fanns där under en korg med annat i, så inte kommer jag att behöva nåt därifrån heller. Bort bort bort.

Garderoben till höger innehåller mest bara kuddar och några spel. Inte så svårt. Att ta ställning till vilken slutförvaring som gäller, är det svåra.
Och så linneskåpet efter rensning. Bilderna är önskade av PGW (Pale Green Woman) som jag fick Feng shui-boken av, och som numera visst bara återfinns på facebook.
Jag såg att jag har juldukar nog att tapetsera hela vardagsrummet - och jag som lägger fram högst tre... Ska kolla om barn och barnbarn vill ha. Lite känslomässigt är det med mammas broderade dukar.

Men nu blir det kväller! Tur att det blev lite sämre väder när jag höll mig inne hela dagen - förutom promenaden som är ett måste.

9 kommentarer:

Elisabet. sa...

När jag sällskapade med helsingborgaren, då upptäckte jag att det finns människor som har exemplarisk ordning och reda.

Det hade jag ingen aning om förut.
Möjligen min störstasyster.

Han, den mannen, ja, jag är övertygad om att han använda laserpass när han lade in lakan i linneskåpet .., t-shirts och kalsonger låg sorterade efter färg .., ja, det var knäckande.

Och han hade sånt bekymmer med att jag lade tandborsten på "fel" sida av handfatet ,-)

För övrigt var han snäll och rar.

PGW sa...

Heja :-)))

(Har en halvdöd blogg, men den är mer ett tekniskt experiment som jag aldrig har tid med. Så det är mest fejan och @pikoföretagaren på Twitter)

Bloggblad sa...

Elisabet: För en slarvmaja som jag, som lever ihop med som verkligen inte bryr sig särskilt om röjning, låter det som rena drömmen. Men kanske blir det jobbigt... jag hade en väninna som höll på att bli galen när hennes pedantiske make plockade bort saker innan hon gjort färdigt det hon skulle.

PGW: Jag ser ju inga uppdateringar längre, så därför fick din blogg min lite snabba dödförklaring... f'låt. Kanske feng-sjuade jag bort den... ? ;)

Twitter håller jag mig ifrån. Hinner knappt med nåt mer än det jag har på internet.

Musikanta sa...

Är Lettlandshjälpen samma sak som Återvinningen? Tror du de tar emot gamla pärmar - inte särskilt slitna - också? Jag har säkert 100 st om jag börjar rensa ut gamla noter och läraranteckningar.

Det är helt fantastiskt vad mycket saker som man har som man inte använder!

Just nu får det vara ett tag - jag har ju hela mitt återstående liv på mig - men jag ska nog ta och ge bort allt som ligger i lådan "För små kläder". När/om jag någonsin blir smalare igen lär jag kanske inte vilja ha dem på mig.

Bloggblad sa...

Musikanta: Det vet jag faktiskt inte, men du kan ju fråga. Jag har sparat några icke slitna, resten går i soppåsen.

Ja, Återvinningen på FIX-området åker till Lettland med de saker som de kan behöva - och med pengarna från det som säljs. Som jag har fattat åker de dit personligen och ser till att det kommer i rätta händer, till barnhem o.dyl.

Visst kan du unna dig nåt nytt när du "blir smal igen" (ett uttryck som jag hört några gånger från dig genom åren... själv köper jag nytt som passar, och som jag trivs i, oavsett vikt.)

Anonym sa...

Hänvisning till min (okommenterade) kommentar till din blogg : ´Nu har jag kommit ut ur garderoben´.

Tycker fortfarande likadant :o)))

Kulsprutan

Anonym sa...

Har just upptäckt att man måste vara duktig och läsa rätt om man vill skriva svar på din blogg :o(((

Kulsprutan

Vonkis sa...

Körde ett race bland pärmarna innan jag for norröver för sommaren. Det är inte klokt vad papper man samlar på sig. Så många träd.

Bloggblad sa...

K-sprutan: Håll ut ett tag! Sen tar jag bort bokstäverna - eller om jag hittar det stället där man beställer granskning på alla äldre inlägg. Ska kolla!

Vonkis: Nyare papper har jag slängt mer av än de gamla från lärarhögskolan och några er efter den.