Statcounter

måndag, december 28, 2020

Gråaste mellandagen

 Gråare än grått, går det? Jovisst. Just den här dagen har bevisat det. Inte dagsljus någon gång. Jag tappade helt lusten att gå min dagliga, vill ju inte gärna gå genom skogen i mörker. 


Men jag har börjat läsa en bok som jag hört talas om länge, ofta blir jag skeptisk när ”alla” säger att man bara måste läsa en bok eller se en film ... den här gången föll jag pladask. Där kräftorna sjunger, lät trist med en ensam flicka som växer upp i ett träsk, men ack vad jag bedrog mig. Nu lägger jag ifrån mig den en stund då och då bara för att den ska räcka länge. Har torkat tårar lite då och då också. 

8 kommentarer:

Musikanta sa...

Hade heller ingen lust att gå på promenad idag. Gick några tusen meter på löpbandet i stället. Den boken är en av de böcker jag bestämt mig för att inte läsa, verkade trist. Men det är väl som med Ålevangeliet, bättre än jag hade trott. Det är ju så många människor som har prisat Där kräftorna sjunger. Och nu du med. Det blir nästa hörbok.
Önskar dig och de dina ett riktigt Gott Nytt År!

Bloggblad sa...

Musikanta: gillar du att gå på löpbandet? Blir du inte yr som jag blir av det?
Ålevangeliet tröttnade jag på efter ca 2/3. Boken om Kräftorna som sjunger sträckläste jag. Lite feelgoodkänsla här och där, men uthärdligt. Gick inte att gissa hur den skulle sluta. Epilog efter som inte hade behövts, när berättelsen är slut så är den.

Nu har jag börjat titta på The Queens Gambit, jag har ett gratiserbjudande på Netflix som går ut om en vecka. Handlar ju om schack, kanske nåt för Kent? Fast nu börjar jag få nog av små övergivna flickor ...

Gott nytt år önskar jag dig också! Och ett bättre, framför allt.

Vonkis sa...

Aha, jag har sett flera inlägg om den i Snacka om böcker på fb men känt mig lite skeptisk, kanske skulle jag ge den en chans ändå.

Nog är det väldigt tråkigt med vädret nu, det verkade lovande där precis under juldagarna med både sol och några minusgrader. Men imorgon måste jag ut även om det regnar och paraplyet gått upp i rök. Jag får väl leta fram en regnponcho.

Bloggblad sa...

Vonkis: jag tyckte den var kanonbra. Bara lite skeptisk till slutet - en epilog som sammanfattade vad som hände efteråt. Det är onödigt när det ändå är en påhittad berättelse. Men bortsett från det fick den högt betyg. Min man, som gillar hårdkokta deckare med action, tyckte att den var långtråkig, men han har lovat att läsa ut den bara för att jag ska ha nån att diskutera den med.

Nu frossar jag i The Queen's Gambit. Helt fast fast jag aldrig spelat schack.

Bloggblad sa...

Vonkis: Förresten gick jag tre kilometer runt prästgårdsparken vid Skönberga där jag bor, men det var inte ett dugg skönt i regn. Kläderna höll, men det är bara inget kul att gå i regn.

Vonkis sa...

Bloggblad
Läsa klart en bok som man tycker är tråkig, det är kärlek det :-)
The Queen's Gambit har jag lyckats glömma, hade tänkt se den under jullovet, tur att det är några dagar kvar.

Maggan sa...

Kul att du gillade Där kräftorna sjunger. Den har jag fått i julklapp, så nu har jag något att se fram emot. The Queens Gambit har jag njutit av, suggestiv, härliga miljöer.

Bloggblad sa...

Vonkis: kanske det, men han gillade den inte. Känslor och relationer och livsöden är inte hans grej.

Maggan: Jag gick ifrån den ibland gör att den skulle räcka längre ... hoppas att du gillar den! Per gjorde det inte.