Statcounter

söndag, december 04, 2022

Internetlös

För sex dygn sedan klappade vårt internet ihop. Maken kollade kopplingar och fixade innan han fick ge upp och felanmäla. Det var inte det lättaste. Jo, att skriva en anmälan gick bra. Men att få kontakt och återkoppling … långa telefonköer. Nu vet vi att det ska komma en tekniker - men inte NÄR. 

Mycket läsning har det blivit. Jag trodde inte att jag är så beroende av tv, men nu inser jag att jag är det. Jag kan koppla upp mig via makens mobil (min surf tar fort slut) men jag får lite kontakt med omvärlden. Fem böcker har jag läst. Promenerar som vanligt förstås. Men kvällarna blir tysta. 

Jag har en fin hyacint att titta på och en bok kvar. Otålig är bara riktnumret! Det får nog bli en rejäl städning av huset som underhållning i morgon! 

6 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Oj, så beroende man är av att Internet fungerar. Helt handfallen blir man kanske inte men nästan. Hoppas ni snart får allt fixat och att ordningen blir återställd. Men långa promenader och många böcker lästa är inte så fy skam det heller.
:)

Bloggblad sa...

Äventyret i framtiden:
Idag har jag putsat koppar och också mässingsljusstakarna, något som brukar få vänta. Har också hunnit röja undan bok- och nothögar. Det känns bra. Gick en sväng medan det var som ljusast, nu börjar det strax mörkna igen.

Per sitter med mobilen bredvid sig. Telia skulle ringa idag och tala om när hjälparen kommer. (Oj, det är visst temat en en söndag i kyrkan: Hjälparen kommer …) men jag nöjer mig med en tekniker som kommer.

Hanneles bokparadis sa...

mycket man använder internet till, nästan allt, vi har nyss fått fiber, för koppar ska ju försvinna

Bloggblad sa...

Hannele: Ja, det är inte klokt! Så sårbart samhället blir med detta när allt finns lagrat i datorer. Våra mobiler funkar ju ändå, så vi kan ha kontakt med omvärlden - men det är en del grejer jag har blivit förhindrad att fixa med eftersom jag inte kan skicka stora filer från datorn via mobilen.
Tv visste jag inte att jag skulle sakna. Klarar mig bra i stugan utan, men jag saknar t.o.m. nyheterna- blir inte samma sak att läsa rubriker. Sen har jag några favoritprogram som ligger kvar på play.

Klimakteriehäxan sa...

Vi har verkligen blivit beroende. Tur att du var försedd med läsning!

Bloggblad sa...

Klimakteriehäxan: Ja, verkligen. Intressant har det varit. Men nu frossar jag i tv … fick nästan abstinensbesvär.