Statcounter

onsdag, juli 26, 2006

Bilder från dagens SM


Nu vet jag - man får inte svart bälte i shopping - man får vit hatt! (79:-, det var dagens billigaste fynd!) Och här är äppelträdet jag alltid tjatar om att jag sitter under. Nyklippt. Det är den sortens äpplen som ruttnar innan de är mogna - det är skönt, då slipper jag ha dåligt samvete för att jag inte kokar mos numera.

Eftersom jag inte tänker posera framför kameran i alla nyinköpen blir det bara bilder på framslängda kläder - parvis - men den som är lite van ser direkt hur bra det går att kombinera på andra sätt. Uppe till vänster linnekjol (mörkt grön) och top. Till höger tröja (det orangea är egentligen illskärt, eller cerise, och långbyxa.
Nere till vänster, piratbyxor och tröja med glitter i dragkedjan - och så ett par alldeles vanliga svarta skor med sån där avancerad studsklack.

Behån och trosorna tänker jag dock inte visa. Då blir jag säkert överöst med fler frierier. I går friade en 19-årig irakier som hade läst min trevliga blogg (undrar varför han skrev på engelska om han förstår svenska?) och kunde hosta upp 25 000 $ för att få gifta sig med mig. Sen skulle han snällt gå med på skilsmässa bara han fått uppehållstillstånd... så några underkläder blir det inte... (Undrar om nån går på sånt?)

Däremot kommer en närbild på stickningen som jag redan hunnit en bit på. Och - det ska inte bli en afghanhund. Det ska bli... förresten, det får bli en klipphängare. (Jag ser i andanom hur ni kommer att rusa till datorn varje dag för att få se resultatet...)

30 kommentarer:

Tankevågor sa...

Vad härligt det ser ut när du sitter där under trädet! En sån hatt har jag också.
Men ärligt talat VAD håller du på och stickar???? Är du ens säker på att man gör så där? Du kanske borde fråga Humlan HUR man stickar? ;)

Bloggblad sa...

Londongirl: ja just nu är tillvaron himla bra. Jag skyndar mig att njuta.
Och - jag tror att jag blev lurad på stickstorleken av damen i affären - ska testa med smalare. Men vad det är... stilla dig!!!

Anonym sa...

Det var det värsta vad fin frun ska bli då! Du har väl inte berättat om erbjudandet för din make?
För länge sedan visade det sig att jag hade två livförsäkringar utan att jag noterat det. När en försäkringsmäklare påpekade detta sa han att om du dör nu får Woffe ut 1,8 miljoner!! Jag sade upp den ena...

Humlan sa...

Du visste nog hur du skulle få mig nyfiken! ;-)
Men jag tror nog att du ska ha ganska stora stickor till sådant garn, det blir för tätt och kompakt annars.

Jag sitter just nu med ett garn (jag har som vanligt flera saker på gång) där jag just har insett att stickor nr 12 är för smala! Jag undrar om jag kan sticka med tjockare stickor...

Humlan sa...

P.S. Jag skulle ju säga att det såg ut som ett snyggt tillskott till garderoben! Jag är lite nyfiken på toppen till linnekjolen, men jag kanske får se den någongång...

Bloggblad sa...

Angela: Ja, vi som sett deckare vet ju att det inte är bra med så höga livförsäkringar... Maken är informerad - tänkte det kan vara nyttigt att veta vilket hett byte jag är :)

Humlan: Mmmm... jag vet. Det står 3½ på garnhärvan (Boa) men damen lurade på mig nr 10. Det blev FÖR luftigt, jag har börjat om med 7 och det känns bra. Rundstickan fastnar det på - drar ihop sig på den smala delen och så får jag med våld pressa upp det på den tjocka delen.
Toppen - ja, möjligt att du får se den! Beror på väder och vind.

Vi på Kantarellen sa...

Det ska ju bli en tröja... det ser ju varenda idiot!


Eller?

Anonym sa...

Men vad är en klipphängare för något. Mycket har jag stickat i mina da´r men måste ha missat något.
Du den där friaren ska jag nog ta och läxa upp lite grann. För han har friat hos mig med...han som skrev att han var ärlig. Hahaha...vem trodde han skulle gå på det?
Du ser ut att ha en skön hörna där under trädet.

Bloggblad sa...

Mamselamsen: FEEEEEL.

Gunnel: Jag är motståndare till att prata svengelska. Cliffhanger - om det är bekant. Och det är inte nåt man har på sig...:)

Gagga sa...

Skatbo? ;)

Monica med yffen sa...

Det äppelträdet har jag sett IRL och där är lika mysigt som det ser ut på bilden.

Det är en poncho, eller hur? En rundstickad poncho, om man nu kan göra en sån?

Anonym sa...

Jixes så snygger du skall bli! Träff på G eller?
Jag ser vad du skall sticka! En Katt!!!!!!Yes?

Cissi sa...

Nederdelen på en tomtemask?

Bloggblad sa...

Gagga: Skatbon har jag i närheten ändå! De stickar så bra själva...
MmY: Det bränns!
rita: Det är tillräckligt mjukt för att bli en kattunge i alla fall. Garnet är så mjukt att det knappt går att hålla i - glider ur greppet. Svårstickat därför.

Fr B: Jag föreslog maken att jag skulle sticka honom ett nytt skägg i det här garnet - så du är rätt nära - hans börjar bli grånat...

Anonym sa...

Vilka fina kläder du fick tag på - där jag bor är det mest kläd-affärer för fjortisar och t.ex de skärp som finns skulle nätt och jämnt gå runt min hals. Kjol och byxor går upp till knäet på mig och tröjor och toppar är samma storlek som mina dammtrasor.

Intrigerande det du stickar på...tänkte först på lösskägg, men det var det ju inte. Så då lutar jag åt den redan föreslagna ponchon eller något i den stilen. En fest-cape kanske? För när det blir litet svalare då förstås.

Bloggblad sa...

Kulsprutan: Det var den typen av kläder som gav mig den lätta shoppardepressionen.

Och du har vunnit! Det blir ett slags cape - eller sjal - men garnet är så beskaffat att det glider omkring och formar sig som man vill, så lent och härligt att jag förmodligen kommer att ha den som snuttefilt...

Anonym sa...

Så kul att jag hade rätt!

Jag är säker på att du kommer att njuta av det underbara materialet. På min hippietid (någon gång i slutet av 1960-/början av 1970-talet) köpte jag en poncho i brunt och vitt, gjord i Peru av alpacka garn. Den var gudomligt mjuk och skön och varm och jag bar den till allt. Jag önskar den fanns kvar i garderoben nu, men modet och min klädstil förändrades och den blev slängd tyvärr. Doch inte innan den blivit totalt utnött som täcke i hundkorgen först. Vet inte vem som var mjukast, vovven eller ponchon....

Bloggblad sa...

Då vet jag hur den såg ut! Jag fick inte tag i någon äkta på den tiden, utan virkade en i olika nyanser av brunt (och visste inte hur trendig jag var :) Jag sparade min i väldigt många år, men nu när ponchos blev modernt och jag letade i gömmorna, fanns den inte. Offer för nån röjar-raid förstås...
Men det här BOA-garnet från danska Hjerte-garn är mjukare än något garn jag nånsin hållit i.

Anonym sa...

Hoppas din cape blir fin - det ser lovande ut på kortet - MEN: hur kan/orkar du sticka i ylle i den här värmen? På den tiden jag stickade blev det bara bomullsgrejer på sommaren. Ylle, mohair och andra varma varianter fick vänta tills hösten/vintern.
Ska bli kul att se den när du stickat klart - om du har lust att vara mannekäng för ett foto så klart.
Lycka till med resultatet!

Översättarhelena sa...

Å, vad retligt att jag inte han gissa innan du avslöjade vad det skulle bli! Jag som älskar tävlingar. Jag hade tänkt gissa på lösmustasch eller toupé. Men en cape verkar onekligen mer användbar. Och garnet ser jättemysigt ut.

Bloggblad sa...

Kulsprutan: Det är nåt syntetmysko - känns inte varmt alls att hålla i, mer som luft.

Helena: Tupé av det här garnet blir nästa projekt! Och - vi vet ju inte riktigt säkert vad det blir ännu, kanske blir det en tummetott?

Anonym sa...

Hmmm... Arash ville gifta sig med mig också. Han var verkligen inte särskilt nogräknad (eller väldigt liberal)... Och här gick man och kände sig speciell...

Bloggblad sa...

Ajaj. Sverige eller Finland, kille, tjej, ung, gammal... Det är klart att man har större chans till träff om man siktar så brett.

Humlan sa...

Känner igen problemet med att stickor och garn inte riktigt passar ihop, och rundstickor kan vara besvärliga ibland... Jag har bytt till mindre stickor till mitt silkegarn, det var för jobbigt att sticka med de större, det blev bara ett "ögletrassel"!

Anonym sa...

Jag hade tänkt gissa på en bikini... jag har sett den där omtalade som är stickad av människohår och väldigt lik ditt arbete :o). För ett år sen virkade jag 4 st ponchosar och gav bort... kommer du att lägga ut beskrivningen på denna här?

Bloggblad sa...

Humlan: Det ska nog vara lite fastare garn för att passa på rundsticka. Jag hade inga problem förr när jag bara stickade i ull.

Rutan: Bikini? *gapskrattar* Det vore en syn för gudarna... eller för grannarna kanske?
Beskrivningen är väldigt lätt, för det är bara ett rakt stycke, 60 maskor + 3 nystan sen flyter det ut och formar sig helt av sig själv. Med stickor nr 7 kanske jag skulle lagt upp några maskor till, den jag såg var glesare, men det går ändå att dra ut det. Har kommit en rätt lång bit redan.

Monica: Ja det är urhäftigt. Hoppas det kommer in i fler färger till hösten, expediten trodde det. Fanns bara brunt inne nu.

Elisabet. sa...

Ingen människa norr om Spanien skriver så roligt som Bloggblad!!
Jag skrattar högt här inne på caféet!!

Bloggblad sa...

Tackar så hjärtligt... Och du får väl räknas till hjärtevärmargenren... ! (Och här känner jag hur det kliar i alla särskrivare, men det ska heta så när man säger det i ett ord. Så det så!)

Anonym sa...

Förlåt! Jag fick konstiga associationer när jag såg bilden, men när jag läste på så... var det bara stickningen:-) jag läste "behå och trosor" och iraker då såg jag bilden och läste inte färdigt!

Vonkis sa...

jag gissar att stickningen ska bli en enorm peruk. Friaren blev jag lite purken på, först friar han til Bambi och sedan till dig. Det är ingen ordning på frierierna nu för tiden...