Statcounter

fredag, september 11, 2020

Årsdag

 I morse slog det mig att det är 19 år sedan WTC mejades ner av terrorister. Och vi minns alla exakt vad vi gjorde när vi fick veta, precis som annat som påverkat våra liv starkt. 

Jag satt i vårt kök med en av mins tonsättare och diskuterade skolmusikalen vi jobbade med. Hans 10-årige son ringde på mobilen och sa att ett flygplan... Usch, vilken hemsk olycka, sa vi ... utan att inse vidden.  Så fortsatte vi jobba. 

Idag hittade jag mp3-filen och la in sången som jag skrev texten till och fick tonsatt direkt.


 Det är ett pilljobb. Man hittar den här.
 


5 kommentarer:

Vonkis sa...

Vilken fin låt.

Jag satt i ett möte med Östra kommundelsnämnden när planen flög in i skyskraporna. Först när jag kom till studentkorridoren och alla satt i köket och tittade på tv fick jag veta vad som hänt.

Bloggblad sa...

Det är väl en handfull stora händelser som vi alla har ett sånt säkert minne av vad vi gjorde just när vi fick veta. Jag var väl 10 när Dag Hammarsköld dog, visste inte vem han var, men en grannflicka i trappungen stannade mig och berättade och var så upprörd att jag minns det ändå...

Vonkis sa...

Försöker komma på sådana tillfällen och det är verkligen bara hemskheter jag kommer på. Mordet på Palme och begravningen (som var på min storasysters födelsedag). Mordet på Anna Lindh, Estonia och tsunamin. Huvvaligen.

Musikanta sa...

Jag kom direkt från Linköping och skulle hälsa på Åsa och Christian i Östra Eneby innan jag åkte hem till Söderköping. Christian kom emot mig och hade teven på och berättade om katastrofen. Det tog ett tag innan jag begrep vad som hade hänt. Sen körde de ju filmerna hela dygnet igenom. Men jag undrade varför de hade alla flaggor på halv stång när jag åkte från universitetet, kom jag ihåg.

Bloggblad sa...

Musikanta: Visst är det märkligt att allt runtomkring etsar sig fast så starkt!