Statcounter

söndag, maj 26, 2013

Unkraut vergeht nicht leicht...

Bortsett från att det gamla tyska ordspråket om ogräs som inte förgås så lätt (som blev försvenskat till "ont krut förgås inte så lätt" sedan tyskarna vällde in i Sverige på 1600-talet och spred ord och uttryck omkring sig), så undrar jag om det möjligen var i min trädgård någon myntade det? Klätterrosen är död, de andra små rosbuskarna är döda... några ynka tulpaner är på väg att ge upp. Klematisen har överlevt - och naten! Den grönskar och växer så det knakar. Så kallad marktäckare... Några nässlor och maskrosor frodas också.

Men det var ju inte en sån trädgård jag hade tänkt mig... Tur att det är på baksidan. 

9 kommentarer:

Ökenråttan sa...

Nu hann jag inte kommentera på det förra inlägget, det med den hårde modellgossen som jag ju har träffat IRL, och vad jag hade velat säja har jag tillfälligtvis glömt. Hrmmm. Jo! Låt det som vill växa växa och det som inte vill växa kan man lämna därhän.

Bloggblad sa...

Ökenråttan: Fast det där ska jag inte berätta för honom, för då är det slut på all trädgårdshjälp!

För ett par år sedan kom han in och berättade förnöjt att han fixat den stora rabatten (som ver mer än vildvuxen). Fixningen var att köra över den med gräsklipparen. Allt var gräs... för det hade tagit sig in rejält med vanligt gräs. Den här vid väggen kommer säkert också att försvinna. För länge sen hade vi uteplatsen på den sidan, men det var då det.
Nu blir det några krukor på nya trappen och några på altanen, det får räcka. Och sonen får klippa gräs mot mat ...

Elisabet. sa...

Ja, allt blir inte som man tänkt sig ,-)

Allra frodigast här är humlen (som pv avskyr) och maskrosorna.

Annika sa...

Oj då, jag tur att det är baksidan då :-)
Men ni kan säkert få bukt med din trädgård.

Bloggblad sa...

Maskrosorna är det bara att gilla... det finns en gångväg bakom en av våra häckar som ingen sköter. De blommar snart över och sen kör vi med gräsklipparen.

Annika: Jag har varit på plantskolan idag - för dyra pengar - och införskaffat lite ögonfägnad, så att ingen tittar på det andra... Och varför skulle nån gå till baksidan?

Klimakteriehäxan sa...

Ja jag måste erkänna att jag HAR sett mer imponerande blomsterodlingar ... men ge inte upp, nästa gång går det säkert bättre! :-D

Bloggblad sa...

K-häxan: Det står en hel drös med blomstrande små plantor på altanen och väntar på att komma ihop gruppvis i krukor. Så hoppet finns.

Och vem behöver en rabatt på baksidan egentligen?

Musikanta sa...

Nej, vem behöver rabatter överhuvudtaget?

Våra penséer frodas alldeles utmärkt i sina blomlådor - behöver inte rensas. Vill man se blommor kan man ju gå ut på någon äng och titta!

Maskrosorna fyller säkert sin funktion som mat åt humlor och bin så de får vara kvar.

Men jag tycker spaljén ser lite ensam ut...

Bloggblad sa...

Musikanta: Jag går förbi ett hus på mina promenader, nära prästgårdsparken, de har så fantastiska rabatter med färgstämda blommor i perfekt ordning. Gräsmattan klippt med nagelsax och blommorna som hänger från fönstren är exakt symmetriska. Det är så vackert - men jag blir nästan lite förvirrad av total symmetri. Vilket man ju kan se överallt i mitt hem :)

Spaljen ska bort om inte klätterrosen får för sig att vakna till liv.