tisdag, september 19, 2006

Dags för censur?

Jag kollar faktiskt ganska sällan på vad folk sökt på för att hitta min blogg, eller var de bor - men antalet besökare kittlar fåfängan, så jag har lite koll på den statistiken.

Konstigt nog är antalet besökare ganska konstant även fast jag märker att en del försvinner - men då dyker det upp nya som håller ställningarna.

Men i kväll (har ingen bra bok...) snokade jag lite och blev fundersam på vad folk söker efter. Vad skriver jag om egentligen... fina tuttar och änglar i en salig blandning...

3
aroniasaft okej, det fattar jag ju...

1
bloggblad hm... nån som minns namnet och har glömt adressen...

1
aroniabuskar också enkelt

1
duffeljacka Just det! Jag var kär i en kille med duffeljacka... 1959...

1
sänkt ålder ....på vad? ....mig?

1
plommon saft nej, jag har inte skrivit om plommonsaft, tror jag? Eller har jag förträngt att jag berättat om salig svärmors misslyckade vinförsök? Men nej! En särskrivning av den kalibern kommer inte från mina tangenter.

1
pagefrisyr bild den är nog inte på mig...

1
sånger om skalbaggar Nej, det har jag inte skrivit nån - men varför inte? Jag behöver mer STIM-pengar. "Jag är en liten strimlus, på persiljan jag gnager i rödsvartrandig blus..."

1
skönhetssalong Jodå - i lördagskväll, så!

1
fina tuttar I så fall handlar det nog inte om mina meloner...

1
glöm inte bort att änglarna finns Hm... cykelolyckan med min elev? I dag sa min ihopsydde lille kille att det visst finns änglar i Islam! Och i dag när han välte med rullstolen och ramlade ut på asfalten hade han nog ytterligare en sån med sig...

1
släkthistoria Jodå! Mormors mormor har varit med här. Snart ska hon dammas av och åka ut och underhålla i gen.

22 kommentarer:

Anonym sa...

Tillhör de "anonyma" som blippat runt och hamnat här. Läser då och då. Lite kul för du bor i den stad där jag tillbringar onsdagkvällarna. Jag rider i stallet där.
Hu kan du se hur man hamnat på din blogg? Kan du även se vem som är inne och läser? Min ridgrupp har nämligen en blogg, men där kan man bara se antalet besökare. Inte VEM som varit där. Eller fattar jag barar inte den funktionen?!"Morskan"

Översättarhelena sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Översättarhelena sa...

Haha, det här var kul! Jag tror att jag också ska göra en liten sammanställning över vad folk har googlat på för att hitta till mig.
Anonym: Man kan prenumerera på besöksloggar från t.ex. Susnet: http://susnet.se/

Vonkis sa...

Jag får nog ta på mig den om änglarna, skrev den texten i en kommenter...

LindaLotta sa...

Det där med antalet besökare kan jag ju lätt kolla, men jag fattar inte hur man ser vad folk har sökt på... :(

Bloggblad sa...

Morskan: Jag kan inte se vem det är som varit inne, bara var servern finns och IP-numret. Det är lätt med de udda som jag vet finns i Toscana eller Libyen, eller den som jobbar på ett statligt verk med specifikt namn - men alla från större städer kan jag inte identifiera. Det finns en funktion där man på en karta kan se var besökarna finns, jag har bara kollat en sån prick, och den var mitt ute i Stockholms ström...
Det står också varifrån besökaren hittat mig, oftast då "nyligen/favoriter" eller från någon annans blogg eller google. Man kan också, som jag igår, få upp en lista på vad folk googlat på där jag kommit upp.
Jag är bara lagom nyfiken, så jag kollar inte på alla funktioner. Jag har "statcounter" med dold räknare, men förmodligen kan man kolla alla olika om man har rätt kod.

Jag bodde nära stallet tidigare, så då vet jag precis var du rider!

Helena: Då måste jag testa den länken.

Vonkis: Ja, nu minns jag att du skrev det!

Lindalotta: se ovan. Och du - just nu skulle jag behövt en dubbel espresso... :(

Kristin sa...

Hejsan! Hittade din blogg på portalen och blev nyfiken... tack för titten, jag återkommer gärna (om jag får :)

Bloggblad sa...

Kristin: Välkommen hit! Klart att du är välkommen. Jag ska förstås genast kolla in din blogg!

Bloggblad sa...

Kristin: Jag har läst några inlägg på din blogg - men kunde inte kommentera, måste tydligen ha en inloggning. Jag återkommer!

Anonym sa...

Bloggblad, jag älskar kolla på sökorden. Och på dagitid brukar jag få jättemånga besök från kommuner och landsting i sjukfrågor! *s* Ibland från arbetsmarknadsstyrelsen! Då och då kommer folk in på ekivok!!!!

Bloggblad sa...

Anne-Maj: För mig tog det jättelång tid att fatta det där att folk kollar vilka-vem-varför som är inne på bloggen. Jag kollar sällan, men häftigast var när nån sökte på feta villiga hemmafruar... och kom till mig. För datorn serverar ju kombinationen även om inte jag skrev ihop de tre orden...

Gunnel sa...

Nu måste du berätta för mig hur man kollar sånt där. Var kan jag se vad folk har sökt på och så hamnat hos mig. Vore rätt kul att kolla lite på det ifall man inte har lust att göra något

Anneli sa...

hihi, ska nog skaffa en sån där räknare:)
Jag kan tänka mig att man hamnar hos mig om man söker på pissmyra, gaytomte och frälsis!!

Bloggblad sa...

Gunnel: Du kan gå in antingen på www.susnet.se eller www.statcounter.com Där kan man hämta en räknare gratis. Jag var tvungen att be om hjälp... för jag fattade inte riktigt var man skulle peta in den html-kod man får när man klickat sig fram till ett konto. Men det var inte så svårt - nånstans långt ner i templates på bloggen...
Sen är det bara att klicka och se... Jag har statcounter och där finns en vänsterspalt som är rätt enkel att fatta.

anneli: jag tror att du är en ny bekantskap? Välkommen hit. Jag har tittat på din blogg och sett en massa härliga foton på fina hus - såna gillar jag. Och - jo, man kommer nog hit också om man söker på frälsis...

Eva sa...

Kul inlägg och vad folk söker på!!

Panter sa...

Vad ska du censurera, melonerna?
Fint med lite upplysning också, har undrar över just detta med räknare och annat.

Har någon förresten orkat sätta sig in i vad beta innebär?

Elisabet sa...

Min statcounter hamnade på sniskan och sen vågade jag mig inte på att försöka fixa till det hela. Men nu kommer ju självaste Experten hit, ellis, så jag ska nog be att hon visar mig hur man gör. Roligast var att se var alla kom ifrån .., staplarna tycker jag nästan bara ger .., lite stress.

Bloggblad sa...

eva: tack - och att sitta och kolla så där är väl en typisk överloppsgärning... för hur mycket annat vettigare finns det egentligen som bara ligger och väntar...

Panter: *fniss* ja, det var väl mest det där med tuttarna jag tänkte på...

elisabet: Jag blir faktiskt inte stressad av staplarna, för de är ganska lika hela tiden, men jag vet de som får prestationsångest och skriver mer och mer och mer för att ligga bättre till i statistiken.

Anonym sa...

Bloggblad: Tack för informationen! Då förstår jag. På vår "ridblogg" får man upp staplar på hur många som varit inne, men inga IP adresser. Men detta verkar ju vara en egen funktion. Tycker att det är en trevlig blogg du har och du bor nästgårds i "Stallstaden" därför är det extra roligt att läsa här."Morskan"

Bloggblad sa...

Morskan: Jag tycker det är jättekul när jag får veta vilka som läser här, jag känner bara till 1/3 ungefär.

Mette sa...

Folk har försvunnit hos mig med... men så har jag ju haft ett uppehåll.

Men jag försvinner inte från din blogg! = )

Bloggblad sa...

Mette: du är gullig du, skånesyster!