Statcounter

torsdag, maj 26, 2016

Pausbild

Den årliga garderobsröjningen är på g. Se hur långt in jag skjutit klädstången, det kan börja regna när som helst, men de får hänga ute så länge det går. 

Den kära läsaren kan gott få tro att det ser så här prydligt ut i resten av övervåningen, jag frestas inte ens att ta en bild på kaoset i rummet innanför där jag sorterat strumpor och sockor och annat smått och gott som under året lyckats traska in i min gå-in-garderob. Mycket förpassas till soptunna eller klädinsamling. Kolla in den båprickiga kjolen! Den köpte jag i Paris 1992 och den var en stor favorit i många år, ja ända tills den plötsligt blev för liten. Efter några år med 5:2 hittade jag den igen och upptäckte att den satt som förr, men... den känns fel. Har modet svängt, eller har de 24 åren påverkat? Prickigt är ju modernt! 

9 kommentarer:

Elisabet. sa...

En trevlig pausbild! Ja, det är tur att man kan beskära sina bilder .., jag minns ett konto där en ung kvinna tröttnat på alla hysteriska designkonton och visade upp sitt hem - som det var -. Som jag skrattade! Jag skulle kunna ta er på en garderobsvisning i det gula huset, så där så ni föll baklänges av chock eller lättnad .., men jag vill ju hålla upp skenet lite ,-)

Bloggblad sa...

Elisabet: jag minns det inlägget och skrattade gott - men minns också att det fanns någon som retade sig på det. Varför minns jag inte, men det var nåt som gjorde genne mycket upprörd.

Nu är i alla fall alla kläder på plats. Men med allt i ordning och med vinterkläderna ihopträngda i klädpåsar så blev det riktigt luftigt och fint i klädkammaren.
Allt det där som blev över är inte helt åtgärdat än. Fick ju ta mig en paus för att titta på prinsdop!

Klimakteriehäxan sa...

Har en minst lika laddad klädstång i "gästrummet" ... stort rensningsprojekt på gång. Jag gör framsteg men det märks liksom inte att jag skänkt bort till bekanta, varit till Myrorna och lagt i påsar för återvinning. Ett evighetsföretag, känns det just nu.

Bloggblad sa...

K-häxan: jag har några påsar som ska iväg. I vårljuset avslöjas de där svarta topparna som faktiskt bleknat och börjat noppa sig i tvätten. Eftersom jag inte riktigt trodde på 5:2-metoden första året, har jag sparat en del bra plagg, mennu när ja provat dem inser jag att de hänger som urblåsta segel...ganska skön känsla på ett sätt. Men många plagg hade hållt länge till. Nu får någon annan glädje av dem.

Jag är bara klar med själva klädkammaren, jag har tvättstugan och kaosrummet kvar, dvs sonens gamla rum som vi gjorde till ett fint gästrum, men eftersom vi ytterst sällan har övernattande gäster har en massa saker samlats där.

Äventyret framtiden sa...

Livet går i cirklar och hjulet upptäcks hela tiden på nytt har jag konstaterat. Sparar man sina plagg tillräckligt länge blir de riktigt moderna igen. Jag har en orange linneklänning som har varit inne och ute många gånger om redan. Så där får den hänga medan den är ute och någonting annat inne.
Du har glada färger på dina kläder. Don efter person skulle jag tro :)

Bloggblad sa...

Pettas: jag hittade en lila linnetunika som hade blivit för stor efter de tre senaste årens viktnedgång. Krinklad ljus syrenlila...men jag körde den i lite för varm tvätt, och vips var den perfekt. Då blev jag glad.

Även om jag inte är så sprudlande glad hela tiden (ändå övervägande nöjd med tillvaron) så är min färgskala av det gladare slaget. Jag blir så grå och blek i bleka färger. Tror stenhårt på att färger piggar upp.

Musikanta sa...

Har ett antal dyra (på den tiden det begav sig) Burburrykjolar som också har krympt. Jag har sparat dem i den fåfänga förhoppningen att jag ska kunna gå i dem någon gång. Men då är de väl inte moderna längre om jag mot förmodan skulle gå ner ett antal kilo.

Men de får hänga där de hänger i garderoberna i klädkammaren där jag sällan går in. Jag ser att det är dags för mig också att lägga undan vinterkläderna. Men det är så mycket annat som är roligare att göra...

Ökenråttan sa...

Håller alla på med gaderobsröjning nu? Jag funderar starkt på att ha bakluckeloppis med mitt utsorterade. Roligare än att kånka iväg till Myrorna och pengarna kan jag skänka till nåt snällt ändamål. Vill du hänga på?

Bloggblad sa...

Ökenråttan: här har inte baklucke- eller garageloppisar slagit igenom. Jag har varit och lämnat mina kläder i olika lådor, för ren textilinsamling/återvinning och dels för användbara kläder. Jag är urdålig på att sälja saker, tycker att det är jättesvårt att be nån betala för nåt.
Fast jag har haft tanken att hyra ett bord och försöka kränga ärvda prylar, men TÄNK OM jag skulle slupa bort något värdefullt? Trots att jag inte tror att jag har nåt.