Statcounter

fredag, december 14, 2012

En länk

I dag har jag frusit och frusit så fort jag stuckit ut nästippen. Det hjälper inte att det är vackert när solen skiner på snön, jag är ändå less på snövallar, långkalsonger och frusna tår. Den långa lätt kurviga backen upp till vår gata är så illa plogad att någon satt upp en träffande skylt: OBS! Svart backe. Puckelpist! Sedan snöröjningen är utlagd på privata snöplogare, är de så rädda för att slita på blogbladet mot asfalten att det blir nästan sämre än om de helt struntat i att ploga.

Jag kanade i alla fall ner till bensinmacken för att köpa DN där jag visste att det fanns en stor artikel om Eva Larsson och hennes arbete som lärarhandledare. Nu har hon också en blogg där hon berättar mer: www.lecturablogg.blogspot.se   Jag rekommenderar den för alla er som är intresserade av skolan.

Nu ska jag slappa framför brasan. Laddar för körövning med orkester i morgon och två framträdanden med JULEN SJUNGS IN på söndag. Javisst ja... jag måste öva lite på pianot först... det var svåra stämmor även för sopranerna den här gången.

Trevlig helg!

19 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Ja...och tänk det är bara början på vintern ännu.

Ha en fin helg!

Bloggblad sa...

Tack Pettas och detsamma! Och det är just det faktum att eländet bara har börjat som bekymrar mig.

Cecilia N sa...

Lyckos oss som inte längre släpar på barnvagnar och ännu inte behöver rullatorer.

Och lyckos dig som har röst. Jag har tyvärr fått inse att mina sångorgan inte har hälsan att medverka i helgen. Och jag grät när jag gick därifrån. (Jag avbröt övningen.)

Bloggblad sa...

Cecilia N: Jag har tänkt på dem! Särskilt idag när jag försökte köra varuvagnen till bilen...

Nu har vi övat - jag är så glad att rösten är med, det har funnit julinsjungningar när jag antingen varit trött som en gammal skurtrasa eller haft skorr i halsen - och fått avstå också nån gång. Det är så trist, för det här är ju årets största grej. I dag hade vi orkestern med, och det började flyta.

Anonym sa...

Om du blir rejält trött på den svenska vintern vet du ju var jag finns.
Idag har vi sol och +19C t ex.......

Välkommen, Lady M! :o)

Kulsprutan

Bloggblad sa...

K-sprutan: Du frestar mig!!! I dag är det sämsta tänkbara väder. Snöar, blåser och är +2 grader. Tur att vi har varmt inne i alla fall...

Anonym sa...

Om man inte kan gå utanför husknuten kanske man har mer tid att svara på sina mail. :o):o):o)

K-sprutan (och Bibi)

Bloggblad sa...

K-sprutan: Haha... den var fin! Jag SKA svara, nu håller jag på att greja med kylen och skurar ur den, och övar på en av sångerna (som jag inte är säker på) till i morgon, så jag springer bara förbi här lite då och då. Men var bara lugn och fin så kommer det mail!

Anonym sa...

Vi ska vara lugna och fina och vänta på ditt svar!

Lycka till med morgondagen. Jag VET att det kommer att gå bra!

K + B

ullrika sa...

Det är såklart inte roligt att det är oplogat hos dig, men den där skylten var väldans skoj!

Musikanta sa...

Har varit en innesittardag för oss båda. Ni har i alla fall inte ett platt tak - det dröjer väl inte länge förrän MM måste upp och skotta på taket. Bl.a. ner på min stackars rhododendronbuske som det inte är mycket kvar av. Eländes elände. Tur att vi slapp köra till Växjö idag.
I

Bloggblad sa...

Ullrika: Ja, om man har humorn i behåll underlättar det!

Musikanta: Det är en himla tur eftersom husskötsel inte är prio ett hos oss.

Ökenråttan sa...

Tittade in hos superläraren Eva. Vad hon behövs! Konstigt att lärare som behöver hjälp ska ha tillåtelse att tacka nej. Det går ju ut över ungarna!

Annika sa...

Precis, det. Vintern ligger bara i sin linda ännu.
Tre tuffa månader kvar, Bloggis :)
Här har den inte börjat. Vad sägs om 7 grader och tät dimma?
Ska vi byta?
:-)

Bloggblad sa...

Ö-råttan: Och jag har flera kollegor som inte alls är intresserade av att läsa hennes bok... de vill väl leva i tron att det alltid är barnens fel när det blir bråk? Gissar jag. Eller också har de inte ork över efter allt slit med barnen.
Men beteckningen "superlärare" är nåt som tidningarna håller fast vid. Eva gillar inte ordet. Jag tycker att det luktar lite übermensch om det uttrycket.

Annika: Ja, fy tusan... men om några dagar vänder det och blir ljusare. Nu är det tjockt med slask... så himla mycket snö och så flera plusgrader. Olidligt. Mina promenader går genom oplogade områden, så det blir inte långt.

Klimakteriehäxan sa...

Snöröjningen kan vi klaga på i kör - fast jag fixar inte sopranstämman, möjligen alten ...

Bloggblad sa...

K-häxan: Hahaha... snökören! Vi lär nog få många stämmor i den.

ullrika sa...

Jag stämmer apsilut in i alltet om snököret! :D

Bloggblad sa...

Ullrika: Vi kanske blir en rejäl snökör?