Statcounter

torsdag, juli 27, 2006

Överraskning

När överraskningarna är av denna trevliga sort, har jag inget emot dem. Jag fick mail från min trubadurkompis Elisabeth Felling i Värmland, hon och hennes son har spelat in en skiva med 8 låtar varav jag skrivit texten till tre, och titeln på skivan kommer från en av dem. "Nu vaknar längtan" ska den heta. Säljes endast i samband med att hon uppträder, men 'en får va' gla' för dä lilla'. Lite STIM-pengar blir det väl...

Här är hon och sonen Marcus under en spelning vid Skagens fyr på Hammarö. Hennes gitarr syns knappt, men den finns och hörs - nästan ända hit.
För ca 8 år sen togs fotot nedanför när hon hade sjungit en av våra låtar ihop med en jazzgrupp på torget i Karlstad. Det är Elisabeth i blått till höger. Då var det så nytt att något jag skrivit framfördes offentligt att jag grät mig igenom hela låten. Det har jag slutat med nu, eller... ja... nästan i alla fall...

P.s. Om någon kommenterar och det inte "blir" nåt, beror det inte på att jag inte godkänt den - utan på att jag kommer att vara borta över helgen.

13 kommentarer:

Humlan sa...

Det måste vara en fantastisk känsla att se/höra sitt eget verk i tryck /framföras. Du ser med rätta både stolt och rörd ut!
Ha en trevlig helg!

Bloggblad sa...

Det är en mycket häftig känsla. Och eftersom det är ganska olika saker jag gjort, hinner jag inte bli riktigt van. (Och blasé hoppas jag aldrig att jag blir...)

Monica med yffen sa...

Förstår att det känns häftigt. Jag skulle nog inte kunna hålla tillbaks tårarna en enda gång.

Så du ska ut och resa igen?

Bloggblad sa...

MmY: Ögoninkontinens... hm, det lider jag av.
Det är tänkt så, men det spörs om jag kommer iväg...

Anonym sa...

Måste vara många känslor som rusar genom kroppen när man hör sina egna alster framföras av andra.
Ståbas det är riktig bas det :O)

Vi på Kantarellen sa...

Jag är avundsjuk!

Jag har försökt att skriva låtar, men Millan dissar dem hela tiden.

Anonym sa...

Jag gråter också! Av glädje för att du lyckats så bra med dina musikstycken! Grattis!

Tankevågor sa...

Jag skulle gråta varje gång. Vilken känsla att få uppleva det. Synd att den inte går att köpa på annat sätt. Vart är du på väg den här gången?

Anonym sa...

Häftig bild med fyren i bakgrunden.

Ha en underbar helg!

Anonym sa...

Grattis - och vilken vacker titel: Nu vaknar längtan.
Är du säker på att den bara kommer att säljas där din väninna spelar? Eller återstår det att se om den kommer ut i affärerna senare?

crrly sa...

Å, grattis! :)

Mette sa...

Åh vad bra! Du får bara mer och mer STIM-pengar ju!

Bloggblad sa...

Tack för era kommentarer. Nu är jag hemma igen, det kommer rapport framöver - från en helt underbar helg med många nya intryck.

STIM-pengar - Mette; man får inte så mycket på en skiva. Mest får man om nåt spelas live i teve eller radio. Och det är jag inte bortskämd med.

Faktiskt är det så att man vänjer sig även vid trevliga saker - och sätter upp nya mål... kan ju inte bara sitta där och böla...

Mamsen: Låt henne inte lyssna - kör på bara!