Statcounter

måndag, januari 02, 2023

Kalasfint

Det är väl en himla tur för mig att jag inte har den här ljuskronan hemma! För oj, vad jag har putsat och stått i idag. Maken har klängt på väggarna och torkat tavellister och burit ut granen och alla julsaker (det var inte många) och jag har bytt dukar och plockat bort korsord och polishat pianot. Polish-at alltså. Inget polis-hat! 

Vadan denna städiver? Jo, jag bestämde mig förra veckan för att ha drop-in-mingel på lördag eftermiddag och bjuda alla bokköpare på bubbel och småprat. För säkerhets skull har jag sagt till de närmaste på skarpen att de gör bäst i att komma. 

Faktiskt ett himla bra sätt att få städlust! Man vill ju inte att gästerna ska plöja sig fram genom tidningshögar och bokblad … äsch, jag menar boktravar. 

Men nu blev jag lite trött och slö. I morgon tar jag övervåningen, jag kan ju inte sätta för ett rep med ”privat” på en skylt i trappen. Lika bra att få det fejat här uppe också! 

Maken filurar på hur han ska kunna få till ett bildspel som rullar på tv-skärmen. Hoppas att han får till det. 


5 kommentarer:

Musikanta sa...

Bra med gäster ibland - då blir det städat. Annars tänker man ju inte så mycket om det är städat när man går bort till någon. Men jag är alltid noga med att städa badrummet även om jag inte har gäster. Kommer det någon på besök spontant ska hen alltid gå dit nästan meddetsamma...

Äventyret framtiden sa...

Helt klart är det bra med gäster, för då får man städilet över sig som man annars inte har. Det blir lite pakko på som man säger längre österut från ditt håll.
Så synd att jag är såå långt borta, skulle gärna ha kommit över en stund och minglat.

Bloggblad sa...

Musikanta: Om jag ser högar med diverse bråte eller dammtussar hos någon annan, så bryr jag mig inte ett skvatt. Det ser bara mänskligt ut. Men… vem vill vara mänsklig 😂🤣😂😇 Jag är så falsk att jag låtsas vara en ordentlig människa.

Äventyret i framtiden: Du får ju läsa boken i alla fall! Annars hade du givetvis varit välkommen. Jag njuter av att ha det rent och städat ett tag nu efter gran och tomtar. Några dagar ska det väl hålla sig. Till på lördag går vi på tå …

Klimakteriehäxan sa...

Oj är granen redan ute!!!! det var snabbt jobbat!

Bloggblad sa...

K-häxan: det händer att den får vara kvar över 13-helgen, men jag vill ha bort julen till partajet på lördag.