Statcounter

onsdag, januari 28, 2015

Mitt i veckan...

De här rosorna köpte jag för en dryg vecka sedan när maken fyllde år. Hade det inte varit Fairtrade-märke på dem, så hade jag gissat på genmanipulering av något slag. De har inte åldrats öht, bara slagit ut lite och blivit ännu vackrare. De får sova svalt om natten, det är det enda jag har bidragit med. 
Så skönt att ha något vackert att titta på nu när hostan också blommar... Det blir mycket sittande/liggande i soffan och många koppar med häxbrygd av olika slag. Har en del torkade örter kvar i skåpen sedan i våras. Jag har inte börjat gnälla. Än. För jag har inte varit förkyld det minsta på över ett år, och någon gång är det väl bra att träna upp immunförsvaret? Bortsett från den svidande hostan känner jag mig inte särskilt sjuk. Bara så pass att jag slipper vara duktig...
Efter en halv dags hackhosta igår, var jag glad att rösten höll när vår lilla vokalensemble sjöng på Förintelsens minnesstund. Det är kännbart när vi är så få, om någon får ett hostanfall eller att rösten bryts. Det lär ha låtit riktigt bra enligt vad några lyssnare sa.

Jag störde mig oerhört på att den som skulle avsluta med ett solo plötsligt, innan allt började, hade ställt fram ett notställ i mitten och ett mickstativ bredvid - mitt ibland alla vackra ljus som fanns ända fram till altaret... Så lättflyttat som det är, kan man ta fram det när det blir dags. Men jag vågade faktiskt inte gå fram och ställa undan det. (Fegis.) De tomma stolarna i bakgrunden är inte heller vackra, men de syns inte rakt framifrån. En fin stund blev det i alla fall - och inte heller nutidens människoslakt glömdes bort.

Ett tillägg om vad som fick mig att vakna till rejält i går morse. Jag brukar vakna till lokalradion för att få en anledning att gå upp och stänga av... och därmed vakna till. Det är så dåligt att jag får fnatt. P1 och P2 sover jag bara vidare av.

I alla fall. Efter att någon hade pratat om Hitlers lägerverksamhet, började programledaren flumma om när vi svenskar flydde från svälten i Sverige, till USA: "Och där - i Mellanöstern, fanns gott om bördig jord... så alla ville till Mellanöstern." Först trodde jag att jag hade hört fel halvt i sömnen, att han bara slirade lite på we- och ö-, men nej då! Han sa om det flera gånger innan jag hann stänga av.

Före jul frågade en annan reporter om prinsessan Victoria möjligen var släkt i rakt nedstigande led med Folkungaätten... På fullt allvar! (Men då kunde jag inte hålla käft utan kommenterade att man kanske ska vara påläst när man gör reportage, många andra hade också kommenterat, på deras facebooksida och vi fick svaret att vi hade fattat fel. Senare på dagen kom en ursäkt... "inte så lätt att hålla reda på alla kungar och årtal...." Men, det tycks vara ganska lätt att få jobb som radiopratare...

15 kommentarer:

Anonym sa...

Rosorna var tydligen ett riktigt bra köp!
Om man tycker illa om eller vill ändra något är det nog bäst om man säjer till/ifrån......hm...med tankar kan det ibland vara svårt att påverka.

Hoppas häxbrygderna funkar!
Kulsprutan

Bloggblad sa...

Kulsprutan: Jag ska strax ner och koka lite mer, har suttit i telefon länge med dottern (bättre apparat här uppe) och avbrutit henne med hostattacker i ett kör.

Hade jag vetat att notstället inte skulle använts på slutet, så hade jag tagit bort det innan folk kom - trodde att även klarinettisten i början skulle ha det, men icke. Sen kändes det lite fel att gå fram och städa undan när det var igång. Annars har jag lärt mig att själv är bäste dräng.

Grönt te med blåklintshonung tror jag att jag skålar i om en stund!


em sa...

Men du store tid, blommar hennes hosta (funkia) tänker jag, innan jag kommer så långt att jag inser att din hosta inte hör till det vackrare slaget.
Det låter nästan till du kommit till det där sista stadiet, som var så trevligt när man gick i skolan. Sista dagen hemma efter en förkylning, när man mådde tillräckligt bra för att njuta av ledigheten.
Sköt om dig med häxbrygder och allsköns huskurer!
Margaretha

Bloggblad sa...

Em: haha... Tänkte inte alls på det, men jag vet ju att hosta finns som växt.

Det är snarare i början av förkylningen (fast jag hoppas att den blir kort så att det också är mot slutet) så att jag inte har hunnit bli uppless på den, det brukar annars gå fort att tröttna.

Skönt att inte ha nåt jobb som tränger på!
Tack för omtanken, jag njuter så gott det går.

Annika sa...

Tänkte också som Em, blommar hennes hosta (alltså funkian). Den blommar hos mig på sommaren. Tänkte att du kanske hade ngn fin och frodig hosta som krukväxt.
Men så var det inte...
HIHI!!
USCH hosta ör verkligen jobbigt att ha. Du får köra mitt knep: Te med halstabletter och citron. Det brukar kännas skönt.
Eh, ja, den där reportern menade ju mellanvästern, så FEL det kan bli. Gruvligt fel.
HAHA.
Och sen, den som frågade Vickan om släktskapet...men kom igen!!!????
Krya på dig!!

Bloggblad sa...

Annika: Tur att det inte var något allvarligare missförståndet gällde...

Jag har inte prövat halstabletter och citron ihop med te, men honung har jag i, och så kokar jag te på bark från något djungelträd... och lite diverse örter från härikring: Nässlor, björkblad och mynta. Har köpt timjan nu, det är suveränt mot halsont och hosta, men måste kokas med lock på för att inte ångorna med det gôtta ska gå ut i luften.

Du förstår varför jag vaknar med P4...

Musikanta sa...

Tur att jag inte lyssnar på sådana radiopratare - jag hade blivit väldigt irriterad. Det räcker med dem som säger "egenkligen".
Det var en fin minnesgudstjänst även om vi hade läst talet som han från Forum höll tidigare på nätet. Även prästens utdrag hade jag läst - från Ett kort uppehåll på vägen från Auschwitz av Göran Rosenberg. Lite långt tyckte jag. Ni var bäst!

Bloggblad sa...

Musikanta: för att inte tala om vart... och en massa andra svåra fenomen i svenskan.
Jag undrar om det var den talaren jag hörde på radion, minns det där med att gå och sova. Vad prästen sa hörde jag inte. Jättesvårt att sitta bakom den som talar.

Talen var lite långa.
Tack för komplimangen, jag tyckte att de andra musikerna var bra också.

Evas blogg sa...

Det är jobbigt med hosta. Har du testat att koka upp små bitar av färsk ingefära tillsammans med vatten? Det brukar göra susen. Vad härligt med blommor som håller länge. Tänk, min julamaryllis, som jag var på väg att släng, hade en ny knopp på gång och nu blommar den för fullt. Härligt. Krya på dig!

Bloggblad sa...

Eva: Eftersom jag faktiskt har varit väldigt frisk de senaste åren, bara en enda liten förkylning på två år (eller mer? Minnet är kort) så ska jag inte klaga - i alla fall väntar jag några dagar med stora gnället. Fast kul är det inte när allt känns igensvullet.
Jag hade en liten bit ingefära som jag la i timjankoket. Jag gör olika teer under dagen, björkblad, nässlor, djungelbark, mynta, timjan... you name it - I do it.
Fast jag har inte gett mig på vitlök än, det brukar jag, men jag kväljs vid tanken på det just nu.
Till natten blir det traditionell hostmedicin och två Ipren.

Klimakteriehäxan sa...

Underbar bukett! Hoppas den bidragit till att bättra på din hälsa, hosta är väldigt tråkigt i längden.
Tack för att du gillar min bok och berättar det för andra!!!!

Bloggblad sa...

K-häxan: Klart att vi måste hjälpa varandra - jag förväntar mig att du sjunger mina låtar nästa gång du uppträder med ett solo... :)

Buketten är precis lika fin idag, 1½ vecka efter köpet. Men ögon och näsa rinner så jag kan knappt se den... i dag är jag lika sjuk som en karl blir av en förkylning.

Margaretha sa...

Det är verkligen inte kul att ligga på morgonen, lite lagom avslappnad och börjar få tankar om vad dagen ska föra med sig. När man sen hör saker som man protestera emot och inte kan ... ja, då är det faktiskt bara att gå upp och få ut sin frustration på annat. Som städning t ex? Eller ta en rask promenad.
Men, håller med dig. Att de är så slarviga med researchen. Kram

Nina Warglycke sa...

Är du säker på att det inte är plast- eller tygblommor? Tycker att ofta nickar rosorna innan man ens kommit hem med dem. Och då blir i alla fall jag ledsen i ansiktet över fenomenet.

Bloggblad sa...

Margaretha: Fast ibland är det just det som får mig att gå upp och stänga av. På lördagarna somnar jag alltid om till Ring så spelar vi...
Många av de där pratarna låter så himla kaxiga och pratar om sig själva som om de vore stora reporterstjärnor... det stör mig. Det finns ett par äldre som är ödmjuka och trevliga.

Nina: De dricker i alla fall vatten... men har i övrigt inte ändrat sig ett dugg. Jag såg i blomsteraffären att de sålde exakt den sorten, välutslagna för 20:- styck. Jag köpte 10 för ? var det 39:-? Mycket mer var det inte. Tänkte just att det inte spelar någon roll, rosor nickar ändå alltid till...