Statcounter

tisdag, april 25, 2017

Stockholmshelg

Så här glad och förväntansfull såg jag ut när jag råkade bränna av en selfie på bussen upp mot Stockholm i fredags förmiddag.

Jag hann med en rejäl promenad på bortåt en mil (stegräknaren gick varm!) och såg brudklänningar på slottet, blommande körsbärsträd, Gamla stan (som jag sett ett otal gånger utan att tröttna) och en högintressant skoaffär där det ovanligt nog fanns ett par i min storlek - kände mig lite som Askungen när båda passade. Med nya skorna i ryggsäcken såg jag mig på slottet. Ingen prins fanns att skåda...
Och bara för att inte bli så tråkigt strukturerad, så kommer här en bild av mig och mitt trevliga sällskap på söndagen efter avslutad årsmötesträff med Sveriges läromedelsförfattare. "Ökenråttan" Lena, som kan sin stad, guidade Eva och mig till små fina butiker på Söder. En ljuvligt vårlik dag utan stress, det märktes knappt att vi släpade runt varsin dragväska. Både trevligt och givande. Ja, utom för plånboken då, förstås...
Utsikten från mitt hotellrum fascinerade mig alla tider på dygnet. På sjätte våningen hördes inte ett enda dugg från vägen, och inte från något annat håll heller. Det var knäpp tyst.
Det stora konferensrummet möblerades om till kvällens middag. Och efter maten underhöll Marika Carlsson som fick slita hårt med ganska trögroade läromedelsförfattare. Fast det berodde inte bara på tröghet, det var så ljuddämpat i lokalen att hon säkert inte hörde att vi skrattade. När publiken sitter glest blir det faktiskt automatiskt lite mer dämpat med skratt än om det är trångt. Dessutom var vi betydligt nyktrare än den publik hon möter mest. (Vi fick några kängor om det...)
 Och så två utsiktsbilder till...fast från matsalen lite längre ner i huset.
 Framåt kvällen speglades ljuset från lokalen i fönstren. Snygg effekt!
Så mycket har jag sällan hunnit med på tre dagar. På fredagskvällen hann jag åka till Hägersten och hälsa på min bästis från de tidiga tonåren. Så härligt att vi hittat tillbaka till varandra för andra gången, trots namnbyten och flyttar. Tack för det Facebook!

Jag har inte skrivit något mer läromedel sedan det senaste kom för drygt 10 år sen, men får vara med ändå. Som väl är. Det mest givande är att träffa så många trevliga människor - mycket branschprat blir det om arvoden, upphovsrätt, förlagskontakter och avtal, och alltid lär jag mig något nytt.

10 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Du måtte äta allra minst dunderhonung med en sådan energi som du har Marianne. Tack för trevligt inlägg! Vilken utsikt ni hade från konferenssalen! Wow!

Elisabet. sa...

Trots att vi åker upp till Sthlm med omnejd ett par gånger per år - minst - blir det liksom aldrig av att åka in till riktiga Stockholm.
Flera gånger har vi (jag) sagt att "nej, nästa gång bor vi på hotell och kan njuta av nya vyer!" men så blir det aldrig ,-)

Maggan sa...

Woaw vilka toppendagar! Du hann ju med allt väsentligt! Roligt att läsa och fina bilder att njuta av!

Bloggblad sa...

Pettas: Haha... jag laddar upp och åker iväg utvilad - orkar och har roligt i ett par dagar, sen ligger jag utslagen i soffan och kommer så sakta ifatt.

Elisabet: Jag brukar fastna i city, så det var väldigt roligt att få se mer av Söder den här gången.

Maggan: Tack - jag är så glad att allt flöt så smidigt och jag hann verkligen med allt jag hade hoppats. Lite skoskav fick jag pga de nya strumporna, men jag hittade ett apotek där jag både köpte och monterade på plåster, så var det löst.

Anonym sa...

Hugaligen, flickor, vad jag ser bedagad ut! Var det verkligen så hårt där kvällen innan?/Lena Ö.

Bloggblad sa...

Ökenråttan: Ack nej. Stilig dam i sina bästa år, skulle jag beteckna dig som! Vi skötte oss väldigt bra på lördagskvällen. Om du frågar stand up-tjejen var vi alldeles FÖR stillsamma och nyktra.

Vonkis sa...

Säger som några andra, jägarns vad du hann med. Det är nästan så jag blir trött bara av att läsa om strapatserna :-)

Bloggblad sa...

Vonkis: Det kostade en dags vila efteråt, men det var det värt. Den stora skillnaden för mig är om jag måste skynda mig eller om jag kan ta det lugnt - OCH om jag ska prestera något själv. De dagar då jag ska hålla föredrag eller framträda själv på eftermiddagen/kvällen, då blir jag väldigt stressad om jag måste göra något annat före.

Musikanta sa...

Skönt för dig att bara vara med och ha det trevligt utan att behöva göra något själv. Stockholm är alltid härligt - har man dessutom trevligt sällskap är det ännu bättre. Det måste vara hopplöst för en ståuppkomiker att prata inför en (nästan) nykter publik. SÅ roliga är de ju inte i allmänhet...

Bloggblad sa...

Musikanta: Ibland är det verkligen skönt att inte behöva ta hänsyn till någon annans intressen utan få strosa helt efter eget tycke.

Marika var jätterolig, och vi skrattade, men det fanns absolut ingen akustik i den salen, så hon hörde inga skratt och kanske inte såg ansiktena i strålkastarskenet. Jag tyckte synd om henne... skulle vilja ha hört hur hon beskrev oss när hon kom hem!