Statcounter

söndag, augusti 31, 2014

Medeltidshelg

Gästabud i dagarna tre i Söderköping - åtta damer ur kyrkokören ställde upp och sjöng i kröningsceremonin. Här ska processionen strax dra igång med ärkebiskop och biskop som ska kröna kungaparet à la 1302 - som det skulle kunna ha gått till när det begav sig här i staden.
I morse kl 9 var det ganska så lugnt i kyrkparken. Många knallar låg och sov i stängda tält - och andra låg och sov i öppna tält...
Efter dagens mässa (som blev väldigt fin och väldigt annorlunda mot förra söndagens moderna modell), var det mer liv och rörelse utanför kyrkan. Det här är alltså från idag, i går var det så trångt att det inte gick att fota.
Ett märkligt djur lät sig klappas...
 
Ett besök vid Kalle mä pipas stuga måste ju till. För dryga 30 år sedan var jag med i spelade teater i den här gruppen. "Det hände vid Skällviks borg" heter det här årets spel.
 
 Nu säger mina fötter att det är dags att få vila efter många timmars sång och promenad.

15 kommentarer:

Eleonora sa...

O så fina bilder. Är så glad att Ingrid var så vänlig och tog mig med på detta fantastiska skådespel förra året - och att vi fick träffa varandra!

Det ser ut att ha varit lika fint i år!

Ha det gott och stor kram från
Eleonora

Bloggblad sa...

Eleonora: Ja, tänk att det redan är ett år sen!
Det blev precis lika bra i år, sången blev bättre t.o.m.

Musikanta sa...

Det var väl inga mediokra bilder - jag är glad att jag fick se dem eftersom jag inte har satt min fot i Söderköping sedan i måndags. Idag orkade jag inte med att åka in till stan efter att ha sagt adjö till Mirrfamiljen efter lunch.

Bloggblad sa...

Musikanta: Tack, men jag ser skillnad i skärpa och färger när det är fotat med en rejäl kamera. Jag iddes inte släpa med mig min stora.

Jag hade inte tänkt att vara med på nånting, hade sagt ifrån om att sjunga - men eftersom Per har suttit vid en valurna hela dagen idag, så hade jag inget roligare för mig. Och faktiskt tyckte jag att det var väldigt trevligt alltihop.

Vonkis sa...

Ser ut som en härlig dag. Sol och mystiska djur, då kan det inte bli fel.

Äventyret framtiden sa...

Härliga bilder, härlig text!
Så mycket kul du hinner med att vara på och med i!

Bloggblad sa...

Vonkis: karln hade lösa stövlar fastsatta, och gick med sina egna ben i monstret, men det såg så otroligt äkta ut.

Pettas: tack! Jag hinner roliga grejer, men jag hinner inte rensa landen och vara duktig husmor... Eller om det är viljan det hänger på?

Elisabet. sa...

Jag är för trött för att kommentera ..., men har läst och tittat på bilderna :)

Och kommenterat.

Bloggblad sa...

Elisabet: det må vara dig förlåtet, så himla aktiv som du är!

mossfolk sa...

Det är så roligt med medeltidsmarknader -den bästa sortens marknad tycker jag! Förstår precis vad du menar med för trångt för att fota. När vi åkte in till medeltidsmarknaden i Örebro senast var där tjockt med folk och bara någon enstaka bild blev tagen. Annat var det när jag bodde så nära att jag kunde springa med kameran från den kvällen det första tältet sattes upp tills det sista togs ner.

Humlan sa...

Där hade jag gärna varit med!

Annika sa...

Jag hade också gärna varit med.
Förstår att det var roligt!

Bloggblad sa...

mossfolk: Jag visste inte ens att Örebro hade en medeltidsmarknad... den stan är väl inte så gammal? Hos oss har det växt ut under de nio år vi har haft den, så att den är näst störst i landet efter Visby. Alla är engagerade.

Humlan & Annika: Ni får väl lägga en semesterresa hit! ;)

mossfolk sa...

Det är en i Wadköping (och en bra bit ut i stadsparken) två dagar varje år. Förstås inte av samma storlek som i Söderköping, men jag gissar att en del knallar är desamma.

Bloggblad sa...

mossfolk: Tänkte väl att Wadköping var stället!
Jag såg ytterst få som verkade handla av alla knallar som sålde kläder, tyger, möbler, glas och keramik. Köerna var vid godis och rostade mandlar... och matstånden.
Men det lär ha varit publikrekord i år, så jag hoppas att några fick sälja nåt. Själv köpte jag mat, rostade mandlar och nyslungad honung.