Statcounter

måndag, juni 24, 2013

Första doppet...

Äntligen båtväder! Och badväder. 19 grader i den grunda viken vid Pukön. En av de få ställena med sandbotten utan vass och dy.
 Min flytteknik fungerar utmärkt även på grunda vatten - maken är lite tuffare och simmar ut en bit dit jag aldrig skulle våga.
 Mulet in över land...
 Och alldeles klarblå himmel dit vi är på väg. Ser ju ut som om vi åker åt fel håll - men man måste ju köra runt grynnorna...
 Det ser himla trist ut på de kobbar som skarvarna har tagit över.
 Målet för dagens ganska korta utflykt: S:t Annagården vid Lagnöbron.

12 kommentarer:

Cicki sa...

Det ser otroligt härligt ut. Jag behöver väl knappast uppmana dig om att du ska njuta.....:-)

Elisabet. sa...

Ja, jag bara kopierar Cickis ord.
Det ser ljuuuuvligt ut!

Ökenråttan sa...

Bor du i paradiset?

Bloggblad sa...

Cicki: Tack, men just såna här dagar har jag förstånd att suga i mig varje stund och ladda batterierna.

Elisabet: Det var extra skönt att det var så få båtar ute.

Ökenråttan: I alla fall vet jag var det finns... Skärgården här utanför är underbar. Utflyktsmål med badplatser och lunchställen så att det räcker hela sommaren.

Monet sa...

Härliga St. Anna särgård. Många barndomsminnen härifrån. Arkösund och Lagnö inte minst. Så vackra rosa klippor. Men min pappa drunknade i Bråviken när jag var 15 år så det är sorgesamt också! Men härligt för er!

Anonym sa...

Jaså, det är det du är upptagen med och anledningen till att du inte svarar på email :o)
Klokt val!
Det ser ljuvligt ut - och flyter lätt gör vi väl oftast nuförtiden. Vi har ju liksom inbyggt flytbälte runt midjan :o)

Kulsprutan

Annika sa...

ÅÅÅ vad det ser UNDERBART ut. Varmt och härligt,
Vilken badvik!!
Brukar ni ligga ute flera dagar med båten ibland?
NJUT av allt!!

Bloggblad sa...

Monet: Fanns Lagnöbron när du var där? Den är minst 25 år. Förr när jag var lägerledare på Yxnö (som ligger på norra Lagnö - för några hundra år sen var Lagnö uppdelat i flera öar, men har vuxit ihop pga landhöjningen, men det visste du kanske?) stod vi ofta i kö till färjan.
Visste inte att din pappa omkom där. Var det vinterfiske? Är visst rätt lurigt där.

K-sprutan: Om jag flyter riskerar jag inte att känna en massa sjögräs och andra läskiga saker som kan finnas under vattnet. Rumpan hänger visserligen ner en bit, men den är rätt okänslig.

Annika: Det märkliga är, att trots att det finns gott om plats vid de här naturstränderna, så lägger man sig aldrig där det redan ligger en båt. Vi sover över ibland i båten, men det är mest när vi åker långt ut i havsbandet - då brukar vi lägga till vid svågerns och svägerskans brygga, de har en stuga ute på en ö.

ullrika sa...

Modigt att bada på djupt vatten från båten! Men sicken frihet det är!

Kan inte låta bli att avundas det vackra vädret ni har också? Okynniga västkusten är inte fullt så varmt och behagligt minsann. Om än det är många grader kallare här hemma i trädgården jämfört med hur det är i byn jag jobbar i. Stor skillnad på några mil när det finns ett hav som kyler :)

Njut nu av sommarlovet!
Kramar!

Klimakteriehäxan sa...

24 juni - det var sannerligen på tiden! :-D

Monet sa...

Nej, det var inte vinterfiske. Försommarstorm i juni som välte den relativt lilla segelbåt med inombordsmotor som min pappa skulle segla ner från Norrköping där vi då bodde till Lagnö och den sjönk direkt och tog min pappa med sig i djupet. På den tiden, 1960, hade man inte flytvästar alls på samma sätt dom nu.

Mycket tragiskt eftersom handessutom var en mycket van seglare. Min mamma, då 35 år lämnades ensam med fyra flickor (jag den äldsta) och den y gsta bara 4 år. Så det är blandade känslor när jag ser dina bilder!

Bloggblad sa...

ullrika: Här har tydligen mitt svar gått ut i tomma luften... Jag är inte modig med djupa vatten... tvärtom. Men resten av familjen hoppar i var som helst.

Nu har jag njutit i flera dagar - och ägnar mig åt vardagstråkigt plock- och röjjobb nu.

K-häxan: Ja, det är förskräckligt! När jag bodde i Malmö som barn, var det 1 maj som gällde. Men nu har jag tagit ifatt. har badat massor, fast det bara var mellan 16 och 18 grader varje dag.

Monet: Men åååå så tragiskt! Det var ju alldeles förfärligt. Jag har en väldig respekt för havet och båtliv, och maken med trots att han i stort sett är född i en båt, eller åtminstone vuxit upp i diverse båtar. Jag förstår verkligen om du känner extra ... alla mina båtbilder är ju den här trakten.