Statcounter

fredag, januari 25, 2008

Prestationsångest

Nu har jag fått inbjudan till psalmskrivarträff #2. Bara tanken på att träffa de härliga, glada, generösa och kreativa människorna igen ger mig glädjefnatt. Vi ska inte vara hos nunnorna den här gången, utan på ett ställe med musikerutbildning, och bo på vandrarhem i huvudstaden. (Inga precisa namn på nånting för att inte googlas...)

Programmet för de tre dagarna ser enahanda ut för den oinvigde, men jag blir så glad över att se hur mycket tid som är avsatt till träffar mellan tonsättare och textskrivare och till sångstunder med de färdiga alstren och musikerna, att jag blir helt nipprig. Jag kan knappt vänta, det är 10 långa dagar kvar.

Alla tretton deltagare har skickat in två texter var, och alla musikstundenter har fått allas texter och får välja fritt vad de vill tonsätta. Vi är garanterade minst en melodi var, den som har tur (eller skicklighet?) kan få flera.

Men - har man riktig röta, träffar man något duktigt kompositörsämne som vill ha fler texter, och det är här prestationsångesten kommer in. Jag har letat fram gamla oanvända lådvärmare och sett över, granskat ner i minsta beståndsdel, ändrat, ändrat igen, strukit, börjat om, flyttat verser och ändrat igen... Skrivit nytt, suddat, bytt tillbaka... etc. Men, jag har även hittat några guldkorn som jag faktiskt glömt bort. (Den som varit med här ett tag har nog förstått att ordningen bland mina papper inte är vad den skulle kunna ha varit.)

I den hårda granskningen har jag upptäckt ett återkommande tema. Ojoj.... tur att jag inte är psykolog så att jag förstår vad jag har för problem som jag försöker få tag i ...

Men ännu återstår 10 dagar då jag kommer att gå med hjälm, dricka citronvatten, ta echinaceadroppar, tvätta händerna ständigt, ta en slurk Underberg om kvällen, ta stärkande promenader med knäskydd, ha ansiktsskydd i skolan, ... Va? hypokondrisk? Jag? Inte då...

28 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Håller tummarna! Både för att du håller dig oförkyld och för att du får ut det du vill av de där dagarna!

Anonym sa...

Borde skriva ner min mammas dunderdroppar till dig...det är en riktig huskur kan jag säga. När man har ätit upp allt...vilket tar en hel del dagar i anspråk...då får man inte upprepa proceduren förrän det gått fem år (tror jag det var). Hojta till så kan jag skriva ner det om du vill...den innehåller mycket vitlök vill jag minnas

Miss Gillette sa...

Men alltså: det är ju stor fet megarespekt att skriva psalmer och få dem tonsatta! Fantastiskt! Grattis! I'm not wotrhy! och sådär. Verkligen imponerande.

Själv har jag ägnat några flyktiga tankar åt att försöka skriva låttexter, men det har hittills aldrig blivit av. Jag vet för det första inte vart jag skulle skicka dem. Och för det andra vill jag ju inte göra Bernie Taupin avundsjuk. *skrattar*

Anonym sa...

Jag ska kommentera mer om en stund men nu kan du gå in hos mig och lägga in länkarna.

Bloggblad sa...

Miss G: Jag håller med dig om att det är helt ofattbart att jag är en potentiell psalmskrivare... får sånt där GLRP i halsen bara jag tänker på det.

Du kan sätta igång att skriva texter direkt. Det underlättar om du har nån som tonsätter. Det finns säkert en trubadur i din närhet, det är fler personer som tonsätter än du kan tro. Annars kan du göra som jag: skicka det till någon. Jag har skickat iväg flera texter som bara försvunnit ut i intet - men några har nappat och det har blivit resultat.

Musikanta: Det kommer. Ligger på inmatning, men det tar en liten stund.

Anonym sa...

Vad ROLIGT för dig! Jag är säker på att du kommer få väldigt roligt, för det låter så :) Hoppas de kommande tio dagarna går snabbt för dig.
Allt gott och en trevlig helg till dig!

Bloggblad sa...

K-häxan: Tack. Jag har aldrig ställt in nåt ännu - men törs inte vara för kaxig.

Gunnel: Hit med receptet. Kan vara bra att ha till nån annan gång.
förnamn@efternamn.com

emelie: Ja, kommer jag bara dit så är jag helt säker på att det blir bra. Önskar dig en skön helg också. Vi ska sjunga i S:t L på söndag kväll.

Anonym sa...

Bara den starka viljan kommer att hålla dig frisk, var så säker.

Det måste vara otroligt kul!

Bloggblad sa...

MMY: Nu gick vi om varandra, jag var just inne på din blogg och tänkte att det var ett tag sen vi hördes av.

Jag tror också att viljan har stor betydelse.

mossfolk sa...

Kul att höra er sjunga och spela i inläggen nedanför!
Roligt med en till träff. Tror att även OM du skulle bli sjuk skulle det inte bryta ut förrän efteråt. Inte när du är sådär laddad :)

Anonym sa...

Hoppas allt går som du vill och att du kommer iväg till låtskrivningen frisk och sund!

Kulsprutan

Musikanta sa...

Tack snälla för inläggen. Jag lyckade också lägga in Aurorabuddha i mitt inlägg. Jag lär mig så sakteliga som du ser.

Vonkis sa...

Låter kul det där, ska bli spännande att höra resultaten sedan!

aurorabuddha sa...

Jag tycker att det har ar helt fantastiskt! Bara att bli inbjuden ar ju en ara! Jag hoppas du gor manga nya vanner!

Jag spelade snuttarna du och Musikanta har pa era bloggar for maken - han fick tarar i ogonen, han har blivit sa kanslig pa gamla dar. :o) Ni fick godkant!

Och du, jag ar psykolog... ;o)

Bloggblad sa...

Mossfolk: Jag har märkt av det fenomenet, att jag kan ladda och klara mig till efteråt. Och jag har ingen anledning att misströsta.

Vi har flera träffar till - härligt!

K-sprutan: Jag laddar förstås och planerar för det.

Musikanta: Du är så duktig så!

Vonkis: Det är som att vänta på julafton när man är liten... jag har ju gått i melodiväntanstider förr... så jag vet. Liiiite rädd att jag inte ska gilla melodierna också.

aurorabuddha: Ja, du skulle sett mig när jag fick svaret att jag kom med! Jag skrek och tjoade en hel dag. Det var många som sökte, så det är verkligen en ära!

Psykolog... hm.... tur att du inte läst alla mina texter då... :)

Roligt att kunna glädja din make! Vi får väl göra om det vid tillfälle...

Evas blogg sa...

Ecinagard droppar brukar vara mkt effektivt i förebyggande syfte. Och om två månader ska jag iväg, för första gången i mitt liv ska jag testa psamlskrivandets ädla konst. En helg jag verkligen längtar till. Då är det min tur att jobba förebyggande :-)!!

Bloggblad sa...

Eva: Men så spännande! Ska vi bli konkurrenter? Nej, det blir vi nog inte. I vilken regi? Du kan maila och berätta om du vill, jag blir så nyfiken.
Jag tar Echinagard + citron + tranbärsjuice som förebyggande. Ska nog bygga på med lite vitlök också - då håller sig åtminstone folk borta och jag slipper deras baciller... :)

Anonym sa...

Jättegrattis, Bloggblad! Så roligt och spännande, och vilken ära att bli Utvald! Hoppas det blir riktigt givande, och att du får några fina melodier till dina texter!

Håll dig nu frisk, och håll dig borta från hästar och ridhus! Hur är det med knäet nu, förresten?

Allt gott till dig, vi hörs!
P.S. Den där Bach-duetten är fin, och rolig att sjunga! D.S.

Bloggblad sa...

Ursula: Tack - jag ÄR verkligen jättesuperglad över att vara med i det gänget.
Knäet är helt bra. Kan gå och har inget ont, bara ett ärr som krymper hela tiden. Känner att det är lite domnat om jag glömmer mig och går ner på båda knäna nån gång... Näe, jag ber inte på knä. Jag torkar köksgolvet framför spis och disk i den ställningen... i början låg jag och torkade, men nu kan jag.

Evas blogg sa...

Mejl är skickat till dig!

Bloggblad sa...

Eva: Och jag suckar och suktar...

Elisabet. sa...

Grattiskram från mig!

Anonym sa...

Vi trägna läsare ser fram emot en lite rapport från tillställningen när den är över!

Evas blogg sa...

:-) Ska jag smyga ner dig i min väska?!

Anonym sa...

Klart du kommer att vara frisk!
Glöm inte att svälja 7 hela vitpepparkorn i händelse av att magsjuka dyker upp i din närhet. Gammal huskur i förebyggande syfte.

Bloggblad sa...

Elisabet: Tack - kram tillbaka!

Inga M: Men visst kommer det rapport! Jag kanske tjatar ner er trogna totalt....

Eva: Ja! Men jag träffar ju en av ledarna... är det fullt i gruppen? Eller är det exklusivt för ert stift?

En liten tant: Javisst, ja. Pepparkorn... det har jag ju hört. Fast magsjuka brukar jag bara få vart femte år, så det är jag inte så rädd för.

Evas blogg sa...

Tyvärr är det enbart för stiftets församlingar, de som är med i Gudstjänstnätverket.

Bloggblad sa...

Äsch, då måste jag flytta först... Hinner nog inte det :(