Statcounter

torsdag, september 24, 2020

Även sjusovaren ...

Jag är extremt morgontrött. Sedan urminnes tider. Så något käckt hälsande på den uppgående solen, annat än vintertid, är ytterst sällsynt. Men plötsligt händer det! 

Igår var jag bjuden på kräftfångst vid en ljuvlig liten sjö i nordliga Småland. Jag har varit med där förr, men då i mitten av augusti. I går kväll rodde vi ut på en fullständigt stilla sjö medan solen sjönk bakom träden och den halva månen speglade sig i vattenytan. Ljummen luft ... om jag njöt? Hejdlöst! Vackrare än i en reklamfilm. 

Olika färger åt olika håll. 
I morse skulle burarna hämtas och just när vi var klara (mååånga kräftor fick vi i ca 60 burar) steg solen över trädtopparna mot öster, samma färger som vid nedgången ungefär. Vilken upplevelse det var. Jag vaknade till ordentligt och höll på att sprängas av naturlycka. 

Fler bilder att hålla kvar i hjärnans bildminne. 

MEN - så krångligt det är att blogga via mobilen och iPaden! Hälften av texten försvinner. Kanske tycker blogger att jag är för ordrik? Ska det krångla så, vete katten om jag ids fortsätta. Det är ju i mobilen bilderna finns. 

7 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Nånå, inte vara otålig nu Marianne :) Självklart ska du fortsätta att blogga!
Naturen är underbar i tidig timme så härligt att du har upplevt en fin morgon. Det är fördelen med att stiga upp och ta båten ut på sjön för att ta upp näten. Naturupplevelsen är det allra bästa. Jag ligger gärna kvar i en varm och skön säng men ibland uppbådar jag mig med all viljekraft i världen för att få uppleva de vackra morgnarna den här årstiden.

Hoppas kräftorna smakade lika gott som morgonen var god, ja kvällen också förstås

Bloggblad sa...

Pettas: i både mobilen och paddan försvinner bild och text när jag skrivit några rader. Trycker jag på publicera syns allt, men jag kan inte redigera. Om jag ska skriva i stora datorn, måste jag först skicka bilderna via mail, och ganska snart får jag svar att mailkorgen är full och det är ett bökande med koder för att komma åt att tömma. Känns inte värt mödan med fem läsare per dag, varav bara en eller två kommenterar.
Fast ... kanske övergår jag till bildlösa ilskna ”insändare”? 😉 Det är ju rätt skönt att skriva av sig, och på fb är det för många som läser.

Vonkis sa...

Naturlycka, vilket fin och väldigt passande ord. Det ska jag komma ihåg att använda.

Nu blir det till att hålla tummarna för att du fortsätter att blogga, gillar att läsa dina betraktelser och berättelser. Jag bloggar på dator men det har hänt något med blogger även där, jag får bråka en del om textstorleken som plötsligt kan ändras.

Bloggblad sa...

Vonkis: Tack snälla! Du är ju en av de få trogna läsarna...

Musikanta sa...

Jättefina bilder. Förstår att det var en upplevelse. Själv är jag heller inte mycket för tidiga morgnar. Men jag vaknar ungefär vid samma tid klockan 8. Sommar som vintertid.
Har ni ingen stationär dator längre som du kan föra över mobilbilderna på och blogga på den i stället? Eller en laptop?

Musikanta sa...

Jag läste inte din kommentar till Karin förrän jag skrivit min. Hos mig funkar det med att överföra bilderna från mobilen direkt till datorn utan några problem. Vad gäller mejlkorgen tömmer jag den varje dag.

Bloggblad sa...

Musikanta: Visst kan jag skicka bilderna från mobilen till stora datorn, men det har blivit nåt galet, så det räcker inte att ta bort dem från mailen - jag måste logga in på telias sidor och krångla med lösenord för att de ska tas bort. Det blir fullt väldigt fort.