Statcounter

söndag, november 22, 2015

Ett foto i timmen

 
I dag är det söndag och jag tänker gå en promenad medan solen är uppe och sen bara ligga i soffan och lösa korsord. Titta ifatt Downton Abbey från igår och slöa. Jag har nog bara gjort sån här EFIT (ett foto i timmen) någon enstaka gång förut, men igår hann jag inte lägga in bilderna, så det får bli ett försenat bidrag.
 
Efter tidningsläsningen i soffan. Den skarpögde ser att klockan just varit 11.
 
 
En timmes promenad över frusna marker medan maken byter till vinterdäck.

Fyra rådjur på sin vanliga plats - förmodligen samma gäng som jag ser ett par gånger i veckan. De blir inte rädda.
 
Efter dusch och påklädning drar vi iväg på släktkalas. Först ska trycket i däcken kollas. Samt några ärenden uträttas, vilka inte kom med på bild.
 
 En dryg timmes färd österut och vi landar i Vadstena.

Helt fantastiskt kul att träffa släkten. Gunilla, i blå klänning, var min lekkamrat redan för dryga 50 år sedan. Våra föräldrar umgicks när vi båda bodde i Motala, men inte kunde vi ana då att vi skulle bli släkt många år och många flyttningar senare. Vi konstaterade att vi nästan är som systrar fortfarande.
 Timmarna gick fort, jag knäppte visserligen en del med mobilen, men alla kanske inte vill vara med här, men maken och hans syster fick en lång pratstund. Hans syster är gift med Gunillas bror - på så sätt blev vi alltså ingift släkt.
 Hemresa i natten - mätta och glada. Inte riktigt ett foto i timmen, men nästan....

 Lugnt på vägarna, ingen halka ingen snö och inga älgar. Skönt att komma hem igen och ha lite ont i käkmusklerna av allt leende, glada skratt och mycket prat.


14 kommentarer:

Anonym sa...

Sätter man äggklockan på en timme för det här uppdraget eller hur kommer man ihåg?
Din dag verkar ju ha varit hyfsat trevlig.

Kulsprutan

Bloggblad sa...

Kulsprutan: det var en mycket trevlig dag, mer fester åt folket!!! Efter alla dystra nyheter och elände, var det underbart att ha roligt och äta gott och känna trevnad och vänskap flöda.

Jag tror inte att någon ställer klockan, det blir nog på ett ungefär. Men jag brukar tycka att det är kul när andra lägger in EFIT, så jag tänkte haka på. Fast det kanske bara blir ibland.

Elisabet. sa...

Ja, själv missade jag hela baletten, tyvärr, men kul att andra är med.
Nu ska jag titta in hos Kattis, mossfolk och Ulrika som nog varit flitiga ,-)

Bloggblad sa...

Elisabet: det var hos dig jag fick tipset, men sen såg jag ju att du varit iväg i snöoväder... Finns ju måtta på vad man gör för bloggen!

mossfolk sa...

Joho då, jag har mobilen inställd på larm en gång i timmen. Detta efter tips från Kattis, som gör just det :)
Däremot passar det ju inte alltid att hala upp kameran på det exakta klockslaget, så jag skriver exempelvis "runt tio".
Vad är det som hänger i taket på den första bilden? En ängel?

Bloggblad sa...

Mossfolk: det går nog åt med klocka om man ska komma ihåg det, jag glömde bort det igår, men hade ju en del festbilder i mobilen ändå.

Det är en "herrängel" som hänger från taket, tjusigt snidad i kostym med vingar. Ett litet konstverk som jag fick när jag fyllde 60. Sen hänger en lite trådängel från hyllan. Också en present.

Annika sa...

Efit är kul!
jag har slutat följa efit-dagarna dock. Kör när jag själv vill. Länge sen sist nu jag publicerade EFIT.
Men det är KUL att se andras dagar.
Brukar också skriva "runt fem" eller dyl för det är ju inte alltid man prickar in exakt klockslag.
Det tar lite tid att göra ett efit, så det är nog därför jag inte kör sådana inlägg jätteofta.
Kul att följa din dag!

Tredje året i Hjo sa...

Och så Bron förstås klockan 21! Fast det fasligt invecklat denna säsong.

Klimakteriehäxan sa...

Du hann med en hel del under dagen!

Bloggblad sa...

Annika: jag fuskade ju lite och la in alla dagen efter.

Tredje året i Hjo: den ser jag faktiskt inte. Jag är inte så förtjust i thriller och deckare med läskiga inslag, biljakter och slagsmål. Det räcker att se nyheterna för att rysa. Jag läser dock en del deckare, men inga machogrejer där de slår varandra sönder och samman och sen springer några kilometer efteråt. Jag gillar dokumentärer om vanliga människor.

K-häxan: vissa dagar hinner jag luka mycket på en hel dag som jag gjorde på en halv förr...:)

Musikanta sa...

Har aldrig gjort något EFIT-inlägg. Det tog tid innan jag begrep vad det var. Men man behöver väl inte vara så noga - min morgon brukar ju börja med toabesök och det kanske inte är så intressant.

Bra i alla fall att passa på att skriva ett sånt inlägg när man vet att det kommer att hända lite saker under dagen som du har gjort. Annars skulle det nog bara bli för min del: Åt frukost, satte mig vid datorn, åt lunch som Kent lagat, gick på promenad, spelade två timmar, satte mig vid datorn, drack te, kollade på FB, läste en bit i senaste boken, gick och la mig. Eller kanske t.o.m städade någonstans i huset eller tvättade en maskin.

Bloggblad sa...

Musikanta: nu har du ju faktiskt gjort ett helt EFIT- inlägg här, fast utan foto... :)

Kruxet är (om jag har fattat rätt) att man tar lite udda foton och skriver på sitt eget sätt om det man gör, inte att vara med om idel fantastiska saker. Det som är vardagligt för en själv kan vara roligt att läsa om. Men jag håller med om att man gott kan skippa toabesök och dess resultat.

Jag ska göra det under en vanlig programlös dag nästa gång! F.ö. får jag mer kommentarer på facebook om helt vanliga saker, än om sånt som verkligen betyder nåt för mig. Inläggen om orkidéer i diskvatten fick mer kommentarer än något annat jag skrivit om.

Evas blogg sa...

Vilken härlig dag du verkar ha haft. Jag har aldrig varit med på en EFITdag, glömmer det alltid. Men kul att läsa andras.

Musikanta sa...

Haha, det har du ju rätt i. Kanske jag ska försöka med en helt vanlig dag när absolut ingenting händer mer än att man kanske åker och handlar. Håller med dig om att man får mer kommentarer för vardagshändelser än annars. Ser ju att de bloggare som skriver inlägg varje dag och talar om vad de äter till lunch eller middag eller vad de ser under sin dagliga promenad får massor av kommentarer.
Jag är rätt så glad över att inte ha sådana massor av kommentarer eftersom jag brukar svara på alla...