Statcounter

lördag, januari 14, 2006

Besparingar

Det är inte bara hos Lynley dom spar på strömmen i UK! Även Alvtegens "Saknad" fick känna av besparingarna - men det är ofattbart att de mitt på dagen med fullt dagsljus ute måste använda ficklampa inomhus... det behöver jag sällan göra.

Förresten - jag undrar varför de gjorde om huvudpersonen till en så ung tjej? Men den manliga polisen är halvgammal och fet. Jag vill ha snygga karlar att titta på!

20 kommentarer:

Morgondimma sa...

Japp, minst en snygging per film är ett minimikrav!

Bloggblad sa...

Ja - ska det vara jämlikt så ska det! Bort med ALLA feta, halvgamla, rynkiga karlar ur teverutan!

Anonym sa...

JA, håller med dej till hundra! Var är jämnlikheten i alla filmer?

Ilva sa...

ja manga desstuom sa det blir lite variation i programmet...

Vi på Kantarellen sa...

Jag har fått förklaringen till alla dessa ficklampor. Har retat mig på det i CSI.

De använder ficklampor för att få en smal ljuskägla att koncentrera sig på... så de inte fladdrar runt med blickaen på allt möjligt.

Så det är därför de i bl.a. i CSI aldrig tänder några lampor.

Humlan sa...

Hur går det med stickningen?
Jag har mer garn och funderar på en poncho, var det inte en sådan du skulle göra? Jag letar just nu beskrivningar och idéer (eller så får det bli på fri hand igen...)

Bloggblad sa...

CSI??? Kan inte tyda ut det.

Jag gillade Saknad, kollade i boken - hon är 32 år där, men det var tydligen för tantigt... så de vände på siffrorna.

Humlan: Det går framåt! Jag tror på den idén med de raka styckena som jag hittade bland dina mönster. Jag är snart klar, får bara så ont i handleden att jag inte kan sticka varje dag.

Anonym sa...

Jag gillade också boken, filmen var väl sådär. Fast ficklamporna stör inte mej. Däremot var väl boken mera ur hennes vinkel, har jag för mig.

Karin sa...

Lite segt i mellanperioden. Men sista kvarten var riktigt spännande!

Anonym sa...

CSI = Crime Scene Investigation. Kriminaltekniker alltså. Finns tre olika, Las Vegas, Miami och New York. Rätt bra ibland, men jag undrade också över det där med ficklamporna och fick det förklarat så nu "accepterar" jag dem :-)

Jag tyckte faktiskt tv-serien Saknad var bra! Fann inte alls särskilt mycket att reta mig på och DET är ovanligt... Och han feta polisen hade ju en kvinna som sidekick! Naturligtvis var inte HON fet och 50, men man får vara glad för det lilla. Eller inte...

Bloggblad sa...

Det har faktiskt förekommit att brittiska deckarserier har helt vanliga medelålders kvinnor. Ibland. Barbara Havers är i boken fet och pluffig - varför fick hon inte vara det i tv? Finns det inga pluffiga kvinnliga skådisar? Eller kan man inte vara pluffig och smart?

Ficklampa är väl ok om det är mörkt - men jag reagerar på att de måste ha det inne när det är fullt dagsljus ute.
SCI - jag ser sällan amerikanska deckare, är väl därför jag missat. Dom mördar lite snällare i UK...:)

Bloggblad sa...

Desirée: Jo, i boken tänkte hon mer, hade perspektiv på livet. Men det är svårt att få fram i bild kanske? Och definitivt svårt att ha perspektiv som 23-åring.

Men annars var filmen helt ok. Boken gillade jag jättemycket.

Vonkis sa...

Jag har en önskeuppställning till manliga skådespelar i en film. Vad sägs om Colin Firth, Orlando Bloom och Hayden Christensen? Jag borde nog skriva ett brev till Hollywood.

”Kära Hollywood"

Det vore väl en bra början på ett brev...

Bloggblad sa...

Vojne vojne... jag är så dålig på skådisnamn, möjligen lägger jag snygga herransikten på minnet, men inte namnet - är ju dumt - då kan jag ju inte skriva till dom.

Men "Kära Hollowood" låter som en bra start! Lite "Hej Tomten" över det... :)

Vonkis sa...

Colin Firth är han som spelar Mr Darcy i både Stolthet och fördom samt Bridget Jones

Orlando Bloom spelar Legolas i Sagan om Ringen-filmrna samt värjfäktare i Pirates of the Caribbean och Kingdom of Heaven. Här är inte så övertygande som skådis men ack så snygg...

Hayden Christensen spelar Anakin (som sedan blir Dart Vader) i Star Wars II & III

Bloggblad sa...

Tack, då vet jag vilka de är.

Anonym sa...

............Jag har svårt för att det ska vara mörkt i hus i TV-deckare. Det blir ju inget spännande när man inte kan se något! Sitter bara och rullar tummarna medan det kommer spridda rop och stön ur mörkret. Sen satt jag också och tittade på den lilla feta polisen och försökte hitta en kvinnlig motsvarighet.

Bloggblad sa...

Halleluja! Äntligen en till som inte gillar att inte se.
Och förresten Annika - nu är jag i full gång med Brottsplats Rosenbad! Himla spännande hittills. Jag har redan orkat bra mycket längre än han den där gnällspiken.

Vi på Kantarellen sa...

Vá... har du aldrig sett CSI Miami eller CSI Las Vegas?

Bloggblad sa...

Ska jag skämmas nu? Nej, jag har inte sett det. Tycker bara om snälla små mord i mysiga miljöer... Blir så rädd när det blir för otäckt....

Är jag inte "het" längre nu...:(?