Statcounter

söndag, mars 18, 2007

Lite fritid också...

Det blev lite fri trevlig tid efter kursdagarna i storstaden. Pubsväng med kollegorna. Och - då var jag inte inne på herrtoaletten alls...

Mer från fria kvällen blir det inte... vi var i säng ganska tidigt.


Och så var det dags igen... Det ser inte så jättemånga ut i den grötiga bilden, men jag vet att det var runt 800 - och att det varit influensatider hördes! Det var ständigt - precis hela tiden - ett tiotal som hostade... ljudet böljade fram genom salen och ibland utbröt allmänt fniss när det hostades som mest.

Jag satt på storföreläsningarna och tittade ut över folkhavet och undrade hur många av dessa kollegor jag stött på när jag jobbat lite här och där...
Och så vid ett tillfälle när jag körde nasarvarianten före en föreläsning (jag skulle aldrig störa under tiden, faktiskt!) sa damen som jag anföll: Jag känner igen namnet... Vi tittade på varandra, ingen av oss kände igen den andra, men efter lite frågor fram och tillbaka om vilken skola och vilket år och en titt på hennes namnbricka... kom jag ihåg henne som den kollega som tog hand om mig när jag kom till Örebro och hade musik (31 lektioner i veckor på 3 skolor i 18 klasser! Måste få med det...sånt ställer man bara upp på som ny...) i hennes klass och inte kände en kotte i stan, nyexad och blyg. Jo, jag var det förr. Hon bjöd hem mig och var så rar... Det var skönt att få tala om hur mycket hennes omtanke om mig betydde då, även om hon bara hade ett svagt minne av mig som person. Hon har jobbat på samma ställe i 35 år och sett många komma och gå, men för mig som ny och ung betydde det mycket.

Dagen efter fick vi lång väntetid på stationen. Behöver nog inte ens säga vad vi gjorde... en bild säger mer än... osv... Det var ovanligt spännande för oss lantisar att sitta på stationen eftersom Förkväll (som jag helst undviker på teve) förbereddes medan vi satt där med god utsikt över kändisarna som åmade sig utanför i trappen lite då och då. (Den som syns ganska dåligt under lamporna.)

Och så hade vi en del bekymmer om vad de Viktiga Herrarna höll på med. Datorerna framme och igång - och var sin mobil att prata i nästan hela tiden. Undrar just om de ringde till varandra... Eftersom bildkvaliteten blir så dålig med telefonkamera törs jag trotsa PUL-lagen.

Javisst ja - jag har glömt berätta om vad jag gjorde när jag smet ifrån kursen... det får bli en annan dag, en sån där händelselös vanlig dag när jag inte har nåt nytt att förtälja...

14 kommentarer:

Elisabet. sa...

Visst är det underligt .. men män ser alltid ut som små viktigpettrar när dom är på resa ... och det pratas och pratas i mobilen och studeras i datorskärmar .. för bloggar gör dom väl ändå inte ..-)

Anonym sa...

Jag vet vad de gör och jag har skrivit om det i en blogg jag inte hittar. De kollar sina hemliga mail och skickar snusksms till älskarinnor.

Anonym sa...

Men har ni haft tillfälle att tjyvlyssna på vad de säger i telefonen, då när de är ute och reser? Det har jag.

Var och varannan säger "Nja, då får du ringa till kontoret och fråga Sylvia/Annika/Berit." Det vill säga: En dam i sina bättre år som KAN och VET och kan lämna besked. Själva är gubbarna bara ute och luftar slipshållaren. -

Jag vet; nu var jag lite bitchy men vad 17 ...

Cissi sa...

Tycker ni är lite orättvisa... jag tror många av dem jobbar hårt på sina laptops och mobiler, och får Sveriges hjul att rulla. Själv blir jag lite glad när jag går kring Stureplan och ser alla kostymmän snurra omkring:)

Evas blogg sa...

Men så trevligt ni verkar ha haft, en kall öl är aldrig fel! nej inte kurs heller för den delen. Oj, nu ska jag gå in och pinga, glömde det igår! Jag tror att männen, mellan varven, pratar med sin fru eller någon annan de tycker om!

Tankevågor sa...

Fortsättning följer alltså....jag undrar också vad du gjorde när du smet från kursen? ;-)

Bloggblad sa...

Jag kan hålla med om att man inte kan dra alla över samma slipshållare - men väääääldigt ofta tror jag är det är samma grej jag lärde mig i receptionen på det hotell där jag jobbade: Regel nr 1)GÖR nåt vid datorn så du ser upptagen ut!

Många törs inte visa - för det är inte accepterat - att de vilar hjärnan. Jag tror att man presterar mycket bättre på riktiga kontoret om man bara slappnar av låter sig ligga i träda en timme då och då. Men det ser illa ut!

Bloggblad sa...

Londongirl: Ja, nu är jag ledig resten av dagen, då hinner jag berätta. Snart. Ska bara....

Strumpstickan sa...

Åååååå.... laptopen är mannens nya snuttefilt! *skrattar*

Öl är gott!

Bloggblad sa...

Strumpstickan: Och min snuttis är min fortfarande rätt nya telefon. Det är bara det att det nästan aldrig är nån som ringer i den... och själv är jag för snål. Så jag har den bara OMATTUTIFALLATT... och så känner jag mig lite viktig med den också... Fast jag lägger den inte på bordet framför mig :)

Anonym sa...

Jag tror dom bloggar!

Vad kul för den där människan, som tog hand om dig en gång i tiden, att få höra att du verkligen uppskattade det hon hade gjort. Det kändes säkert skönt inom henne

Anonym sa...

We are a group of volunteers and opening a new scheme in
our community. Your web site provided us with valuable
info to work on. You have done an impressive job
and our entire community will be grateful to you.


my blog ... Jackpot 6000

Anonym sa...

Hey I am so thrilled I found your blog, I really found
you by error, while I was searching on Askjeeve for something else, Nonetheless I am here now and
would just like to say thanks a lot for a remarkable post and a
all round entertaining blog (I also love the theme/design), I don’t
have time to read it all at the minute but I have saved it and also added
in your RSS feeds, so when I have time I will be back to read more, Please do keep up the fantastic work.


my page; nummerupplysningen (http://elviratab.datingish.com)

Anonym sa...

Very rapidly this web page will be famous amid all blog people, due to it's nice content

Feel free to visit my weblog; jackpot 6000 *http://feliciachitwo.bravesites.com*