Statcounter

fredag, mars 13, 2015

Kallt men ljust

Mina trogna läsare börjar väl känna igen sig på mitt gamla järnvägsspår, gissar jag. Ljust och soligt idag, men inte var det varmt i blåsten! Tur att jag såg att det bara var +2 och inte lät mig luras till tunnare kläder.

Ibland, när jag tar i lite extra, är det kul att kolla på Runkeeper hur det ser ut. Men - hastigheten är missvisande på appen, för jag gick i ett rasande tempo (för min ålder ;) ) men blev stoppad av dels en bekant som alltid är pratsugen och dels en obekant som hade gått vilse och ville veta lite om promenadmöjligheterna i trakten, nyinflyttad och tydligen väldigt ensam. Hon hade gått in i skogen (nere till vänster i bild) och hade drivit iväg och fel håll och till slut kommit ut på E22 och sen hittat gamla järnvägsspåret. Hon såg rätt slut ut efter två timmars traskande. Det är E22 som går som en ljusblå orm snett över bilden.
Gåendet tog nästan 1½ timme, alltså kan jag räkna ut att det blev 20 minuters prat sammanlagt. Nästan 8 km kan nog också stämma, även om det känns längre i musklerna just nu.
Nu undrar förstås de trogna hur det gick med schlagern i mitt förra inlägg. Både bra och dåligt, kan jag meddela. Musikern gillade idén, så det är rätt mycket kvar av texten, men en hel del blev utbytt mot lite mer banala fraser, anledningen påstods vara att det inte stämde rytmiskt. Jag kunde inte alls få ihop det nya med den melodin... Jag satt en lång stund och funderade på hur jag skulle ställa mig till min i det närmaste slaktade text, men - STIM-pengar är också pengar som går att handla med, och texten är ändå inte skriven med mitt hjärteblod, så jag bestämde mig för att låta det passera. Jag står ändå med på raden med upphovsmän även om det är i sällskap med fler.

Två timmar efter att han tackat för att jag är så positiv, kom det en ny låt.... vill du skriva text? Klart jag vill... räknar kallt med att den också kommer att slaktas, men .... So what?
Någon tid över för särskilt aktivt bloggande kommer jag alltså inte att ha ett tag framöver. Några vanliga "gig" ligger också på lut så jag får be om överseende - det är inte av ointresse jag hoppar över bloggläsningen.

9 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Klart att Stim-stålar är värda att få! Och du kan ju vara nöjd med att redan ha många ograverade texter ute!

Bloggblad sa...

K-häxan: ja, jag gissar att de funkar lika bra i mataffären även om de kommer från bla bla bla och trallalla...
Om nån skulle tycka att nån rad inte är bra, då kan jag säga: just den raden är inte min...
Mina helt egna texter står jag för, med hela hjärtat.

Ökenråttan sa...

Grattis på födelsedagen, Blggblad! Hoppas den blir solig och härlig!

Bloggblad sa...

Ökenråttan: tack ska du ha! Vilket minne du har! Roligt att se dig här igen. Hoppas att allt är bra med dig och att vi ses i Hagaparken om en månad!

Ökenråttan sa...

Vi ses!

Annika sa...

Det är kul att kolla hur långt man gått via appar och annat.
Och att se hur många steg det blivit etc.
Gillar det.
Du fick dig en bra PW där.
STIM-pengar, ja snacka om bra stålar att få :-)

Bloggblad sa...

Ökenråttan: Härligt! Bara en månad kvar!

Annika: Jag har alltid stegräknaren på mig och bokför siffrorna innan jag lägger mig. Måste bli 10 000 för att jag ska vara nöjd. I dag blev det det på 90 minuters promenad. Lika soligt som förut i veckan.

Nu har jag gjort en vers + refräng. Bara en vers + stick kvar...

Musikanta sa...

Du är ju yngre så jag får väl skylla på det när jag är trött efter två kilometer. Fast uppe i Stockholm går jag mer. Innan jag åkte hem fick jag trava uppför en av de längsta rulltrapporna i Stockholm med min rullväska. Trappstegen är mycket högre än vanliga. En medelålders trevlig man förbarmade sig över mig och bar upp väskan. Men jag var helt slut när jag kom upp.

Bra att du inte tar åt dig med texterna som du skriver med hartassen. Huvudsaken är ju att du står med och att du får honorar!

Bloggblad sa...

Musikanta: Det kan ju också bero på att jag gått i så många år, dagligen. Förr sprang jag, men det skumpar för mycket numera.

Dra på väskor... det är jobbigt!