Statcounter

torsdag, september 09, 2021

Än är det sommar kvar, säger mor

Jag hade inte riktigt koll på väderprognoserna, så för mig blev det en oväntad överraskning med ett par riktigt somriga dagar. Redan för två veckor sedan trodde jag att vi sovit i stugan för sista gången i år. Men det blev till att packa ihop mat för fika och frukost (till middag här ute, med bara en platta och medhavda dunkar med vatten) äter vi ofta Soldatens ärtsoppa. Snabbt och enkelt och lite disk. 

Jag tog långpromenad genom skog och hagar till badet. Maken tog båten dit. Jag badade och han hade ombyteskläder med. Men inte fika, så vi åkte hem direkt, då följde jag med i båten. Det får vara måtta! Så ljuvligt blått och en enda annan båt, det var som om havet vore bara vårt. 

Länge satt vi sen i lusthuset, tände ljus när det mörknade ute. Det verkar vara stjärnklart, så om en stund tvingar jag med min oromantiske make ute och kikar på stjärnor. 

Men först löser jag lite till på iPaden. Då behöver jag inte slita på strömmen. Vi har bara varit här ute och fikat och använt ström till kaffebryggaren, inte hunnit med att ladda med solpanelerna. Känns inte bra att ha apparaterna påslagna när vi inte är här, så nu får vi spara. Skiner solen i morgon blir nog batterierna fulla. 

Våra inre batterier blir dock snabbt laddade efter ett par timmar här. 

 

6 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Verkar vara rena paradiset!

Bloggblad sa...

K-häxan: Ja, för oss är det ett paradis. Så enkelt och litet och kravlöst med alldeles ljuvlig skog precis inpå knuten. Och så närheten till havet - hade jag fått bestämma hade havsviken legat inom synhåll, men att gå 7-8 minuter för att se det, går an.
Badplatsen som jag älskar (barn- och tantvänlig) är det 6 km till. Underbar gångväg på en dryg timme - går förstås snabbare med bil.

Vonkis sa...

Våra inre batterier, så fint beskrivet.

Vonkis sa...

Gillar även samarbetet ni har vid badningen :-)

Annika sa...

Vad mysigt ni har det där.
Ja helt rätt att mjölka ur allt ni kan av sommaren.
Hösten kan säkert vara mysig därute också, kan jag tro.

Hannele på Hisingen sa...

+20°C i går i Göteborg