Statcounter

torsdag, juni 01, 2017

Melodifestival

Visst har jag några gånger skickat in bidrag till vanliga Mellot, men eftersom det är samma gubbar som dyker upp som textförfattare varje år, så har jag aldrig trott på någon framgång och släppt den tanken helt.

Nu har Svenska kyrkan ordnat Musikfestival (Mellonamnet är skyddat) på samma premisser, med internationell jury, greenroom och telefonröstning. Bidrag från hela Sverige kom in i januari, tio finalister valdes ut - och... tänk! Jag och Linda Sandström fick med vår sång till final. Helt otroligt roligt. Det hela går av stapeln i Västerås, på ett torg i ett jättetält för 2000 personer i samband med "Världens fest" dit alla är välkomna. Evenemang i mängd hela helgen.

I morgon kväll (2/6) kl 20.00 sitter jag i Greenroom och vinkar, förmodligen utan flagga... och den som är intresserad kan följa hela evenemangen på webb-tv här: https://www.svenskakyrkan.se/varldensfest/varldens-fest-play  

Och så hoppas jag förstås att mina få men trogna läsare sms:ar och röstar på nummer 6. Varje sms kostar 10:- och pengarna går oavkortat till Sv.kyrkans hjälparbete i Afrika mot svältkatastrofen där. RÖSTA GENOM ATT SKICKA ETT SMS MED BIDRAGETS STARTNUMMER TILL 72950. RÖSTNINGEN ÖPPNAR FREDAGEN DEN 2 JUNI, KL 20.
Sen är det så att när alla låtarna är genomspelade, kommer de fem med flest röster att gå vidare, då nollställs räkneverket, så då behöver man sms:a igen... (lite krångligt!)

Den som vill se hela startfältet klickar här: https://www.svenskakyrkan.se/varldensfest/bidragen

Det är ju förstås så att jag är väldigt pirrig - har inga jätteförhoppningar utan är väldigt glad att vi kommit så långt att vi alls får vara med. De som framför vår sång (som jag skrev efter en miljödag där vår biskop pratade så förhoppningsfullt om framtiden) är Lindas grupp "Voices of June" ihop med Luther-mello-bandet som spelar åt alla som vill det i tävlingen.

För att fördriva den här pirriga väntetiden röjer jag och städar här hemma och klipper mattrasor av jeans, men en del fina bitar sparar jag och gör grytlappar av.
Förra veckan flyttade jag skog. Dvs släpade bort alla grenar och kvistar och småträd som inte skogsmaskinen kunde plocka upp efter att vi fått allt sly och alla döda aspar borttagna vid torpet.

 Jag kände mig lite som en myra när jag byggde min stack på en undanskymd plats. Förresten, jag har byggt tre stackar som snart kommer att vara helt dolda av buskar. Fler bilder lär komma från denna underbara plats på jorden.
 Maken och sonen hjälptes åt att slå ned det gamla dasset. Det enda som inte var murket var de två rumphålen... Det nya ska ligga lite mer centralt och bli lite mindre.

12 kommentarer:

Musikanta sa...

Håller tummarna för att ni vinner! Grytlapparna blir säkert uppskattade :-).

Bloggblad sa...

Musikanta: Tack ska du ha - du får gärna trycka en tumme på nr 6 och skicka det till numret som står (jag lär mig inga nummer utantill) - Men tryck inte på din f.d. kollegas son som har nr 5... :)

Det är ett väldigt pilljobb med grytlapparna innan jag fått in rätta knycken. Att sy i den lapptekniken var ganska lätt, men att få till det snyggt i hörnen när det blir så bylsigt, det är värre... Jag har gjort två som inte fick godkänt, dem ska jag använda själv. Men den tredje ser bra ut.

Evas blogg sa...

Vad roligt! Då ska jag rösta på nummer 6.

Bloggblad sa...

Tack Eva! Både Linda och jag tackar för varje röst - liksom Svenska kyrkans hjälporganisation.

mossfolk sa...

Oj vad kul! Här ska förstås röstas :)
Och vilken kul idé att göra grytlappar av jeans! Den blev ju jättefin.
Kul för övrigt, att följa vad som händer vid torpet. Det ser så härlig ut!

Bloggblad sa...

mossfolk: Åh, vad bra med några bloggarröster! I kväll blev två såna färdiga, jag ska ha med som present när jag reser bort om nån vecka. Bra till såna som redan har allt.
Jag har prövat några olika tekniker, det är så himla roligt. Behöver ju inte spara på tyget utan kan kasta bort om det blir helt fel.

Det ska nog bli fler bilder på torpet framöver, jag har haft det ganska stressigt - som pensionär blir det ju lätt så...

Elisabet. sa...

Så spännande Marianne! Jag tänkte först lyssna igenom alla bidragen, men se, det gick inte ,-) Stort lycka till!

Bloggblad sa...

Elisabet: Det går först att lyssna i kväll - direktsändning. Men under soundcheck kommer delar att filmas som sen kommer att köras i repris under omröstningen. Jag ska försöka filma en liten snutt då och lägga på Facebook. Jag har inte en aning om hur de andras bidrag låter. Därför har jag inte heller en aning om hur det kommer att gå. Ingen förhandstippning.

Vonkis sa...

Självklart kommer jag att rösta på din låt. Var lite orolig att jag missat röstningen, trodde den skulle vara innan framträdandet men se där hade jag fel, tack och lov :-)

Och det där torpet alltså. Det ser verkligen ut att vara ett litet paradis.

Föräldrarna till några av mina vänner har ett lantställe med utedass. I ena hålet får man göra allt och i det andra bara kissa. Urinen leds ut i som en stenkista och bredvid växer rabarber som blir otroligt stora. Bildbevis på de stora rabarberna.

Annika sa...

HEJA DIG!!
HEJA DIG!!
Den är ju så vacker också, den psalmen!
Riktigt, riktigt RIKTIGT fin!!!
ALL LYCKA TILL!!!
OCH ert torp, älskar det!!

Elisabet. sa...

Grattis till vilken placering det än blev - var det riktig final nu ?-, jag tyckte mig förstå att det blev en fjärdeplats! Och skönt att det ordnade sig med Jönköping/Söderköping ,-)

Och jodå, jag röstade på nr 6, utan att ha lyssnat till dom andra bidragen (kändes lite fuskigt, men tänkte att deras bekanta gör väl samma sak ...).

Bloggblad sa...

Vonkis, Annika & Elisabet: Tack snälla! Jag var så lycksalig igår kväll att jag svävade - vilken maffig upplevelse, aldrig trodde jag att jag skulle vara med om något sådant. Jag är supernöjd med att allt klaffade så jättebra och blev så fint. Att de två barn-numren kom högst, förstår jag, det blir ju synd om barn som inte vinner... men vinnargänget var helt suveränt bra, så de förtjänade sina röster, verkligen.
Att komma fyra av 115 bidrag duger så bra för mig. Känslan att sitta där och höra min text var mer värd än pengar.

Det kommer förstås ett reportage här på bloggen! Tack för era röster!