Statcounter

onsdag, februari 04, 2015

Blogg till bok

 
Nu äntligen har de kommit... Så glad jag blev!!! Alla ni som har förfasat er över att jag har sänkt mina dagböcker ute till havs, kan andas ut. Nu är i alla fall bloggen sparad till eftervärlden - den är betydligt roligare läsning än dagböckerna. Jag anar att speciellt barnbarnet kommer att ha stor glädje av böckerna framöver. Säkert barnen också...

Fyra delar blev av den första omgången - jag fick vänta lite längre än utlovat, men nu gör det inget, för jag är väldigt nöjd! (Länken kommer strax!) Pappret är rejält och vitt och lagom blankt, fotona är helt okej. Nu fotade jag av några sidor med bara golvlampan som källa, de är bättre i verkligheten, alltså, mina halvdana bilder är fortfarande halvdana...
Jag var lite orolig för att sidorna skulle bli klippta lite hur som helst, eftersom jag valde löpande sättning. Jag prövade med ett inlägg per sida, men då hade det blivit mycket dyrare och med många halva sidor med korta inlägg. Här och där råkar rubriken hamna på ena sidan och texten på nästa - men i det stora hela gör det inget, datum för varje inlägg finns med - däremot inte kommentarer (då hade det blivit 20 böcker...). Jag har fnissat och läst ... för jag erkänner att jag inte kollade igenom alla inlägg först. Man kan göra det och klicka bort det man inte vill ha med, men här rör det sig om sammanlagt 1000 sidor och lika många inlägg, så jag iddes inte.
Nu undrar förstås alla vad det kostar... i det här utförandet, med ca 1000 sidor i fyra delar, kostade det (inkl porto) ca 1800:- minns inte exakt. Men det var det värt. Nu när jag inte längre sätter in foton i album och skriver bildtexter till, så får det här bli ersättningen. Förmodligen kommer det ytterligare några delar... Här hittar man det www.bloggtillbok.se

15 kommentarer:

Susanne Hultman sa...

Vilka fina bokblad :) du låtit trycka upp. Kan tänk mig att det är värt kostnaden. Funderar på detsamma jag, men kommer nog aldrig till skott.

Musikanta sa...

Tack för länken. Har tänkt länge på att göra detta. Hur många inlägg har du kommit fram till. Jag har lite över 1000 så det skulle väl inte bli dyrare?

mossfolk sa...

Så roligt! Jag har dock skrivit så mycket svammel genom åren att det nog skulle bli en redig bunt böcker som stod och dammade i bokhyllan. Vi gör årsböcker istället :)

Bloggblad sa...

Susanne: Välkommen hit! Jo, jag tyckte verkligen att det var värt mödan. Är lite rädd att allt ska försvinna nån dag när blogger kanske får ett ryck...

Musikanta: Du kan ju också gå in och ta bort om du har något som du tycker är lite oviktigt. Men eftersom det är ca 1000 sidor och i snitt (tror jag) en sida per inlägg, så stämmer det nog.

Speciellt de inlägg du har om barnbarnen kommer de nog att gilla att läsa om i framtiden!

mossfolk: Jag gör fotobok till varje jul, numera, men då gör jag tre ex à 32 sidor till en högre kostnad än för de här fyra böckerna.

Jag har ju märkt att jag skrev mycket roligare i början när jag var anonym, det var därför jag ville börja från början, men man kan ju börja vid andra viktiga händelser.

Anonym sa...

Vilken bra idé! Det blir säkert mycket uppskattat av kommande generationer.
Det ser läsvänligt ut på dina foton. Jag tror att du valde rätt när du tog löpande sättning.

Kulsprutan

Eleonora sa...

Helt otroligt fantastiskt med dessa böcker. Grattis till din idé och oj vilken tid du måste ha lagt ner på detta. Men fint ser det ut att ha blivit.

Har kollat din nya hemsida och där set hur otroligt produktiv du är och har varit. Varifrån får du all energi och förmåga att genomföra alla dessa stora projekt.

Hur som helst - jag är glad att få kalla dig min vän (i vart fall blogg-vän) o känner stolthet och ödmjukhet inför alla dina gåvor.

Mina lyckönskningar inför ditt framtida val av verksamhet och den underbara livslinje du stakat ut för dig - må du alltid lyckas lika gott i framtiden.

Med varma kramar från
Eleonora

Evas blogg sa...

Så roligt! Tack för tipset.

Annika sa...

FINT!!!!!
Det skulle jag också kunna tänka mig att göra. Gjorde du hela bloggen?? Verkligen KUL. Nu har du den sparad.
Antar att man kan få med kommentarer också? jag har tittat lite på olika alternativ här, men absolut inte kommit till skott.
Tycker det ser superbra ut!!!
KUL!!!

Bloggblad sa...

Kulsprutan: Intresset växer nog med tiden... själv läser jag och fnissar och minns. Vissa saker känns som enormt nära i tiden och jag ser storögt att det gått 8-9 år redan... Jag tror att du har varit med nästan helt sedan start!

Eleonora: Ja, många timmar med bloggskrivande har det blivit genom åren, men att få det tryckt som bok tog inte så lång tid. Jag behövde bara bestämma mig för vilka avsnitt som skulle med.

Tack för vackra ord om min hemsida och mina andra verksamheter! Nu ligger ju inte alla evenemang och projekt så tätt inpå varandra, så jag hinner lata mig ganska mycket mellan varven. Både sova och promenera...
Tack för dina lyckönskningar!

Eva: Vassego!

Annika: Ja, det känns bra att ha det dokumenterat. Hade jag inte haft så mycket material så hade jag sorterat bort en del. Länkar kommer ju inte med, och inte heller filmsnuttar (förstås!) och då blir just de inläggen lite onödiga. Men det var för mycket.
Nej, jag gjorde inte hela bloggen, bara de första 3-4 åren. Sen hände något och en mängd bilder försvann, jag hade lagt in dem genom picasa, sen tog jag bort det programmet och alla bilder försvann. Så i nästa omgång kommer jag att hoppa över det året och bara ta med det sista.

Kommentarer går inte att få med, det blev ändå 1000 sidor... Du som får såna enorma mängder med kommentarer skulle väl fylla ett helt bibliotek? Jag märker att det känns bra utan.

Andra året i Hjo sa...

Fräckt med blogginläggen i bok. Men jag väntar ett tag.

Klimakteriehäxan sa...

Där har nån kläckt en lysande affärsidé! Men även om jag rensar bland mina drygt 3400 inlägg blir det nog lite mycket ... får väl nöja mig med att det blivit en "riktig" bok med bara bloggbitar och en till med gott och blandat, dvs bloggbitar och nyskrivet.

Bloggblad sa...

Andra året i Hjo: jag skrev mycket roligare och med mer udd bär jag var anonym under den första tiden. Dessutom har jag kommenterat allt som hänt både inom familjen och i världen utanför, så för familjen kan det bli intressant när jag inte längre finns och de vill veta.

K-häxan: Du har ju haft både tur och skicklighet som lyckats din blogg att bli riktiga böcker! Men för en okänd liten tant är det otänkbart... Känns också bra att den inte ska säljas! Även om en del inlägg är rätt kul och skulle gå att ha som kåserier.

Elisabet. sa...

Å, herremin, jag har ju så många inlägg .., men det vore verkligen roligt. Det där ska jag allt fundera på. Tack för tipset!

Elisabet. sa...

Å, herremin, jag har ju så många inlägg .., men det vore verkligen roligt. Det där ska jag allt fundera på. Tack för tipset!

Bloggblad sa...

Elisabet: till nästa tryckning ska jag tidigt gå in och redigera bort en del inlägg. Speciellt där jag refrerar till länkar som ju inte syns, eller till filmklipp som inte finns i bokfor, (än)