Statcounter

söndag, januari 12, 2014

Dagens promenad

Jag ser på fb och i bloggar att många hatar vintern och mörkret och längtar efter sommar och sol. Visst är det enklare att gå i shorts och sandaler, men jag längtar inte dit utan njuter hejdlöst varje dag, jag finner en vila i att även naturen vilar. I dag var det helt gudomligt skönt ute. 
 
Bilden nedan: Gamla järnvägsbanken... där åkte min mamma rälsbuss mot Ringarum för 69 år sen, (sånär som på två månader). Det var i början av mars som hon några väninnor skulle på möte. Hon visste att det var den stilige ogifte kaptenen i Frälsningsarmén som skulle hålla i mötet - men hon visste inte att hon skulle åka hem därifrån totalt förälskad i min far. Klart att jag tänker på det ganska ofta när jag traskar fram där...
En liten lucka öppnade sig i det grå - fast inte så pass att det blev blått på himlen, men solen kunde nästan lysa igenom.
 Och så vände jag och gick hemåt. Då hade det slutat snöa, men Nordan var ganska tuff!

7 kommentarer:

Marianne sa...

Men åh, vad fint! Så romantiskt! Inte konstigt att du tycker om att gå där.

Jag tycker om när det är fin snö, men jag tycker inte om när det blåser och är blötkallt. De sa på tv att hela Sverige har vinter nu, men de bara ljuger. Vi har i alla fall inte vinter, inte det minsta.

Musikanta sa...

Fina bilder - jag gillar vintern med det lite gråmulna. Blir som gammaldags filmer i svart-vitt.

Bloggblad sa...

Marianne: Fuktigt och kallt är värst! I dag var det inte alls så farligt. Men när det regnar så att det tränger in under huden, då gillar jag det inte. Eller när jag måste pulsa i djup snö.
Jag visste inte om det här med deras första träff, alltså var den var och att hon åkte rälsbuss, förrän jag läste alla deras brev för 10 år sedan.

Musikanta: tänkte just på det, att det såg ut som svartvitt...

Bloggblad sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Vackra vinterbilder och en fin anekdot om dina föräldrar.

Som utlandssvensk får jag ofta frågan vad jag saknar mest ifrån Sverige. Vanligaste svaren brukar nog vara Kalles kaviar och kräftor. För mig är det de fyra årstiderna.

Kulsprutan

Bloggblad sa...

Kulsprutan: Förr trodde jag att jag skulle vilja bo där det är sommar året runt, men numera har jag insett charmen med årstiderna. Det är ljuvligare en försommardag bara för att man har stått ut med piskande regn, pulsat i snö, skottat och hasat fram i tjocka stövlar.

Annika sa...

HELT rätt, Marianne.
Jag blir lätt irri då jag ser statusar och blogginlägg där folk skriver om att de vill ha sommar och vår NU.
DET går ju inte. NU är det ju vinter! OCH vinter ska vi ha.
JAG skulle inte palla att bo där det råder evig sommar. Skulle gå in i en depression då. Ofelbart.
Tacksam över att jag bor på en plats som har 4 årstider. Ibland önskar jag att vintrarna här vore lite strängare. Eller vänta nu, vill jag verkligen det?? Det vette 17 efter vår Polar Vortex med -20 som knäckte en vattenledning och som vi sotar för nu…
Men JO, jag tycker att vinter ska vara VINTER. Det kan iaf inte bli vår, eller sommar i januari eller februari. Knappt i mars, inte ens hos oss...